СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

18 жовтня 2018 року

 

ПАВЕЛКО А.В. Починаємо. Перше – перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству культури (розпорядження уряду № 739-р). Доповідає начальник Управління економічного розвитку та фінансів Міністерства культури Якубівський Володимир Леонідович. Будь ласка.

 

ЯКУБІВСЬКИЙ В.Л. Добрий день, шановний Андрію Васильовичу, добрий день, шановні депутати! Міністерство культури відповідно до пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів № 739 від 17.10.2018 про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству культуру на 2018 рік, просить погодження перерозподілу видатків державного бюджету шляхом зменшення їх за програмою 1801280 в сумі 67,1 мільйона гривень і встановлення видатків розвитку за бюджетною програмою 1801070 в сумі 730 тисяч 500 гривень і збільшення їх обсягу за бюджетною програмою 1801170 в сумі 66 мільйонів 369 тисяч 500. Економія коштів виникла у зв'язку з перенесенням процедури будівництва Музею Революції Гідності Героїв Небесної Сотні на 2019 рік, і зекономлені кошти планується використати на зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури.

Дякую за увагу.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Володимир Леонідович.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів? Немає.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу. Олександре Володимировичу, будь ласка.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрій Васильович.

Шановні колеги, шановні присутні! На підкомітеті було розглянуто дане питання, і пропозиція від комітету – погодити дане розпорядження уряду від 17 жовтня за номером 739-р, і прошу підтримати таке рішення.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександр Володимирович.

Зараз підійде Білоцерковець і ми будемо приймати рішення по цьому питанню.

Дякую, Володимир Леонідович.

 

ЯКУБОВСЬКИЙ В.Л. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Наступне. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України (розпорядження уряду № 740-р). Доповідає заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів Дехтяренко Сергій Стахович. Будь ласка.

 

ДЕХТЯРЕНКО С.С. Доброго дня, шановні колеги! Питання забезпечення виходу газети "Урядовий кур'єр", на шпальтах якої друкуються акти уряду та Президента. Питання в чому? Газета втратила джерело додаткове, яке у неї було в минулому році, це друк оголошень та викликів до суду у зв'язку з змінами Цивільно-процесуального кодексу, а також значно збільшилася кількість шпальт газети. Тому урядом було прийнято розпорядження 740, згідно з яким прийняли перерозподіл видатків в межах загального обсягу з програми 411010 (це забезпечення діяльності) на програму "Фінансова підтримка газети "Урядовий кур'єр" 411070. Просимо підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергій Стахович.

Будь ласка, чи є заперечення у Міністерства фінансів? Немає.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрій Васильович.

Підкомітет рекомендує комітету погодити розпорядження уряду від 17 жовтня за номером 740-р.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександр Володимирович. Дякую, Сергій Стахович.

 

ДЕХТЯРЕНКО С.С. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Зараз перейдемо до другого питання: щодо продовження розгляду питання про підготовку до першого читання законопроекту 9000 про Державний бюджет на 2019 рік.

Вчора на засіданні комітету підтримано запропонований робочою групою проект постанови щодо висновків та пропозицій до законопроекту з урахуванням проголосованих доповнень та доручення голові робочої групи на підставі такого проекту постанови включити відповідні висновки та пропозиції в таблицю пропозицій, і секретаріату оформити відповідні документи на підпис.

У процесі такої роботи виникла необхідність додаткових консультацій з урядом і Мінфіном для узгодження такого документу з метою конструктивного розгляду в парламенті та прийняття законопроекту в першому читанні. Як наслідок, вам роздано доопрацьований проект постанови про висновки і пропозиції до законопроекту та оформлено таблицю пропозицій з відповідними висновками.

Тому пропонується комітету прийняти остаточне рішення на підставі таких документів, а саме: схвалити проект постанови щодо висновків та пропозицій до законопроекту та висновки до пропозицій у відповідній таблиці пропозицій до законопроекту, а також рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу та в цілому підготовлений комітетом проект постанови щодо висновків та пропозицій до законопроекту.

Зараз наші колеги вже підходять і ми перейдемо до прийняття рішення.

Третя питання, щодо законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу. Слово надається голові підкомітету Іщейкіну Костянтину Євгеновичу.

 

ІЩЕЙКІН К.Є. Шановні колеги, прошу поставити на голосування рішення підкомітету щодо розгляду в першому читанні законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу, 9084, що було прийнято вчора після додаткового обговорення і внесених пропозицій, роздано вам у вигляді проекту постанови.

 

КРУЛЬКО І.І. А що там змінилося від вчорашнього дня в кодексі?

 

(Виключено мікрофон)

 

(Загальна дискусія)

 

ПАВЕЛКО А.В. Зараз тільки прийняття рішення.

Колеги, ще раз доброго дня. Зареєструвалось 15 народних депутатів, на засіданні присутні більше половини від складу членів комітету. Кворум є. Засідання оголошую відкритим.

Прошу секретаря комітету Шкварилюка Володимира Васильовича здійснити підрахунок результатів голосування щодо рішень комітету.

Тепер, шановні колеги, щодо порядку денного сьогоднішнього засідання. Проект порядку денного у вас є. Якщо пропозицій до порядку денного немає, переходимо до розгляду питань.

Перше питання, про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету. Перше питання, перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству культури (розпорядження уряду № 739-р).

Тільки що ми його заслухали. Від Міністерства культури Якубівський Володимир Леонідович доповідав. Не було заперечень у Міністерства фінансів. Доповів нам голова підкомітету Горбунов Олександр Володимирович, з пропозицією погодити встановлений розпорядженням уряду від 17 жовтня 2018 року № 739-р перерозподіл видатків державного бюджету.

Хто за дану пропозицію, прошу голосувати. Хто за? Проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Друге, перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України (розпорядження уряду № 740-р).

Доповідав заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів Дехтяренко Сергій Стахович. Не було заперечень у Міністерства фінансів. Доповів рішення підкомітету Горбунов Олександр Володимирович та запропонував наступне рішення: погодити встановлений розпорядженням уряду від 17 жовтня 2018 року № 740-р перерозподіл видатків державного бюджету.

Хто за дане рішення, прошу голосувати. Хто за? Проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

По другому питанню, щодо продовження розгляду питань про підготовку до першого читання законопроекту 9000 про Державний бюджет на 2019 рік. Ми відпрацювали з Міністерством фінансів і в комітеті це питання додатково. Тому пропонується комітету прийняти остаточне рішення на підставі таких документів, а саме: схвалити проект постанови щодо висновків та пропозицій до законопроекту та висновків до пропозицій у відповідній таблиці пропозицій до законопроекту, а також рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу та в цілому підготовлений комітетом проект постанови щодо висновків та пропозицій до законопроекту.

Шановні колеги, хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

По третьому питанню, шановні колеги, нам доповів Костянтин Євгенович, є запропоноване рішення до першого читання і вам всім роздано. Але зараз ми консультуємось з Міністерством фінансів, є пропозиція все ж таки до другого читання ще додатково підкреслити це питання. І в комітеті зараз окремо надати листа, щоб Мінфін відпрацював дану пропозицію до другого читання. Не буде заперечень, шановні колеги?

Шановні колеги, по третьому питанню, по кодексу, приймається за основу те, що ми вже проголосували. Тоді окремо по запропонованому рішенню комітету підкомітетом до другого читання включити це як основне наше рішення до Мінфіну, і до другого читання його включити в наше рішення в цілому до…

 

ІЗ ЗАЛУ. … (Без мікрофону)

 

ПАВЕЛКО А.В. Ну Оксана Сергіївна каже, що…

 

(Загальна дискусія)

 

ПАВЕЛКО А.В. Будь ласка, ми вже прийняли рішення.

Давайте по Бюджетному кодексу. Все ж таки наполягаєте?

Костянтин Євгенович, ми до другого читання можемо цей пункт включити, чи зараз в Бюджетний кодекс? Зараз? Добре.

Тоді щодо законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу, є пропозиція… Ми це вже голосували. Когда мы голосовали, было без этой поправки решение подкомитета. Сьогодні пропонується все ж таки включити. І ми голосуємо.

Будь ласка.

 

ІЩЕЙКІН К.Є. Шановні колеги, шановний Андрію Васильовичу, прошу поставити на голосування рішення підкомітету щодо розгляду в першому читанні законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу 9084, що було прийнято вчора після додаткового обговорення внесених пропозицій і роздано вам у вигляді проекту постанови.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Хто за дане рішення, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Пане голово, дозвольте?

 

ПАВЕЛКО А.В. Будь ласка, Володимире Васильовичу.

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Оскільки проголосований законопроект № 9000, але є технічна правка - внутрішня перекидка, яку ми не встигли просто озвучити. Просто прохання, хай озвучить. Це для стенограми. Це без балансу. Ну, перекидку внутрішню роблять.

 

(Загальна дискусія)

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, я думаю, що ми до другого читання обов’язково внесемо поправки і приймемо.

 

ІЩЕЙКІН К.Є. Я бачу, що там трошки розвалюється.

 

ПАВЕЛКО А.В. Що там може розвалюватись? Я думаю, що там не таке принципове рішення. (Шум у залі)

Шановні колеги, будь ласка, сейчас полностью нам переделает секретариат. Ну, действительно, зал ждет. (Шум у залі) Зараз баланс, підніметься друге питання. Друге питання буде запропоновано переглянути.

 

МОЛОТОК І.Ф. Пропонується добавити на дорогу М-12 25 мільйонів, добавити на дорогу Н-12 22,500 і для балансу зняти з дороги Т-14-15 47,500. Тобто перекидка. Це дорога Львів-Самбір-Ужгород.

Ще раз, зняти з дороги Т-14-15 47,500, автоматично добавити 25 на М-12 і добавити на 22,500 на Н-12.

Ще раз. Добавити на "Миколай"-12 – 25, а на Н-12 – 22,500.

Дякую.

 

(Шум у залі)

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Хто за дану пропозицію, щодо перерозподілу?

 

(Шум у залі)

 

ПАВЕЛКО А.В. Щодо всіх питань порядку денного рішення комітету прийнято.

Оголошую засідання комітету закритим. Дякую всім за участь і бажаю успіхів.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку