Комітет з питань бюджету на Буковині

18 липня 2017, 15:11


 

Комітет з питань бюджету на Буковині.

 

Комітет з питань бюджету, вивчаючи практику впровадження бюджетної реформи та дієвість заходів щодо розвитку територій у рамках децентралізації влади, 14 липня 2017 року зібрався у місті Чернівці. За участі народних депутатів України від Чернівецької області, представників центральних органів виконавчої влади, керівництва та фахівців області, районів і міст було обговорено реалії, проблеми та перспективи місцевих бюджетів області і соціально-економічного розвитку регіону.

Серед стратегічних об’єктів краю – дороги, мости, зокрема у Путильському та Герцаївському районах, завершення будівництва перинатального центру в області (який починали створювати ще у 2012 році), до нагальних проблем віднесено також добудову пунктів пропуску на кордоні з Румунією (адже в області 235 км державного кордону з Європейським Союзом, а на Буковині діє лише один КПП – «Порубне»).

Окремо порушувалося питання фінансової підтримки з утримання та виконання ремонтно-реставраційних робіт приміщень Резиденції митрополитів Буковини та Далмації (нині Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича), як об?єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У рамках візиту народних депутатів – членів Комітету ознайомили з діяльністю та перспективами однієї з найбільших у світі гідроакумулювальних електростанцій - Дністровської ГАЕС.