ЗМІНИ ДО ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ

02 вересня 2008, 17:53

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету на своєму засіданні 2 вересня 2008 року  розглянув проект закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України», поданий народними депутатами України Пеклушенком О.М., Кирильчуком Є.І. і Лавриновичем О.В. за реєстр. № 3097 від 02.09.2008 р.

Законопроект розроблено з метою наближення запровадження третього етапу Єдиної тарифної сітки з 1 вересня 2008 року (замість 1 листопада п.р.), що сприятиме прискоренню відновлення порушених міжпосадових (міжкваліфікаційних) співвідношень в оплаті праці працівників бюджетної сфери та забезпечить підвищення престижності висококваліфікованої праці.

Зазначеним законопроектом передбачено збільшити видатки на оплату праці з нарахуваннями на 1127,8 млн.грн. порівняно з врахованими у бюджеті на 2008 рік за рахунок збільшення надходжень податку на додану вартість із ввезених на територію України товарів.

Згідно з експертним висновком Міністерства фінансів України до цього законопроекту законопроект пропонується підтримати.

За наслідками розгляду Комітет з питань бюджету ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний проект закону за основу та в цілому як закон.