СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України  з питань бюджету

 

17 січня 2018 року

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, будь ласка, увага, починаємо працювати. Доброго дня, шановні народні депутати та запрошені, зареєструвалось 16 народних депутатів. На засіданні присутні більше половини від складу членів комітету. Кворум є. Засідання оголошую відкритим.

У зв’язку з відсутністю Секретаря комітету Шкварилюка Володимира Васильовича, прошу Першого заступника голови комітету Амельченка Василя Васильовича здійснювати підрахунок результатів голосування щодо рішень комітету. Дякую.

Тепер, шановні колеги, щодо порядку денного сьогоднішнього засідання. Проект порядку денного у вас є. Якщо пропозицій до порядку немає, переходимо до розгляду питань.

По першому питанню доповідає Левченко Юрій Володимирович.

Будь ласка.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Дякую.

Товариство, вам роздані відповідні переліки. Якщо немає пропозицій і зауважень, прошу підтримати. Якщо є, прошу висловитись. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Юрію Володимировичу.

Переходимо до голосування. Хто за те, щоб підтримати список законопроектів, що не мають впливу на показники бюджету, прошу голосувати. Хто проти? Хто утримався? Рішення прийнято.

Наступне. Хто за те, щоб підтримати проекти рішень до законопроектів, що мають вплив на показники бюджету, прошу голосувати. За – 12. Хто проти? Утримався? Дякую. Рішення прийнято.

Друге питання. Про план роботи Комітету з питань бюджету на період восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Слово надається Першому заступнику голови комітету Амельченку Василю Васильовичу.

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. Шановні колеги, відповідно до закону план роботи комітету затверджується рішенням нашого комітету до початку чергової сесії Верховної Ради. Проект плану роботи комітету на восьму сесію, що надано в розданих вам матеріалах, містить основні напрями діяльності комітету на наступну сесію.

Слід відзначити, що розділи 1 та 2 проекту стосуються законопроектної роботи комітету, в розділі 4 запропонований перелік заходів з питань контролю за дотриманням бюджетного законодавства. Зважаючи на те, що сьома сесія ще триває, перелік законопроектів, що включено до проекту плану, може бути уточнено з урахуванням розглянутих та зареєстрованих законопроектів. Поряд з тим надано проект листа щодо переліку законопроектів, що пропонується включити до порядку денного восьмої сесії та тих, що втратили актуальність.

Загалом пропонується затвердити план роботи комітету на восьму сесію і погодити перелік законопроектів, що включаються та не включаються до порядку денного восьмої сесії, згідно з наданими проектами таких документів. Тому прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, прошу затвердити план роботи комітету на восьму сесію.

Будь ласка, Анатолію Сергійовичу.

 

МАТВІЄНКО А.С. Василю Васильовичу, скажіть, будь ласка, чому ви не кажете, чи Міністерство фінансів як наш головний партнер в уряді висловило свої пропозиції, чи вони враховані? Це перше.

Друге. Чому немає сьогодні нікого з Міністерства фінансів?

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. Друге питання – це до Андрія Васильовича. (шум у залі) А по першому питанню, Анатолію Сергійовичу, я сподіваюсь, що в нас парламентсько-президентська республіка і ми маємо, скажімо, формувати стратегію і тактику роботи бюджетної сфери України, тому хай вони нас слухають.

 

МАТВІЄНКО А.С. Мислення неправильне. Відповідь конкретна, а мислення неправильне.

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. Звичайно, ми погоджували питання і вони ознайомлені.

 

ПАВЕЛКО А.В. Погоджували. І Міністерство фінансів також сьогодні з нами присутнє, вони зараз доходять до нас, зараз будуть.

Шановні колеги, прошу затвердити план роботи комітету на 8-у сесію Верховної Ради восьмого скликання та підтримати рішення, що надане у ваших матеріалах. Хто за, прошу голосувати. Хто проти?

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. За – 13.

 

ПАВЕЛКО А.В. Два утрималось, рішення приймається. Дякую.

 

ДЕРКАЧ А.Л. Я хочу спросить: а Радикальная партия, она во власти или в оппозиции?

 

ІЗ ЗАЛУ. Во власти.

 

(Шум у залі)

 

ІЗ ЗАЛУ. Це питання в залі задасте.

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, переходимо до питання "Різне". "Основні підсумки роботи Комітету з питань бюджету в період 7-ї сесії Верховної Ради України восьмого скликання". 

Шановні народні депутати, відповідно до статті 53 Закону про комітети Верховної Ради підготовлено і роздано інформацію про основні підсумки роботи Комітету з питань бюджету у період 7-ї сесії Верховної Ради восьмого скликання. Прошу таку інформацію взяти до відома.

Наступне: "Про орієнтовний розклад засідань Комітету з питань бюджету на лютий, березень та квітень 2018 року". Також до відома.

Шановні народні депутати, відповідно до Закону про комітети ми маємо затвердити розклад наших засідань з урахуванням календарного плану. Вам роздано орієнтовний розклад засідань на лютий, березень та квітень 2018 року. У разі уточнення розкладу засідань депутатів буде поінформовано. Пропонується затвердити такий розклад. Немає заперечень? Немає. Тоді підтримується. Дякую.

Хто за, прошу голосувати. Хто проти?

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. За – 13.

 

ПАВЕЛКО А.В. Хто утримався? Дякую. Рішення приймається, рішення прийнято.

Шановні колеги, до комітету надійшло запрошення від Міністерства економічного розвитку і торгівлі долучитися до участі у двосторонній зустрічі з корейськими експертами щодо обговорення питання управління державними інвестиціями, яка має відбутися 22-23 січня. Таке звернення надано в ваших матеріалах. З цього приводу прошу голів підкомітетів визначитися щодо необхідності участі у семінарі 22 січня, а також щодо проведення зустрічі 23 січня у комітеті. Приймається?

 

ІЗ ЗАЛУ. Так!

 

ПАВЕЛКО А.В. Приймається.

Щодо всіх питань порядку денного рішення комітету прийняті. Оголошую засідання комітету закритим. Дякую всім за участь і бажаю успіхів.

 

МАТВІЄНКО А.С. Можна в "Різному"?

 

ПАВЕЛКО А.В. Будь ласка.

 

МАТВІЄНКО А.С. У мене є до вас запитання і до Крулька, оскільки він курує проблеми Рахункової палати. Ми можемо отримати інформацію… (Шум у залі) Ні, я не жартую, я це серйозно кажу. У нас з кожним днем катастрофічно збільшується кількість вакансій в державі. У нас вже некерована держава. У нас 8 послів немає, у нас в міністерствах…

 

ІЗ ЗАЛУ. 17.

 

МАТВІЄНКО А.С. 17 послів? Та ні, 8.

 

ІЗ ЗАЛУ. У нас немає голів 9-и комітетів Верховної Ради.

 

МАТВІЄНКО А.С. Так. Я просто… Ну добре, це загальний фон, але це наша проблема – Рахункова палата, вона найближче до нашого комітету. Ну, ми можемо проявити якусь позицію! Хай хоч краплина точить камінь.

 

ДЕРКАЧ А.Л. Анатолий Сергеевич, я хочу задать вопрос: а вы сейчас во власти или в оппозиции?

 

МАТВІЄНКО А.С. Ні, я в опозиції до бардака. Я вважаю, що це все вакханалія якась. Ну, ви смієтеся. Андрію Васильовичу, я вважаю, що нам, починаючи нову сесію, ну це жах якийсь!.. (Шум у залі) Ну давайте щось кричати! Ну що ми робимо?

 

КРУЛЬКО І.І. Значить, Анатолію Сергійовичу, я вам дякую за дуже правильно поставлене питання. І враховуючи, що ви у фракції БПП займаєте одну з чільних посад, зверніться до Президента України, щоб він розблокував це питання, будь ласка. (Шум у залі)

Ні. Я абсолютно серйозну даю відповідь. Дивіться, я під стенограму, я абсолютно серйозно кажу. Ми як комітет відпрацювали це питання, не затримуючи ні на один день. Андрій Васильович Павелко, голова комітету, підписав усі документи, які надіслані Голові парламенту. І в будь-який день Голова парламенту повинен це питання поставити на розгляд. Кожен публічний ефір, коли я маю можливість це сказати, я звертаю увагу на те, що у нас дійсно є перелік посад.

 

(Загальна дискусія)

 

КРУЛЬКО І.І. Від Голови Верховної Ради. Я готовий…

 

МАТВІЄНКО А.С. Давайте звертатися. От сьогодні.

 

КРУЛЬКО І.І. Анатолію Сергійовичу, ми провели всі необхідні процедури. Більше того, всі кандидати готові будь-якого дня прибути до парламенту для розгляду цього питання.

І я дійсно звертаюся з проханням до всього комітету, щоб на початку наступної сесії невідкладно це питання було розглянуто і ми поставили крапку в епопеї, яка називається Рахункова палата.

 

ПАВЕЛКО А.В. Підтримується. Я пропоную…

 

МАТВІЄНКО А.С. Почекайте, я розумію. Я не жартую. По-перше, не до мене треба звертатися, а до "Народного фронту", бо це Парубій не з нашої фракції. Але давайте зараз оформимо звернення за дорученням комітету, ви його підпишіть, направте Парубію на те, щоб він відреагував і зробив те, що сказав Іван.

 

ПАВЕЛКО А.В. Приймається.

Так, Олександр Шевченко.

 

ШЕВЧЕНКО О.Л. Шановні народні депутати, пропоную, щоб завтра Верховна Рада поставила невідкладно на голосування, щоб назвати нашу державу парламентсько-президентською з нещодавно обмеженим впливом бюджетного комітету. (Шум у залі)

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, я думаю, що всі питання порядку денного вичерпано. Переходимо до "Різного". Будь ласка, в дорадчу кімнату.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку