XXI століття… Світ розумів і все ж не міг повірити, що у 2022 році може бути війна. Але Росія розпочала неспровоковану жорстоку війну проти України, поставивши за мету будь що знищити українську націю. Тепер Україна бореться і воює так, як ніхто не очікував – ні Росія, ні світ, бо нами рухає біль, злість і відповідальність: за себе, свої родини, свої міста і села, свою державу.

Україна перемагає, але ціною невиправданих людських втрат, жертв і руйнувань. Після звільнення від російських загарбників Київської області світ побачив справжнє обличчя агресора і був вражений масштабами звірств, які вони чинили з мирними мешканцями – з дітьми, жінками, літніми людьми, чоловіками – усіма без винятку. У місті Бучі було виявлено сотні тіл вбитих мирних жителів із слідами тортур, масові поховання (тільки в одній з братських могил знайшли 280 людей). Мер міста повідомив, що 90 відсотків мешканців, які загинули під час захоплення міста російськими окупантами, були розстріляні. У Бородянці, Ворзелі, Гостомелі, Ірпіні, Макарові (містечка Київщини, які окупант рівняв із землею), на Чернігівщині та Сумщині ситуація не краща. На сьогодні в результаті «освобождения» у Маріуполі пекло, у десятках міст і селищ Донеччини, Луганщини, Запоріжжя, Харківщини, Херсонщини, блокада і голодомор, інші українські міста зазнають щоденних бомбардувань і ракетних ударів.

Кадри та свідчення про жахливу реальність із розстріляного міста Буча приголомшили весь світ і не залишили байдужим ані очільників держав, ані простих громадян. «Якщо світ почав дискусію про те, чи допустимо називати геноцидом те, що зробили російські військові на території України, то пошук правди вже неможливо зупинити. Після того, що люди побачили в Бучі, санкції проти Росії мають бути сумірні тяжкості військових злочинів», ­– підкреслив Президент України.

Народні депутати України – члени Комітету з питань бюджету вітають рішення Генеральної асамблеєї Організації Об"єднаних Націй про призупинення членства Росії в Раді ООН з прав людини, за яке 7 квітня проголосувало 93 країни, однак на тлі подій, що відбуваються в Україні та інших доказів воєнних злочинів, які свідомо вчиняють російські військові, наполягають на продовженні процесу виключення Російської Федерації з членів Ради Безпеки ООН і позбавлення її права вето, бо за словами Президента України «ми маємо справу з країною, яка перетворює право вето в Раді Безпеки ООН на право смерті».

Члени Комітету з питань бюджету, щоденно віддаючи шану тим, хто загинув на полі бою, і тим, хто став жертвою жорстокості та геноциду, приєднують свої голоси до голосу тих, хто закликає Європу і світ закрити небо над Україною, підтримати нашу здатність чинити збройний опір, посилити санкції і економічну ізоляцію країни-терориста та притягти Росію до найсуворішої відповідальності за воєнні злочини.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 09:24
23 квітня 2024 19:23
22 квітня 2024 14:00
03 квітня 2024 10:09
01 квітня 2024 15:31
29 березня 2024 17:06
24 березня 2024 10:34
22 березня 2024 13:14
21 березня 2024 14:21
20 березня 2024 16:28