17 червня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Опубліковано 17 червня 2020, о 18:14
   На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийнято такі рішення:


 

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

Про погодження виділення коштів державного бюджету із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом  SARS-CoV-2, та її наслідками для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття (відповідно до пункту 1 постанови КМУ від 10.06.2020 № 472).

Погоджено (керуючись частиною другою статті 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»).

Надано відповідні рекомендації Кабінету Міністрів України.

Про погодження виділення коштів для здійснення доплати військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським, які забезпечують життєдіяльність населення, медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, у відомчих закладах охорони здоров’я (постанова КМУ від 10.06.2020 № 485).

Питання заслухано, визначилися повторно розглянути та прийняти рішення на черговому засіданні Комітету.

Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету, розподілу трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам:

 

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства (розпорядження КМУ від 03.06.2020 № 612-р).

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України). Надано відповідні рекомендації Кабінету Міністрів України.

розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження (постанова КМУ від 03.03.2020 № 173);

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

Надано відповідні рекомендації Кабінету Міністрів України.

Щодо проекту постанови Верховної Ради України про Програму діяльності Кабінету Міністрів України (реєстр. № 3330 /доопрацьований/ від 12.06.2020 р.) та стратегії Міністерства фінансів України на 2020 рік.

Питання заслухано і взято до відома.

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 94:

не мають впливу на показники бюджету – 35;

мають вплив на показники бюджету – 59, у т.ч.: безпосередній –43; опосередкований –16;

з них містять положення, які потребують узгодження з бюджетним законодавством – 9.

 

Про проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо збільшення видатків на природоохоронні заходи та Державне агентство України з управління зоною відчуження (реєстр. № 3507 від 20.05.2020 р.), внесений народними депутатами України Василенко Л. В., Бобровською С. А. та іншими.

Рекомендовано Голові Верховної Ради, керуючись статтею 94 Регламенту Верховної Ради, законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного третьої сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради (у зв’язку з відсутністю фінансово-економічного обґрунтування законопроекту, а також через наявність суттєвих зауважень до законопроекту, викладених у висновках Комітету та Головного науково-експертного управління). Також рекомендовано Кабінету Міністрів доручити відповідальним центральним органам виконавчої влади опрацювати питання щодо відновлення видатків державного бюджету у 2020 році на заходи із захисту довкілля (в межах обґрунтованих обсягів) та можливості його врегулювання, керуючись положеннями частини третьої статті 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»

 


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку