За сприяння Голови Рахункової палати Валерія Пацкана 20 червня 2019 року відбулася зустріч Голови Комітету Андрія Павелка, голови підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Івана Крулька, голови підкомітету з питань бюджетної політики та удосконалення положень Бюджетного кодексу України Костянтина Іщейкіна та члена Комітету Хвича Мепарішвілі з делегацією Державної аудиторської установи Об’єднаних Арабських Еміратів на чолі з Президентом Міжнародної організації вищих фінансового контролю (INTOSAI), доктором Харібом Саїдом Аль Амімі, який також обіймає посаду Президента Державної аудиторської установи ОАЕ.

Голова Комітету Андрій Павелко відмітив, що у Верховній Раді України Комітет з питань бюджету опікується діяльністю Рахункової палати, є її партнером та сприяє розвитку цього державного органу, саме це скликання Парламенту і Комітету здійснило важливі кроки у реформуванні Рахункової палати. «Зокрема, у 2015 році прийнято новий Закон про Рахункову палату, яким запроваджено конкурсний відбір членів Рахункової палати», - сказав А. Павелко і розповів, що Комітет організовував такий конкурс і у березні минулого року Парламент призначив новий склад Рахункової палати та її Голову Пацкана Валерія. Голова Комітету зазначив, що Комітет разом з Рахунковою палатою налаштований активізувати роботу з імплементації міжнародних стандартів державного фінансового контролю і наголосив: «Попереду ще багато завдань у Рахункової палати та Парламенту для подальшого зміцнення державного зовнішнього фінансового контролю і ми сподіваємося на допомогу INTOSAI у цьому процесі».

Президент INTOSAI, доктор Харіб Саїд Аль Амімі зазначив, що для належного здійснення контролю органи аудиту мають бути повністю прозорими і незалежними як в адміністративному, так і в фінансовому плані. Він висловив сподівання на продовження співпраці у сфері фінансового контролю.

Голова підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Іван Крулько розповів про основні новації нового Закону про Рахункову палату, які посилили незалежність такого державного органу. «Тепер не лише Рахункова палата незалежна, а й кожний член Рахункової палати незалежний, оскільки обирається на конкурсній основі», - звернув увагу І. Крулько. Він наголосив, що вважає реформу Рахункової палати однією з тих, яка вдалася, але зазначив, що Україні є чому вчитися і буде надзвичайно цікавим міжнародний досвід щодо аудиту публічних фінансів.


Під час зустрічі Голова Рахункової палати Валерій Пацкан зазначив, що це перший візит до України Президента INTOSAI – організації, яка об’єднує аудиторські офіси 200 країн світу. При цьому Голова Рахункової палати повідомив про підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Державною аудиторською установою ОАЕ та Рахунковою палатою, відповідно тепер аудитори Рахункової палати перейматимуть досвід ОАЕ у боротьбі з корупцією і проведенні IT-аудитів.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Зустрічі”

10 листопада 2021 11:07
27 вересня 2021 16:00
11 грудня 2019 11:03
21 червня 2019 15:26
03 грудня 2018 17:57
22 жовтня 2018 11:59
16 квітня 2018 17:40
06 квітня 2018 12:28
01 березня 2018 15:06
24 січня 2018 11:48