Комітет з питань бюджету 17 листопада 2017 року провів 24-е виїзне засідання у місті Суми, на якому традиційно було заслухано питання бюджетного забезпечення основних завдань і функцій, що здійснюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування області, проаналізовано проблеми та обговорено можливі шляхи їх вирішення.

  

Поряд з тим, розглядаючи перспективи розвитку дорожньої інфраструктури області, було звернуто увагу на питання фінансового забезпечення реалізації інвестиційного проекту щодо приведення стану автомобільних доріг до сучасних технічних вимог, а також на виконання Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року.

Серед порушених питань йшлося про державну підтримку дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і збереження їх мережі в області. Висвітливши проблеми оздоровчо-відпочинкової кампанії минулих років, питання оздоровлення дітей учасників АТО, питання дієвості альтернативних форм відпочинку та оздоровлення дітей, було доведено необхідність запровадження системи державної підтримки закладів оздоровлення та відпочинку та формування відповідної державної програми.

Одним з актуальних для області постало питання виконання програми з розвитку закладів системи охорони здоров’я, що в результаті передбачає створення єдиного медичного містечка з концентрацією 4 обласних лікувально-профілактичних закладів (обласна клінічна лікарня для дорослих та дітей, кардіологічний диспансер, обласний клінічний госпіталь ветеранів війни). Наразі необхідні кошти для фінансового забезпечення будівництва хірургічного корпусу Сумської обласної клінічної лікарні.



Зважаючи, що в минулому у Сумській області саме промисловістю, а в її складі, найбільшим чином, машинобудуванням, створювалась валова додана вартість та формувалися доходи бюджету, на порядку денному було питання про налагодження співпраці між органами державного управління, великими державними компаніями та підприємствами Сумської області з метою динамічного розвитку економіки та розв’язання проблем, які постали перед машинобудівним комплексом регіону, та обговорено законодавчі перспективи державної підтримки вітчизняних товаровиробників.

У рамках візиту народних депутатів – членів Комітету ознайомили з діяльністю та перспективами таких потужних підприємств області:

- АТ «Технологія» (одне з провідних підприємств, що спеціалізується на виробництві укупорочних і упакувальних матеріалів в України. Продукція підприємства експортується до 33 країн світу та охоплює 4 континенти);

 

- Концерн «NICMAS» (інжинірингова інноваційно-промислова компанію, яка об'єднує ряд підприємств та є провідним виробником і постачальником комплексних рішень в області компресорного та енергетичного машинобудування, що включають інжиніринг, виробництво, поставку, монтаж, сервіс і модернізацію основного і допоміжного обладнання для гірничо-видобувної, нафтогазової, металургійної, хімічної промисловості, підприємств паливно-енергетичного комплексу, і різних інфраструктурних проектів).

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку