11 березня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Опубліковано 11 березня 2020, о 17:54
   На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийнято такі рішення:

 

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

Про погодження передачі бюджетних призначень, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету, перерозподілу та розподілу трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам:

 

розподіл та перерозподіл між місцевими бюджетами обсягу субвенції з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами (постанова КМУ від 26.02.2020

152).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

розподіл між місцевими бюджетами обсягу субвенції з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної  та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» (постанова КМУ від 26.02.2020 № 176).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

розподіл між місцевими бюджетами обсягу субвенції з державного бюджету на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти (постанова КМУ від 03.03.2020 № 179).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

передача бюджетних призначень, передбачених Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, до Міністерства соціальної політики (розпорядження КМУ від 26.02.2020 № 175-р).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 23 Бюджетного кодексу України).

 

передача бюджетних призначень, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України у 2020 році на підтримку реалізації комплексної реформи державного управління (розпорядження КМУ від 11.03.2020 № 223-р) /Включено до порядку денного додатково/.

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 23 Бюджетного кодексу України).

 

Про погодження розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційними програми і проектами регіонального розвитку у 2020 році (розпорядження КМУ від 26.02.2020 № 211-р).

Погоджено (керуючись частиною п’ятою статті 24-1 Бюджетного кодексу України).

 

Різне.

 

Про склад Комісії з питань розподілу коштів за напрямами (об’єктами, заходами) за бюджетною програмою «Фонд розвитку закладів вищої освіти» (відповідно до звернення Міністерства освіти і науки України від 31.01.2020 № 1/10-345).

Визначено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись статтею 26 Закону України « Про Державний бюджет України на 2020 рік»).

Щодо внесення змін до представництва народних депутатів України – членів Комітету з питань бюджету у складі комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Уточнено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись частиною третьою статті 24-1 Бюджетного кодексу України).

Щодо внесення змін до представництва народних депутатів України – членів Комітету з питань бюджету у складі Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів.

Уточнено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись частиною п’ятою статті 33-1 Бюджетного кодексу України).

Презентація щодо співпраці з Інформаційно-дослідницьким центром при Верховній Раді України за підтримки Програми USAID «РАДА: відповідальне, демократичне парламентське представництво» (яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується Фондом Східна Європа)

Заслухано.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку