8 червня 2023 року о 11:00 відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Опубліковано 08 червня 2023, о 12:44
      На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийнято таке рішення:

 

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

1.

Про погодження виділення коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури України (згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 06.06.2023 №  566).

Погоджено (керуючись  частиною другою статті 29 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік»).

2.

Про попередній розгляд проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення передбачуваності бюджетної політики та посилення боргової стійкості (реєстр. № 9346 від 30.05.2023), поданого Кабінетом Міністрів України /щодо включення до порядку денного сесії та скорочення строків подання альтернативних законопроектів/.

Рекомендовано Верховній Раді законопроект включити до порядку денного дев’ятої сесії, а також визначити невідкладним та скоротити строки внесення альтернативних законопроектів до початку розгляду  Верховною Радою цього питання.

3.

Про звіти Кабінету Міністрів України про виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» і про виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

Звіти взято до відома, схвалено підготовлені Комітетом проекти постанов Верховної Ради про ці звіти та рекомендовано Верховній Раді за результатами їх розгляду прийняти зазначені проекти постанов, а також вирішено направити Кабінету Міністрів у вигляді рекомендацій Комітету доручення, передбачені у зазначених проектах постанов.

4.

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України. (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 63, у т.ч.:

не мають впливу на показники бюджету – 33;

мають вплив на показники бюджету – 30, у т.ч.: безпосередній – 17; опосередкований – 13;

з них містять положення, які потребують узгодження з бюджетним законодавством, – 1.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку