НА ЗАСІДАННІ БЮДЖЕТНОГО КОМІТЕТУ ПРЕДСТАВЛЕНО НОВИЙ СКЛАД РАХУНКОВОЇ ПАЛАТИ

22 березня 2018, 15:04

21 березня 2018 року у роботі Комітету Верховної Ради України з питань бюджету взяв участь Голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

Голова Комітету Андрій Павелко привітав присутніх з призначенням нового складу Рахункової палати, зокрема, членів Комітету, які працювали над новим Законом України «Про Рахункову палату» та проведенням конкурсу з призначення нових членів інституції.

«Приємно, що проведений ретельний конкурсний відбір завершився результативним голосуванням, - сказав Андрій Павелко. – Парламент виявив довіру нашому, тепер вже колишньому, колезі Валерію Пацкану очолити Рахункову палату та підтримку кожному з її членів».

Також голова Комітету з питань бюджету висловив надію, що найближчим часом відкриється нова сторінка співробітництва Бюджетного Комітету Парламенту з Рахунковою палатою. Адже обидві інституції налаштовані співпрацювати задля того, щоб публічні фінанси у країні були максимально відкритими, а всі рішення у цій сфері – прозорими.

Валерій Пацкан, у свою чергу, подякував від усього новообраного складу Рахункової палати Комітетові з питань бюджету за велику роботу, проведену його членами, як над Законом «Про Рахункову палату», так і над проведенням конкурсу на посади членів Рахункової палати.


«Рахункова палата - один з найважливіших органів у нашій державі, - зауважив Валерій Пацкан. – Обіцяю, що ми будемо об’єктивно і неупереджено проводити перевірки державних фінансів. У нас є багато напрацювань щодо зміни законодавства, яке регулює діяльність самої Рахункової палати та фінансової сфери загалом».

Голова підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Іван Крулько у своєму виступі також зазначив, що призначення нових членів Рахункової палати - тільки початок спільної діяльності.


«Реформа Рахункової палати триває, - наголосив він. – І я вважаю, що нам доведеться ще багато попрацювати. Закон України «Про Рахункову палату», яким ми пишаємося, вже потребує точкових втручань, задля посилення можливостей інституції».

Далі він зауважив, що передусім важливо, аби Рахункова палата надавала парламентарям конкретні висновки по конкретних питаннях: як здійснюється витрачання бюджетних коштів, наповнюється бюджет тощо. Далі відповідні висновки розглядатимуться на засіданнях комітетів Верховної Ради.

Наостанок Голова Рахункової палати запросив членів Комітету з питань бюджету на засідання Рахункової палати, на якому буде заслуховуватися проект Звіту Рахункової палати за 2017 рік («Без Бюджетного комітету розглядати його недоцільно» - заявив він), та відразу запропонував обговорити на засіданні ряд спільних проектів та завдань.