СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

5 вересня 2018 року

 

ПАВЕЛКО А.В. Доброго дня, шановні народні депутати та запрошені! Зареєструвалося 16 народних депутатів. На засіданні присутні більше половини від складу членів комітету. Кворум є. Засідання оголошую відкритим.

Прошу секретаря Комітету Шкварилюка Володимира Васильовича здійснити підрахунок результатів голосування.

Переходимо до розгляду питання порядку денного.

На цьому засіданні пропонується завершити роботу, що була розпочата членами Комітету 13 липня на Херсонщині, та ухвалити рішення Комітету щодо обговорених питань.

У наданих Вам матеріалах міститься інформація Представництва Президента України в Автономній Республіки Крим та Херсонської облдержадміністрації за всіма напрямами, що розглядалися. Нагадаю, серед них питання щодо основних напрямів діяльності місцевих органів влади Херсонської області та розвитку регіону, а також про здійснення окремих заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, у Херсонській області.

Поряд з тим роздано звернення щодо врегулювання проблемних питань за відповідними напрямами та запропоновано проект листа до Уряду.

Шановні колеги, на наше засідання були запрошені посадові особи Херсонської облдержадміністрації, але з поважних причин, оскільки керівництво області в повному складі в даний час на навчальних військових зборах, вони не змогли бути присутніми.

Пропонується надати слово голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу. Будь ласка.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Шановний Андрію Васильовичу, шановні колеги! Комітет з питань бюджету наприкінці роботи минулої сесії провів виїзне засідання в місті Херсоні, де ми мали можливості ознайомитися з напрямками бюджетного забезпечення соціально-економічного розвитку регіону та окремими питаннями реалізації завдань щодо тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Коротко нагадую, що під час дискусії було обговорено перспективи реалізації заходів … мешканців Автономної Республіки Крим та соціальних послуг на рівні з іншими громадянами України, необхідність облаштування контрольно-пропускних пунктів Чонгар і Колончак, питання оснащення сучасним обладнанням радіологічного корпусу Обласного онкологічного диспансеру. Представлені перспективні проекти розвитку, зокрема реконструкція аеропорту "Херсон", що здійснюється за рахунок бюджетів різних рівнів: державного фонду регіонального розвитку, обласного бюджету, бюджету міста Херсон. Ці та інші першочергові питання знайшли своє відображення у зверненні до комітету представництва Президента України в Автономній Республіці Крим та обладміністрації на проекті листа комітету до уряду, що вам роздано. Тому прошу вас підтримати проект відповідного листа.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

Шановні колеги, чи є бажаючі виступити? Немає.

Тоді прошу підтримати таке рішення комітету: рекомендувати уряду розглянути можливості врегулювання порушених під час перебування в Херсонській області питань та реалізації наданих пропозицій, направивши відповідне звернення до уряду.

Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Один – утримався. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Розгляд питань виїзного засідання у Херсонській області завершено. Засідання комітету оголошую закритим.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку