Зняття з розгляду проекту Закону України про внесення зміни до Бюджетного кодексу України, поданого народними депутатами України Лук'яновим В.В. та Борисовим В.Д. (реєстр. № 11272)

06 листопада 2012, 18:00

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету на своєму засіданні 6 листопада 2012 року розглянув питання про зняття з розгляду проекту Закону України про внесення зміни до Бюджетного кодексу України, поданого народними депутатами України Лук'яновим В.В. та Борисовим В.Д. (реєстр. № 11272), і повідомляє.

Законопроект про внесення зміни до Бюджетного кодексу України за  реєстр. № 11272 прийнято Верховною Радою України в першому читанні 16 жовтня поточного року. Змістом законопроекту є норма щодо доповнення розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України новим пунктом 15 такого змісту: «Дозволити Київській міській раді у 2012 році, як виняток, здійснити запозичення до загального фонду бюджету міста Київ з метою погашення заборгованості за вексельними розрахунками без обмежень, установлених статтями 72 та 74 цього Кодексу».

Водночас Законом України від 16 жовтня 2012 року № 5428-VI «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» розділ VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України доповнено аналогічною нормою, а саме пунктом 15 такого змісту: «Дозволити Київській міській раді, як виняток з положень статей 72 та 74 цього Кодексу, здійснити у 2012 році запозичення до загального фонду бюджету міста Київ для погашення заборгованості за вексельними розрахунками з відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію».

Зважаючи, що передбачене у законопроекті за реєстр.№ 11272 питання законодавчо врегульоване, зазначений законопроект має бути знятий з розгляду як такий, що втратив свою актуальність.

За наслідками розгляду Комітет з питань бюджету ухвалив рішення згідно з проектом Постанови Верховної Ради України рекомендувати Верховній Раді України зняти з розгляду проект Закону України про внесення зміни до Бюджетного кодексу України (реєстр. № 11272), поданий народними депутатами України Лук'яновим В.В. та Борисовим В.Д., як такий, що втратив актуальність внаслідок прийняття Закону України від 16 жовтня 2012 року № 5428-VI «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», а також визнати такою, що втратила чинність, Постанову Верховної Ради України від 16 жовтня 2012 року № 5427-VI «Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення зміни до Бюджетного кодексу України».