СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

18 січня 2017 року

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, є пропозиція розпочати засідання. Є кворум. Зараз ще підійде Анатолій Сергійович Матвієнко. Голосування ми проводитимемо тільки при наявності кворуму.

Отже, зареєструвалося 14 членів комітету, і Анатолій Сергійович Матвієнко зараз до нас приєднається, і ми зможемо голосувати.

Зареєструвалося 14 народних депутатів. На засіданні присутні більше половини від складу членів комітету. Кворум є. Засідання оголошую відкритим.

У зв'язку із відсутністю секретаря комітету Шкварилюка Володимира Васильовича прошу Амельченка Василя Васильовича здійснити підрахунок результатів голосування щодо рішень комітету.

Тепер, шановні колеги, щодо порядку денного сьогоднішнього засідання. Проект порядку денного у вас є. Якщо пропозицій до порядку денного немає, переходимо до розгляду питань.

По першому питанню доповідає Левченко Юрій Володимирович. Будь ласка.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Дякую.

У нас дуже довго збирався цей список. Давно вже ми не розглядали. Якщо є в когось зауваження, пропозиції до списку, прошу озвучити, якщо ні, прошу підтримати відповідні списки. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Колеги, є пропозиції, зауваження? Немає.

Тоді переходимо до другого питання. А як буде кворум, будемо голосувати.

Друге питання. Про погодження переліку об'єктів і заходів, що будуть здійснюватися за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів.

А ось і Анатолій Сергійович. Кворум є.

Є пропозиція проголосувати перше питання. Хто за те, щоб підтримати список законопроектів, що не мають впливу на показники бюджету? Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався? Одноголосно.

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. Прийнято одноголосно.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Хто за те, щоб підтримати проекти рішень до законопроектів, що мають вплив на показники бюджету? Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. Прийнято одноголосно.

 

ПАВЕЛКО А.В. Одноголосно.

Переходимо до наступного питання. Про погодження переліку об'єктів і заходів, що будуть здійснюватися за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, у новій редакції. Розпорядження Голови Луганської облдержадміністрації № 762. Доповідає заступник Голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Клименко Юрій Юрійович.

Юрію Юрійовичу, будь ласка.

 

КЛИМЕНКО Ю.Ю. Доброго дня, шановні народні депутати, присутні на засіданні Комітету з питань бюджету! Луганська обласна державна адміністрація звертається з проханням підтримати пропозиції щодо фінансування за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Ці зміни обумовлені, по-перше, є зміни до розроблених проектно-кошторисних документацій, найменувань об'єктів і заходів в Луганській обласній державній адміністрації, є економія понад 10 мільйонів гривень. Також ми змінюємо джерела фінансування. Декілька об'єктів ми вже профінансували з обласного бюджету.

Довідково повідомлю, що за 2016 рік обласна адміністрація із зазначеного фонду використала 143 мільйони, це 13,9 відсотків.

Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Юрію Юрійовичу.

Будь ласка, зауваження у Мінфіну є? Немає.

Будь ласка, слово надається голові підкомітету Куліченку Івану Івановичу.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Шановні колеги, підкомітет пропонує підтримати таке рішення комітету: погодити перелік об'єктів і заходів в новій редакції згідно з розпорядженням Голови Луганської облдержадміністрації від 15 грудня 2016 року № 762. Я сьогодні вже говорив на підкомітеті і зараз скажу: є прохання звернути увагу – згідно з внесеними змінами до Бюджетного кодексу у них кошти добавлятися будуть щомісячно, щоб приділили особливу увагу освоєнню коштів.

 

ПАВЕЛКО А.В. Юрію Юрійовичу, передайте, будь ласка, прохання від комітету керівництву області, наше побажання.

 

КЛИМЕНКО Ю.Ю. Це передам, а з Іваном Івановичем більш детально все обговорили.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Будь ласка, колеги, є запитання? Анатолій Сергійович Матвієнко.

 

МАТВІЄНКО А.С. Я підтримую. Я хотів би, щоб ми проголосували. Але Юрія Юрійовича попросити залишитися на секунду. Я хочу за межами цього питання, користуючись нагодою, запитати його.

 

ПАВЕЛКО А.В. Юрію Юрійовичу, будь ласка, з Анатолієм Сергійовичем…

 

КЛИМЕНКО Ю.Ю. Добре.

 

МАТВІЄНКО А.С. Ні, ні, проголосувати, а потім…

 

ПАВЕЛКО А.В. А, залишитися, а запитання після голосування?

 

МАТВІЄНКО А.С. Так, щоб не переривати процес.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую. Добре.

Є пропозиція підтримати озвучене головою підкомітету Куліченком Іваном Івановичем рішення, а саме: погодити перелік об'єктів і заходів у новій редакції згідно з розпорядженням Голови Луганської облдержадміністрації від 15 грудня 2016 року № 762.

Будь ласка, хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався? Два утримались. Рішення приймається. Три утримались? Три утримались. Рішення приймається, так?

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Рішення прийнято. 

 

МАТВІЄНКО А.С. Запитання можна задати?

 

ПАВЕЛКО А.В. Так, будь ласка, Анатолій Сергійович.

 

МАТВІЄНКО А.С. Юрій Юрійович, користуючись нагодою, я прошу вибачення, але у мене це серйозну викликає зацікавленість. Я думаю, у всіх. Тука заявив, що там до кінця року ми вже будемо мати кордони, які будуть по старим кордонам України.

 

КЛИМЕНКО Ю.Ю. Обласній адміністрації нічого…   

 

МАТВІЄНКО А.С. Скажіть, ваша точка зору, що це за слухи?

 

КЛИМЕНКО Ю.Ю. Це особиста позиція Георгія Туки з зазначеного питання. Чесно кажучи, інформація у обласній адміністрації відсутня, що ми можемо у найближчі місяці контролювати кордони повністю в Луганській області, які були до проведення антитерористичної операції.

 

МАТВІЄНКО А.С. І друге тоді запитання. Скажіть, а який ресурс потрібно для відновлення інфраструктури і хоч більш-менш нормального життя тієї частини, яку ми зараз ще не контролюємо, яка окупована Росією? Яка сума, за вашими розрахунками, потрібна?

 

КЛИМЕНКО Ю.Ю. Є проект державної цільової програми по врегулюванню мирним шляхом кризи на сході України. У нас працювала комісія і ми приблизну надали цифру – 24 мільярди.

 

МАТВІЄНКО А.С. Гривень?

 

КЛИМЕНКО Ю.Ю. Гривень.

 

МАТВІЄНКО А.С. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую. Дякую, Юрій Юрійович. Рішення прийнято.

 

КЛИМЕНКО Ю.Ю. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Третє питання. Про план роботи Комітету з питань бюджету на період шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання. Шановні народні депутати, відповідно до частини другої статті 41 Закону про комітети Верховної Ради до початку чергової сесії Верховної Ради затверджується план роботи комітету. Проект плану роботи комітету на період шостої сесії Верховної Ради восьмого скликання вам розданий.

Слово надається першому заступнику голови комітету Амельченку Василю Васильовичу.

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. Шановні колеги, проект плану роботи комітету на шосту сесію, що надано у розданих вам матеріалах, містить основні напрямки діяльності комітету, в першу чергу законопроектну. Тому до плану включено законопроекти, за якими комітет визначено головним, а також передбачено розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету, і контрольну функцію, що містить перелік заходів з питань участі комітету в процесі виконання державного бюджету на 2017 рік та організації звітів про його виконання.

Водночас п'ята сесія Верховної Ради, що триває, наша сесія ще триває, тому перелік законопроектів, що включено до проекту плану, буде уточнено залежно від розгляду окремих з них ще в період роботи цієї сесії, а також з врахуванням законопроектів, що будуть зареєстровані. Разом з тим, пропонується не включати до порядку денного п'ятої сесії законопроекти, що втратили свою актуальність. Інформація щодо них є в проекті рішення.

Пропонується затвердити план роботи комітету на шосту сесію і погодити перелік законопроектів, що включаються та не включаються до порядку денного четвертої сесії згідно з наданими вам матеріалами.

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, є запитання? Будь ласка, Віктор Михайлович.

 

ПИНЗЕНИК В.М. У мене запитання, може ми нарешті виконаємо функцію бюджетного комітету, згадаємо, що у нас є бюджетний комітет і попросимо, щоб те, що робить Юрій Левченко, нарешті мало якийсь відбиток. У мене є наступна пропозиція - і оформити це рішенням комітету – рекомендувати  від бюджетного комітету не включати в порядок денний сесії питання, які суперечать Регламенту Верховної Ради, Бюджетному кодексу, питання відносно норм, які стосуються збалансованості. Для чого ми морочимо голову Левченку? Є норми Бюджетного кодексу.

Тобто у мене є пропозиція: до цього переліку включити те, що ми постійно робили, те, що він складав списки, те, що суперечить 95 чи яка там стаття Регламенту і Бюджетному кодексу, не включати, рекомендувати від імені бюджетного комітету не включати, хай приведуть автори у відповідність до норм Регламенту і Бюджетного кодексу.

 

ПАВЕЛКО А.В. Вікторе Михайловичу, повністю підтримую дану позицію від бюджетного комітету. Не раз ми на Погоджувальній раді це питання піднімали на рівень спікера парламенту, є підтримка, назвемо так,  со слова, озвученная во время заседания, но, к сожалению, дальше это не продвигается. Я думаю, что мы этот вопрос также еще раз поднимем и утвердим, потому что та работа, которая проводится, в том числе и нашим коллегой Юрием Левченко, должна быть все-таки в сессионном зале оценена и была оценка парламентом в том числе и на влияние на показатели бюджета.

 

ІЗ ЗАЛУ. Може ще один лист?

 

ПАВЕЛКО А.В. Лист. Підтримується, колеги? Підтримується.

Андрій Леонідович, будь ласка.

 

( Шум в залі)

 

ПАВЕЛКО А.В. Окремо, так.

 

ДЕРКАЧ А.Л. С точки зрения стенограммы юридически подзабыл. Вот внесение постановления об отставке злочинного уряда Гройсмана нам на февраль ставить или на март, с точки зрения развала экономики Украины, уничтожения промышленности Украины? Сегодняшнее его выступление в поддержку антинародной реформы медицинской, проводимой нелигитимным, назначенным незаконно исполняющим обязанности министра, куда мы это будем ставить - на февраль или на март? Василий Васильевич, я вас как представитель оппозиции спрашиваю, вы сформулируйте, чтобы было понятно.

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. На жаль, це не пріоритет бюджетного комітету.

 

ПАВЕЛКО А.В. Андрій Леонідович, я думаю, що ми окремо розглянемо ваше питання на підкомітеті.

 

ДЕРКАЧ А.Л. Это отдельный вопрос. Спасибо большое.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Шановні колеги, все ж таки, до процедури. Прошу затвердити план роботи комітету на шосту сесію Верховної Ради восьмого скликання та підтримати рішення, що надане у ваших матеріалах. Окремо надати лист від комітету, який озвучив Віктор Михайлович Пинзеник.

Хто за дану пропозицію, прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався? 4. Рішення прийнято. Дякую.

Наступне питання – переходимо до питання "Різне". Про основні підсумки роботи Комітету з питань бюджету в період п'ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Шановні народні депутати, відповідно до статті 53 Закону "Про комітети Верховної Ради" підготовлено і роздано інформацію про основні підсумки роботи Комітету з питань бюджету в період п'ятої сесії Верховної Ради восьмого скликання. Прошу таку інформацію  взяти до відома.

І останнє питання. Шановні народні депутати, відповідно до Закону "Про комітети" ми маємо затвердити розклад наших засідань з врахуванням календарного плану. Вам роздано орієнтовний розклад засідань на лютий 2017 року. В разі уточнення розкладу засідань депутатів буде проінформовано.

Пропонується затвердити такий розклад. Немає заперечень? Немає. Тоді підтримується. Дякую. Рішення підтримується.

Щодо всіх питань порядку денного рішення комітету прийнято. Дякую всім за участь. До побачення.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку