СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

4 листопада 2020 року

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Доброго дня, шановні народні депутати та запрошені!

Володимире Володимировичу, підтвердіть, будь ласка, наявність кворуму.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Кворум є. Присутні більше від половини складу Комітету.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Засідання оголошую відкритим.

Прошу секретаря Комітету Цабаля Володимира Володимировича здійснювати підрахунок результатів голосування щодо рішень Комітету.

Тепер, шановні колеги, щодо порядку денного сьогоднішнього засідання. Проект порядку денного у вас є. Чи є пропозиції до проекту порядку денного?

Прошу.

 

САЛАМАХА О.І. Всім добрий день. Прошу врахувати такі пропозиції: перша пропозиція, додатково включити до порядку денного питання про погодження розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 1008; друга пропозиція, питання про погодження використання коштів за рахунок місцевих запозичень Полтавської області, що є третім у порядку денному, розглянути першим, якщо не заперечуєте.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Денисе Вадимовичу, прошу.

 

ГЕРМАН Д.В. Шановний голово, є ще одне зауваження. Є прохання виключити з проекту порядку денного підпункт 7 пункту 1 – щодо розпорядження Уряду 1144-р. Розпорядник не надав всі необхідні матеріали.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ще є пропозиції? Лесю Валентинівно, є зауваження до порядку денного?

 

ЗАБУРАННА Л.В. Так. Є прохання виключити з проекту порядку денного підпункт 15 пункту 1 – щодо розпорядження Уряду № 1274-р. І прохання включити погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених Національній академії медичних наук, розпорядження Уряду № 1242-р. І погодження виділення коштів державного бюджету із фонду боротьби з COVID та його наслідками відповідно до постанови Уряду № 1040.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Добре.

Прошу підтримати запропонований проект порядку денного з урахуванням пропозицій Саламахи, Германа та Забуранної. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за, колеги? Проти? Утрималися? 1 – утримався. Решта – за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження обсягу та напрямків використання коштів за рахунок місцевого запозичення Полтавської обласної ради згідно з листом Полтавської обласної державної адміністрації.

Доповідає Голова Полтавської обласної державної адміністрації Синєгубов Олег Васильович.

 

СИНЄГУБОВ О.В. Дякую.

Шановні колеги! Дійсно, ми перша область, які спромоглися взяти таке запозичення. Там погодження обласною радою. Відповідно там погоджено Мінфіном. Ми хочемо витратити це запозичення за ділянку траси Лубни - Чорнухи, яка фактично зараз знаходиться у непроїзному стані і позбавляє жителів селища Чорнухи і ще 11 населених пунктів дістатися до районного центру, вони мають робити коло ще плюс 60 кілометрів. Крім того, ускладнюється підвіз дітей до опорних закладів освіти, до медичних закладів тощо. Тому відповідно просимо підтримати.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечень не маємо.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Доброго дня. Зауважень немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є питання до доповідачів?

Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити обсяг та напрямки використання коштів за рахунок місцевого запозичення, здійсненого в 2020 році до обласного бюджету Полтавської області, згідно з розпорядженням Полтавської облдержадміністрації від 7 жовтня 2020 року 569, що подано листом Полтавської облдержадміністрації від 7 жовтня 2020 року. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Переходимо до прийняття рішення. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція погодити обсяг та напрямки використання коштів за рахунок місцевого запозичення Полтавської міської ради. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую. Рішення прийнято.

 

СИНЄГУБОВ О.В. Дякую за підтримку.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передачі бюджетних призначень, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету, розподілу трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам: перше, передача бюджетних призначень Міністерству енергетики (пункт 51 постанови Уряду № 718).

В режимі відеоконференції доповідає державний секретар Міністерства енергетики Бондаренко Володимир Валерійович.

 

БОНДАРЕНКО В.В. Доброго дня, шановні колеги! На ваш розгляд пропонується постанова Уряду, якою вносяться зміни технічні у зв’язку з реорганізацією Міністерства екодовкілля та ... (без мікрофону) Міненерго. Технічна зміна, приведення у відповідність актів Уряду. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Не маємо заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є питання до доповідача?

Слово надається голові підкомітету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. На підкомітеті ми розглядали зазначене питання і відповідно було прийнято рішення щодо того, щоб дана постанова Уряду про передачу бюджетних призначень була підтримана. Проект ухвали роздано. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Переходимо до прийняття рішення. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Забуранною Лесею Валентинівною пропозиція погодити зміну щодо передачі бюджетних призначень Міністерству енергетики відповідно до пункту 51 постанови Уряду від 22 липня № 718 щодо внесення змін до розпорядження Уряду від 11 березня № 223-р. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за, колеги? Проти? Утрималися? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Друге, передача бюджетних призначень Міністерству у справах ветеранів, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України, постанова Уряду № 864.

В режимі відеоконференції доповідає заступник Міністра у справах ветеранів Терещенко Олександр Леонтійович. Прошу.

 

ТЕРЕЩЕНКО О.Л. Доброго дня, шановні народні депутати! Метою акту є передача Мінветеранів 4 мільйонів 801 тисячі 200 гривень – це видатки споживання, в тому числі оплата праці - 3 мільйони 935 тисяч 400 гривень, передбачених у 2020 році Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України, та надання Мінветеранів можливості до кінця 2020 року призначити 35 фахівців з питань реформ. Хочу зазначити, що у нас за штатним розкладом, погодженим Мінфіном 28 квітня 2020 року, 50 посад фахівців з питань реформ. На даний час ми маємо лише 15. Фінансування у нас залишилося лише на трьох. І це близько 30% у нас зараз фахівців з проведення реформ.

Хочу зазначити також, що міністерство створено в кінці 2018 року і дуже багато потрібно змін, дуже багато законодавчої діяльності, щоб міністерство могло ефективно формувати і реалізовувати політику в напрямку соціального захисту ветеранів. Це питання є дуже болючим і постійно викликає соціальну напругу. Дуже прошу підтримати.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Не маємо заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є питання до доповідача?

Слово надається голові підкомітету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. Дякую.

Ми опрацювали сьогодні зазначене питання і за підсумками роботи підкомітету було прохання відповідно до Міністерства у справах ветеранів надати безпосередньо функціональні обов’язки 35 фахівців з питань реформ, тобто фактично якими питаннями формування політики вони будуть займатися, але в той же час рекомендувати комітету погодити встановлену постановою Уряду від 23 вересня № 864 передачу бюджетних призначень. Проект ухвали вам роздано. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Забуранною Лесею Валентинівною пропозиція погодити встановлену постановою Уряду № 864 передачу бюджетних призначень. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

ТЕРЕЩЕНКО О.Л. Дуже дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Передача Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України бюджетних призначень, передбачених Міністерству цифрової трансформації, розпорядження Уряду № 899-р.

Доповідає заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України Дехтяренко Сергій Стахович. Прошу.

 

ДЕХТЯРЕНКО С.С. Доброго дня, шановні депутати! В липні Постановою Уряду № 548 було передано функції із забезпечення функціонування єдиного порталу електронного урядування від Міністерства цифрової трансформації до Секретаріату Кабінету Міністрів, і в липні було прийнято розпорядження № 899-р щодо передачі бюджетних призначень Міністерства цифрової трансформації по програмі електронного урядування в розмірі 2 мільйонів гривень на Секретаріат – для забезпечення подальшого супроводження і забезпечення функціонування цього порталу. Прошу підтримати.

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечення відсутні.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Герману Денису Вадимовичу.

 

ГЕРМАН Д.В. За наслідками опрацювання зазначеного питання, пропонується рекомендувати комітету погодити передачу бюджетних призначень, встановлену розпорядженням Уряду від 22 липня за номером 899-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Германом Денисом Вадимовичем пропозиція погодити встановлену розпорядженням Уряду № 899-р передачу бюджетних призначень. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? 1 – не голосував. Решта – за. Рішення прийнято.

 

ДЕХТЯРЕНКО С.С. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України, розпорядження Уряду № 1308-р.

Доповідає Голова Державної служби статистики Вернер Ігор Євгенович.

ВЕРНЕР І.Є. Доброго дня, шановні народні депутати! Прошу підтримати розпорядження Кабінету Міністрів про перерозподіл видатків споживання на видатки розвитку. Ці гроші конче потрібні зараз для того, щоб ліквідувати наслідки поривів теплотраси в Головному управлінні Чернігівської області після випробувань теплотраси, а також в Донецькій області. Люди фактично не можуть розпочати опалювальний сезон. Ці видатки пропонується перерозподілити з видатків, за рахунок економії видатків теплопостачання і з видатків на газ. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. Дякую.

За наслідками опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати комітету погодити перерозподіл видатків державного бюджету, встановлений розпорядженням Уряду від 21 жовтня за номером 1308-р. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Забуранною Лесею Валентинівною пропозиція погодити встановлений розпорядженням Уряду № 1308-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу проголосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за, колеги? Проти? Утрималися? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

ВЕРНЕР І.Є. Щиро дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству цифрової трансформації, розпорядження № 1244-р.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Ми його зняли.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Зняли, так.

 

ТУРЧАК І.М. Доброго дня, шановні народні депутати! Доповідає державний секретар Міністерства цифрової трансформації.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Доповідає перший заступник Міністра цифрової трансформації Вискуб Олексій Анатолійович. Так?

 

ТУРЧАК І.М. Перепрошую. Він був на підкомітеті, але змушений був покинути. Прошу замість нього доповісти як державний секретар міністерства.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Так, прошу.

 

ТУРЧАК І.М. Дякую за увагу.

Шановні колеги! Прошу підтримати розпорядження Кабінету Міністрів № 1244-р про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству цифрової трансформації. Основною метою прийняття даного акту є перерозподіл бюджетних видатків з програми 2210 (керівництво та управління у сфері цифрової трансформації) на програму 2930 (електронне урядування). Відповідно дані кошти будуть спрямовані на підтримку дооброблення всіх сервісів і на адміністрування всіх систем, де адміністратором є Міністерство цифрової трансформації, а саме: державне підприємство "Держінформресурс" та ДП "Дія". Дані кошти є резервом, який створений Міністерством цифрової трансформації за рахунок економії фондів оплати праці в 2020 році. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Зауваження лише в тому, що, будь ласка, на наступний період зверніть увагу на планування, тому що у вас є видатки, в деяких статтях ви не вибираєте, а тут просто переформатування. Під час формування бюджету зверніть увагу на планування.

 

ТУРЧАК І.М. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Герману Денису Вадимовичу.

 

ГЕРМАН Д.В. На підкомітеті це питання було відпрацьовано разом з Мінцифрою, тому, шановні колеги, прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Германом Денисом Вадимовичем пропозиція погодити встановлений розпорядженням Уряду № 1244-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Колеги, хто за? Проти? Утрималися? 1 – проти. Решта – за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую. Рішення прийнято.

Передача бюджетних призначень Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України, передбачених Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, розпорядження Уряду № 1071-р.

Доповідає заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Новікова Ірина Юріївна.

 

НОВІКОВА І.Ю. Доброго дня, шановні колеги! Доброго дня, шановні народні депутати! Розпорядженням Кабінету Міністрів  № 1071 "Деякі питання цілісного майнового комплексу "Офіс з просування експорту"" було передбачено передачу цього цілісного майнового комплексу зі сфери управління Мінекономіки до сфери управління Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів. У зв’язку з цим також розпорядженням було передбачено передати видатки, спрямовані на функціонування цієї установи, від Мінекономіки до Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів, на нову бюджету програму. Сума цих видатків 15 мільйонів гривень. На сьогоднішній день касові видатки по цій програмі становлять 12 мільйонів 641 тисячу гривень, а також залишок невикористаних асигнувань – це 2 мільйони 345 тисяч гривень. Прохання підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечень немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Є зауваження. Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів, в нього не визначені функції щодо департаменту з державної підтримки експорту, цих повноважень не внесено. Ми застерігаємо про такі ризики, тому що наразі дана процедура є відсутньою.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. Ми на підкомітеті розглянули дане питання. Слід звернути увагу на відсутність у поданих матеріалах достатніх фінансово-економічних обґрунтувань та пояснень, зокрема щодо рівня реалізації поставлених перед Офісом завдань та необхідності здійснення даної передачі. Але пропонується рекомендувати комітету погодити передачу бюджетних призначених, встановлену пунктом 2 розпорядження Уряду від 2 вересня № 1071-р. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Забуранною Лесею Валентинівною пропозиція погодити передачу бюджетних призначень, встановлену пунктом № 2 розпорядження Уряду № 1071-р. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Всі – за. Рішення прийнято.

 

НОВІКОВА І.Ю. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, розпорядження Уряду № 1144-р. Зняли, так? Добре.

Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, розпорядження Уряду № 1238-р.

Доповідає заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Новікова Ірина Юріївна.

 

НОВІКОВА І.Ю. Розпорядженням Кабінету Міністрів № 1238-р передбачено здійснити перерозподіл видатків споживання, які призначені для Мінекономіки, шляхом зменшення обсягу видатків за програмою "Виконання зобов’язань України за участь у програмі ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу"" та збільшення обсягу видатків за програмою "Доплата працівникам за роботу у зоні відчуження та громадянам, які постраждали унаслідок Чорнобильської катастрофи". Цей перерозподіл у сумі 166 тисяч 600 гривень. Зазначені бюджетні призначені будуть спрямовані на здійснення виплат працівникам, які вивільняються у зв’язку із закінченням реалізації проектів по будівництву і введення в експлуатацію нових об’єктів, зокрема таких, як будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива сухого типу, а також будівництво нового безпечного об’єкту укриття. Прошу підтримати цей перерозподіл.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечень немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів № 175-р Кабінет Міністрів передав частину бюджету за бюджетною програмою 1201280 у сумі 620,4 мільйони Міністерству соціальної політики. В результаті затверджений йому в законі обсяг за цією програмою зменшиться до 3,1 мільйони гривень. Ініціювання цього перерозподілу здійснено з незалежних від розпорядника причин – зміна законодавства. Це наша позиція.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. Дякую.

Ми розглянули на підкомітеті дане питання і також слід наголосити, що в черговий раз, як і в попередні роки, має місце неякісне планування видатків саме за цією програмою. Але за результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати комітету погодити перерозподіл видатків державного бюджету, встановлений розпорядженням Уряду від 9 жовтня 1238-р. Проект ухвали роздано. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Забуранною Лесею Валентинівною пропозиція погодити встановлений розпорядженням Уряду № 1238-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

Колеги, прохання не розходитися, бо ми на грані кворуму.

 

НОВІКОВА І.Ю. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки, розпорядження Уряду № 1190-р.

Доповідає заступник Міністра освіти і науки Даниленко Світлана Василівна.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. На виконання пункту 3 розпорядження Кабінету Міністрів України 1190 звертаємося з проханням погодити перерозподіл видатків загального фонду, передбачених Міністерству освіти, за бюджетною програмою "Забезпечення здобуття професійної освіти у закладах освіти соціальної реабілітації та адаптації" шляхом зменшення обсягу видатків споживання на суму 310 тисяч гривень та встановлення на зазначену суму видатків розвитку. Видатки розвитку будуть спрямовані Макіївському професійному училищу соціальної реабілітації на виконання рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду за позовом Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області в частині встановлення системи протипожежного захисту адміністративного корпусу, їдальні, гаражу і боксів закладу. Заборгованості по іншим видатками не буде. Просимо погодити.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечення відсутні.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду від 30 вересня за номером 1190-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Забуранною Лесею Валентинівною пропозиція погодити встановлений розпорядженням Уряду № 1190-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу проголосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки, розпорядження Уряду № 1303-р.

Доповідає заступник Міністра освіти і науки Даниленко Світлана Василівна.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. На виконання розпорядження Кабінету Міністрів 1303 міністерство просить погодити перерозподіл видатків споживання, передбачених МОНу у загальному фонді державного бюджету, шляхом зменшення їх обсягу за програмою "Керівництво та управління у сфері забезпечення якості освіти" на 7 мільйонів, а також за програмою "Керівництво та управління у сфері стандартів державної мови" на 1 мільйон 540 гривень, і збільшити їх обсяг за програмою "Загальне керівництво та управління у сфері освіти та науки" на 8,540, з них - оплата праці 7 мільйонів. Збільшення асигнувань за програмою 2201010 (це на оплату праці з нарахуваннями) дасть можливість здійснити своєчасну виплату відпускних, грошової допомоги при наданні щорічної відпустки та уникнути в подальшому виникненню кредиторської заборгованості перед працівниками МОН. Просимо погодити дане розпорядження.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Відсутні заперечення.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. Дякую.

Зважаючи на прийняття Урядом рішення із зазначеного питання, ну і відповідно на важливість даного питання, пропонується рекомендувати комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду від 21 жовтня за номером 1303-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Забуранною Лесею Валентинівною пропозиція погодити встановлений розпорядженням Уряду № 1303-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки, та розподіл між місцевими бюджетами субвенції на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти "Нова українська школа", постанова Уряду № 984.

Доповідає заступник Міністра освіти і науки Даниленко Світлана Василівна.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Просимо погодити даний перерозподіл. Ми зменшуємо видатки за цим перерозподілом по цілому переліку програм. Я не знаю, чи їх всі перераховувати, тут на дві сторінки програм. Ми надали повну інформацію. Заборгованості ніде не буде у нас. І просимо ці кошти направити на субвенцію "Нова українська школа" в сумі 539 мільйонів 498 тисяч гривень з метою забезпечення закладів загальної середньої освіти дезінфікуючими засобами для оброки шкіри рук та засобами для обробки поверхонь. Розподіл обсягу субвенції здійснюється з урахуванням кількості учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти станом на 5 вересня 2019 року (статистика). Також вказаною постановою передбачено внесення змін до порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної освіти "Нова українська школа". Просимо погодити.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечень не маємо.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити здійснення перерозподілу видатків, передбачених МОН на 2020 рік, та розподіл між місцевими бюджетами субвенції на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти "Нова українська школа" відповідно до постанови Уряду № 984. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Переходимо до прийняття рішення. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція погодити перерозподіл видатків державного бюджету та розподіл між місцевими бюджетами субвенції на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти "Нова українська школа" відповідно до постанови Уряду № 984. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Рішення прийнято. Одноголосно – за.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження передачі бюджетних призначень та перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених для реалізації державних інвестиційних проектів, розпорядження Уряду № 1276-р.

Доповідає заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Новікова Ірина Юріївна.

 

НОВІКОВА І.Ю. Розпорядженням Кабінету Міністрів № 1276 про передачу частини бюджетних призначень та перерозподіл деяких видатків державного бюджетну, передбачених для реалізації державних інвестиційних проектів у 2020 році, було розроблено на виконання рішення міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів з огляду на проведений моніторинг стану реалізації та виконання державних інвестиційних проектів за результатами 8 місяців 2020 року. Так, з огляду на можливість реалізації цих інвестиційних проектів і використання бюджетних асигнувань у зазначених обсягах було прийнято рішення зменшити видатки по таким проектам: МОЗ – реалізація державного інвестиційного проекту "Вдосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкозахворювань в Україні" на суму 104 мільйони 752 тисячі гривень, "Укравтодору" – розбудова міжнародної автомобільної дороги загального користування державного значення М-14 Одеса – Мелітополь - Новоазовськ на місто Таганрог на ділянці Одеса – Миколаїв - Херсон на суму 70 мільйонів гривень. При цьому збільшити обсяг видатків на наступні проекти: МОН – реставрація головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка – 20 мільйонів гривень, створення міжнародного центру підготовки пілотів на базі Національного авіаційного університету – 7 мільйонів 200 тисяч гривень, реставрація Староакадемічного корпусу ансамблю Братського монастиря по вулиці Григорія Сковороди, 2 у Подільському районі міста Києва – 6 мільйонів, Міненерго – реалізація державного інвестиційного проекту "Новокостянтинівська шахта: розвиток виробничих потужностей" – 10 мільйонів гривень, "Укравтодору" – покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області – 65 мільйонів 776 тисяч гривень, також на проект "Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ – Суми – Харків в межах Чернігівської та Сумської областей до сучасних технічних вимог" - на суму 65,776. Прошу підтримати зазначений перерозподіл, оскільки це дасть змогу освоїти і так лімітовані видатки державного бюджету для державних інвестиційних проектів у 2020 році.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Від Державного агентства автомобільних доріг в режимі відеоконференції доповідає директор департаменту розвитку мережі доріг Кондратенко Михайло Юрійович.

 

КОНДРАТЕНКО М.Ю. Доброго дня, шановний Юрію Юрійовичу, шановні члени бюджетного комітету, шановні присутні! Просимо підтримати перерозподіл видатків державного бюджету по "Укравтодору" в загальному обсязі ... (нерозбірливо). Зазначений перерозподіл дасть змогу продовжити виконання ремонтно-будівельних робіт на ряді об’єктів у Сумській області ... (не чути). Просимо членів комітету підтримати зазначений перерозподіл.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Від Міністерства освіти і науки доповідає заступник Міністра освіти і науки Даниленко Світлана Василівна.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Міністерство освіти і науки просить погодити даний проект. У нас 3 програми, 3 об’єкта, які вже не перший рік фінансуються, і це фінансування дасть нам змогу завершити роботи.

Дякуємо.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Від Міністерства енергетики в режимі відеоконференції доповідає державний секретар Бондаренко Володимир Валерійович.

 

БОНДАРЕНКО В.В. Міністерство енергетики просить підтримати зазначений перерозподіл ... (не чути)

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Від Міністерства охорони здоров’я доповідає заступник Міністра охорони здоров’я Шаталова Світлана Миколаївна.

 

ШАТАЛОВА С.М. Доброго дня, шановний Юрію Юрійовичу, шановні народні депутати! Міністерство охорони здоров’я не заперечує щодо погодження зазначеного розпорядження і просить розглянути можливість включити проект молекулярно-генетичної діагностики в Україні на 2021 рік.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякуємо.

Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечень немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Зауважень немає. Ми просимо не зволікати з освоєнням коштів, тому що там тендери, щоб в найкоротший термін провести освоєння цих коштів. 

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Пуртовій Анні Анатоліївні.

 

ПУРТОВА А.А. Дякую.

За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати комітету погодити встановлені розпорядженням Уряду від 21 жовтня за номером 1276-р передачі бюджетних призначень та перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених для реалізації державних інвестиційних проектів у 2020 році.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Пуртовою Анною Анатоліївною пропозиція: відповідно до пунктів 1 та 2 розпорядження Уряду № 1276-р погодити передачу бюджетних призначень видатки розвитку та перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених відповідним головним розпорядникам коштів державного бюджету, та за бюджетними програмами для реалізації державних інвестиційних проектів. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Рішення прийнято. Одноголосно – за.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Передача бюджетних призначень Міністерству молоді та спорту, передбачених Міністерству охорони здоров’я, постанова Уряду № 963.

В режимі відеоконференції доповідає державний секретар Міністерства молоді та спорту Перевезенцев Олексій Юрійович.

 

ПЕРЕВЕЗЕНЦЕВ О.Ю. Шановні народні депутати! У зв’язку з передачею ... (не чути)

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечень немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. Дякую.

Обсяг передачі бюджетних призначень відповідає обсягу видатків центру відповідно до кошторису цієї установи. Але слід звернути увагу, що подані Мінмолодьспорту матеріали не містять пояснень необхідності зміни сфери управління для Центру спортивної медицини. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати комітету погодити відповідно до пункту 1 постанови Уряду від 9 жовтня за номером 963 передачу бюджетних призначень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Забуранною Лесею Валентинівною пропозиція погодити відповідно до пункту 1 постанови Уряду № 963 передачу бюджетних призначень. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, розпорядження Уряду № 1254-р.

Доповідає перший заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Замлинський Ростислав Теодозійович.

 

ЗАМЛИНСЬКИЙ Р.Т. Доброго дня, шановний пане голово, шановні народні депутати, присутні, колеги! Мінреінтеграції звертається з проханням погодити розподіл з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання квартир для внутрішньо переміщених осіб. Це дасть можливість ще в цьому році 31 сім’ю, або 90 внутрішньо переміщених осіб забезпечити житлом. Відповідне рішення Уряду було прийнято 9 жовтня 2020 року за номером 1254-р. Прохання підтримати.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечення відсутні.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити розподіл між місцевими бюджетами субвенції на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, в сумі 4 мільйони 3 тисячі гривень згідно з розпорядженням Уряду № 1254-р. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція погодити розподіл між місцевими бюджетами відповідної субвенції згідно з розпорядженням Уряду № 1254-р. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

ЗАМЛИНСЬКИЙ Р.Т. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, розпорядження Уряду № 1312-р.

В режимі відеоконференції доповідає перший заступник Голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Маковський Дмитро Васильович.

 

МАКОВСЬКИЙ Д.В. Доброго дня, шановний пане голово, шановні народні депутати! Адміністрація Державної служби спецзв’язку просить погодити розпорядження Кабінету Міністрів від 21 жовтня 2020 року № 1312-р для здійснення між програмами перерозподілу коштів в межах загального ... (не чути). Розпорядження Кабінету Міністрів не потребує додаткових видатків з державного бюджету України, а його реалізація здійснюється в межах загального обсягу бюджетних призначень Адміністрації Держспецзв’язку. Мова йде про перерозподіл видатків державного бюджету на 111 бронежилетів і шоломів, на виплату обов’язкової вихідної допомоги при звільненні військовослужбовців та на виплату одноразової грошової допомоги у зв’язку із смертю військовослужбовця. Зазначений перерозподіл сприятиме підвищенню боєздатності підрозділів і позитивно вплине на виконання завдань Держспецзв’язку.

Доповідь закінчив.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечень немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. Дякую.

Сьогодні ми заслухали даний перерозподіл і за результатами розгляду зазначеного питання пропонується підтримати встановлений розпорядженням Уряду за номером 1312-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Забуранною Лесею Валентинівною пропозиція погодити встановлений розпорядженням Уряду за номером 1312-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Всі – за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Додаткове питання. Щодо погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених Національній академії медичних наук на 2020 рік, відповідно до розпорядження Уряду від 9 жовтня 2020 року за номером 1242-р.

Доповідає Забуранна Леся Валентинівна.

 

ЗАБУРАННА Л.В. Дякую.

За поясненням академії запропонований перерозподіл видатків здійснюється у зв’язку із невідкладною потребою у придбанні високотехнологічного медичного обладнання для забезпечення проведення оперативного лікування осіб з інвалідністю і з незворотними вадами слуху, осіб з очною патологією та ортопедичною патологією. Ми не встигли розглянути на підкомітеті дане питання, але за результатами опрацювання матеріалів відповідно пропонується рекомендувати комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду від 9 жовтня за номером 1242-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є питання до доповідача?

 

КРУЛЬКО І.І. Лесю, а можна озвучити, на які саме інститути йде перерозподіл в межах Академії медичних наук?

 

ЗАБУРАННА Л.В. Звичайно. Відповідно до матеріалів, які були надані академією, планується зробити перерозподіл безпосередньо на придбання високотехнологічного медичного обладнання для лікування людей з інвалідністю з незворотними вадами слуху, відповідно – імені Коломійченка, також з проблемами та операціями на оці – це імені Філатова в Одесі, і ортопедичні – Інститут травматології та ортопедії.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечень немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція погодити встановлений розпорядженням Уряду від 9 жовтня 2020 року за номером 1242 перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? 1 – не голосував. Решта – за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякуємо.

Додаткове, про погодження виділення коштів державного бюджету із фонду боротьби із гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками відповідно до постанови Уряду від 28 жовтня за номером 1040.

Доповідає Свириденко Юлія Анатоліївна – перший заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

 

СВИРИДЕНКО Ю.А. Дякую.

Шановний голово, шановні народні депутати! Постановою Кабміну 1040 передбачено виділення коштів із фонду боротьби з коронавірусом Міністерству розвитку економіки в розмірі 1 мільярд 278 мільйонів  на виплату допомоги по безробіттю, на виплату з часткового безробіття. Тут мова не йде про те, що ми ніяк не планували кількість безробітних, мова йде про те, що в нас на 60% виросла кількість безробітних в порівнянні з минулим роком. І ми вже з вами, шановні колеги, разом з урядом виділяли кошти в ДЦЗ в розмірі 6,7 мільярдів, але, на жаль, 2 мільярди були зняті з Міністерства розвитку економіки, і 1 мільярд відданий Міністерству охорони здоров’я і Міністерству культури. Тому ми не просимо повернути нам 2 мільярди, ми просто просимо додатково погодити виділення 1,2 мільярди для того, щоб ми як держава могли виконувати свої зобов’язання перед безробітними.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Заперечень не маємо.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. Дякую.

Враховуючи високу соціальну важливість даного питання і за результатами опрацювання зазначеного питання, рекомендується погодити виділення із фонду COVID-19 Мінекономіки коштів у сумі 1 мільярди 278,8 мільйонів гривень для надання фінансової допомоги на безповоротній основі фонду безробіття відповідно до пункту 2 постанови Уряду від 28 жовтня за номером 1040, врахувавши підпункти 1 і 2 пункту 3 цієї постанови, скорочення видатків та збільшення видатків фонду COVID-19 відповідно до пункту 1 постанови Уряду від 28 жовтня за номером 1040, врахувавши підпункт 3 пункту 3 цієї постанови. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування питання: погодити виділення із фонду COVID-19 Мінекономіки коштів в сумі 1 мільярд 278 мільйонів (видатки споживання) для надання фінансової допомоги на безповоротній основі фонду безробіття відповідно до пункту 2 постанови Уряду від 28 жовтня за номером 1040, врахувавши підпункти 1 і 2 пункту 3 цієї постанови уряду, скорочення видатків та збільшення видатків фонду COVID-19 відповідно до пункту 1 постанови Уряду від 28 жовтня за номером 1040, врахувавши підпункт 3 пункту 3 цієї постанови Уряду. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

СВИРИДЕНКО Ю.А. Дуже вам дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Додаткове питання, про погодження розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я в 2020 році відповідно до постанови Уряду № 1008.

Доповідає заступник Міністра охорони здоров’я України Шаталова Світлана Миколаївна.

 

ШАТАЛОВА С.М. Доброго дня, шановний Юрію Юрійовичу, шановні народні депутати! Вашій увазі пропонується Постанова Кабінету Міністрів від 28.10.20 № 1008 про внесення змін у додаток до Постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року. Субвенція у сумі 72,8 мільйонів гривень за бюджетною програмою на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я. Субвенцією передбачено збільшення обсягу коштів на 72,8 мільйонів гривень для забезпечення виплат у зв’язку з підвищенням заробітних плат відповідно до законодавства України про Державний бюджет на 2020 рік. Розподіл коштів субвенції між місцевими бюджетами на заклади охорони здоров’я, визначені в статті 90 Бюджетного кодексу України, це будинки дитини, заклади служби крові, медико-соціальні експертні комісії, бюро судмедекспертизи, бази спецмедпостачання, центри громадського здоров’я, судово-психіатрична експертиза. Вони здійснювалися пропорційно кількості наявного населення і відповідно до кількості ліжок у разі примусових заходів медичного характеру у лікарнях, визначених спеціальним переліком з надання психіатричної допомоги, затвердженого наказом 20 березня 2018 року. Відповідно до статті 108 Бюджетного кодексу України Міністерство охорони здоров’я просить погодити це виділення коштів.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити здійснення розподілу між місцевими бюджетами у 2020 році субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я згідно з додатком до постанови Уряду № 250 в редакції постанови Уряду від 28 жовтня 2020 року № 1008. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція погодити здійснення розподілу між місцевими бюджетами у 2020 році субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я згідно з додатком до постанови Уряду № 250 в редакції постанови Уряду від 28 жовтня 2020 року № 1008. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

ШАТАЛОВА С.М. Дуже дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Друге питання. Про погодження змін до розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційними програми і проектами регіонального розвитку у 2020 році, розпорядження Уряду № 1253-р.

Доповідає заступник Міністра розвитку громад та територій України Лукеря Іван Михайлович.

 

ЛУКЕРЯ І.М. Шановний голово комітету, шановні народні депутати, шановні колеги! 9 жовтня 2020 року Кабінетом Міністрів України було прийнято розпорядження № 1253, яким вносяться зміни до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуються у 2020 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Загалом розпорядженням 1253 було додатково розподілено 1 мільйон гривень в межах загального обсягу ДФРР, а також перерозподілені кошти, які вивільнилися в результаті проведення тендерних процедур та проведення аналізу фактично виконаних робіт у 14 областях. Зміни були схвалені на засіданні комісії від 18.09.20. Таким чином, відповідно до частини п’ятої статті 24-1 Бюджетного кодексу України прошу погодити розподіл коштів ДФРР у 2020 році за адміністративно-територіальними одиницями та програмами згідно з додатком до розпорядження Уряду 1253. Прошу підтримати.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити зміни до розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів № 1253-р. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція погодити зміни до розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційними програмами і проектами регіонального розвитку відповідно до розпорядження Уряду № 1253-р. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Рішення прийнято. Одноголосно – за.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Щодо питань порядку денного рішення комітету прийняті. Оголошую засідання комітету закритим. Дякую всім за участь.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку