6 вересня 2019 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Опубліковано 06 вересня 2019, о 17:47
  На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийняті такі рішення:

 

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

Про план роботи Комітету з питань бюджету на період другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Затверджено план роботи.

Про погодження розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (розпорядження КМУ від 14.08.2018

680-р).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

Про проект Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду (реєстр. № 1063 від 29.08.2019), внесений народними депутатами України Кубраковим О.М., Шуляк О.О. та іншими.

Рекомендовано Верховній Раді законопроект прийняти за основу та в цілому як закон з урахуванням пропозицій Комітету.

Про проект Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії (реєстр. № 1074 від 29.08.2019), внесений народними депутатами України Безгіним В.Ю., Ткаченком О.В. та іншими.

Рекомендовано Верховній Раді законопроект прийняти за основу та в цілому як закон з урахуванням пропозицій Комітету.

Про Порядок розгляду у Комітеті з питань бюджету законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини.

Затверджено Порядок розгляду законопроектів.

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України. (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 50:

не мають впливу на показники бюджету – 33;

мають вплив на показники бюджету – 17, у т.ч.: безпосередній – 7; опосередкований – 10.

з них містять положення, які потребують узгодження з бюджетним законодавством, – 1.

Про склад Комісії з підготовки пропозицій щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Визначено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись частиною першою статті 32 Закону України « Про Державний бюджет України на 2019 рік»).

Про склад Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів.

Визначено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись частиною п’ятою статті 33-1 Бюджетного кодексу України).

Про склад  комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Визначено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись частиною третьою статті 24-1 Бюджетного кодексу України).

Про стан використання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Питання заслухано та вирішено направити лист до Кабінету Міністрів України.

 

Різне.

 

– про Орієнтовний графік розгляду проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік відповідно до глави 27 Регламенту Верховної Ради України;

Схвалено.

  – про орієнтовний розклад засідань Комітету з питань бюджету на вересень, жовтень, листопад, грудень 2019 року, січень 2020 року.

Затверджено.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку