Стенограма до ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ №144 від 20.06.2018

25 червня 2018, 15:09

 

СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України

з питань бюджету

20 червня 2018 року

15.00

ПАВЕЛКО А.В. Доброго дня, шановні народні депутати та запрошені. Зареєструвалось 16 народних депутатів. На засіданні присутні більше половини від складу членів комітету. Кворум є. Засідання оголошую відкритим.

Шкварилюк є в нас? Є. Прошу Секретаря комітету Шкварилюка Володимира Васильовича здійснити підрахунок результатів голосування.

На цьому засіданні пропонується завершити роботу, що була розпочата членами комітету 8 червня на Волині, та ухвалити рішення комітету щодо обговорених питань. У наданих вам матеріалах міститься інформація Волинської обласної державної адміністрації за всіма напрямами, що розглядались. Нагадую, серед них питання щодо стану та проблем місцевих бюджетів, результати і перспективи участі області у проведенні експерименту з фінансового забезпечення розвитку автомобільних доріг загального користування. Поряд з тим додаються звернення щодо врегулювання проблемних питань за відповідними напрямами та запропоновано проект листа до уряду.

Шановні колеги, на нашому засіданні присутній заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Дмитрович Кошарук. Дякую вам.

Я пропоную все ж таки подякувати нашим народним депутатам, які присутні були на цьому виїзному засіданні, керівництву області, яке відпрацювало це виїзне засідання. І є пропозиція надати слово Сергію Дмитровичу, і потім ми переходимо до прийняття рішення.

КОШАРУК С.Д. Шановний Голово, поважні члени комітету, шановні присутні! Насамперед дякуємо, що нарешті бюджетний комітет відвідав Волинь, заслухали ситуацію і просимо підтримати ваше рішення щодо звернення до Кабінету Міністрів України з тих нагальних питань, тобто рекомендувати звернути увагу на можливість допомоги в завершенні будівництва перинатального центру, а також завершення і здачі вже в цьому році важливого об’єкту – 27-ї школи в 55-му мікрорайоні міста Луцька.

Також надзвичайно важлива ситуація щодо завершення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Волинської області, пов’язаної з діяльністю державного підприємства "Укрветсанзавод", також будівництво закладу загальної середньої освіти у селі Башлики Ківерцівського району, будівництво закладу загальної середньої освіти у селі Стобихівка Камінь-Каширського району, підготовка до відзначення на державному рівні 150-річчя з дня народження Лесі Українки, також здійснення проектно-вишукувальних робіт щодо капітального ремонту автомобільної дороги  Р14 Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів-Дольськ.

Я прошу вас підтримати дане рішення і відповідно звернутись до Кабінету Міністрів України. Дякую за увагу.

ПАВЕЛКО А.В. Дякую вам, Сергію Дмитровичу. Передавайте вітання керівнику облдержадміністрації Савченку Сергію Петровичу.

Колеги, є пропозиція приймати рішення. Рекомендувати уряду розглянути можливості врегулювання порушених під час перебування у Волинській області питань та реалізації наданих пропозицій, направивши відповідне звернення до уряду. Голосуємо. Хто - за? Хто - проти? Утримався?

ШКВАРИЛЮК В.В. Один - утримався.

ПАВЕЛКО А.В. Рішення прийнято.

КОШЕРУК С.Д. Дякую.

ПАВЕЛКО А.В. Розгляд питань виїзного засідання до Волинської області завершено. Засідання комітету оголошую закритим.