Стенограма до ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ №171 від 11.04.2019

16 квітня 2019, 17:52

СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

 

11 квітня 2019 року

 

 

ПАВЕЛКО А.В. Є пропозиція заслухати питання порядку денного, а коли до нас під'їде наш колега Скорик Микола, ми розпочнемо засідання з прийняття рішення. Приймається?

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Так.

 

ПАВЕЛКО А.В. Якщо пропозицій до порядку денного немає, переходимо до розгляду питання щодо погодження Переліку об'єктів Сумської області згідно з листом Сумської обласної державної адміністрації.

Доповідає Голова Сумської облдержадміністрації Клочко Микола Олексійович.

Будь ласка.

 

КЛОЧКО М.О. Шановний Андрію Васильовичу! Володимире Васильовичу! Василю Васильовичу! Шановні колеги!

Сумська обласна державна адміністрація звернулася до Комітету Верховної Ради з питань бюджету, а також до Державного агентства автомобільних доріг України з листом від 29 березня цього року, яким просила погодити Перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090 у 2019 році.

Відповідно до статті 25 Закону "Про Державний бюджет України" після відповідного узгодження, яке отримано, є лист, підписаний паном Новаком, яким погоджено цей Перелік об'єктів, про який я щойно сказав, я звертаюсь з проханням до комітету підтримати наш лист від 29 березня і погодити перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Сумської області за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою, яку я вже озвучив.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Миколо Олексійовичу.

 

КЛОЧКО М.О. Крім того, якщо можна…

 

ПАВЕЛКО А.В. Так, будь ласка.

 

КЛОЧКО М.О. Крім того, листом Державного агентства автомобільних доріг України рекомендовано в подальшому не збільшувати кількість об'єктів з огляду на те, що замовник мав би забезпечувати належне здійснення технічного нагляду та контроль за роботами, які виконувалися. Обласна державна адміністрація зобов'язується до 10 числа місяця, наступного за звітним, інформувати Укравтодор про укладання договорів з підрядними організаціями-виконавцями робіт, обсяги виконаних робіт та профінансованих робіт у письмовому вигляді на відповідну електронну адресу за доведеною формою. Все.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Миколо Олексійовичу.

Слово надається директору департаменту розвитку мережі доріг Держагентства автомобільних доріг Цепелєву Сергію Юрійовичу. Сергію Юрійовичу, будь ласка.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. Дякую.

Сумською обласною адміністрацією було подано відповідну субвенцію на 573,3 мільйона гривень, з них передбачається спрямувати 229,3 мільйона гривень для виконання поточного середнього ремонту доріг місцевого значення, 229,3 мільйона на поточний дрібний і експлуатаційне утримання доріг місцевого значення, 114,7 мільйона гривень на поточний середній ремонт доріг і вулиць комунальної власності і 29 мільйонів гривень на штучні споруди.

До переліку включено 90 об'єктів, із них - 39 поточного середнього ремонту доріг місцевого значення, 51 об'єкт поточного середнього ремонту доріг комунальної власності. За результатами опрацювання всі вимоги витримані, і Укравтодор підтримує погодження зазначеного переліку.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Юрійовичу.

Є пропозиція надати слово голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу.

Будь ласка, Богдане Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Детально розібралися, вивчали, слухали процес будівництва дороги, по якій технології, розібралися, тому, губернаторе, деякі є там моменти, ви нам їх поясніть, по якій технології буде робитися? Бо так ми нічого…

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. З яких кар'єрів буде возитися.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Так, з яких кар'єрів возить? Тому що… Заслухаємо ще раз губернатора. Яка основа? Які компанії? Чи місцеві? Як воно, що, до чого. Як облавтодори, як цей? Чи є місцеві, розвиток фірм на місцях вже у будівництві, чи всі якісь "парашутисти" там у вас?

 

КЛОЧКО М.О. Доповідаю вам, Богдане Васильовичу, з тим, що у відповідних тендерах брали участь і у минулому році, і думаю, що і в цьому році так само мають намір брати, принаймні, підприємства не лише поза межами області, а і ті, які мають місцеву прописку. Це нас не може не тішити. І це говорить про те, що є реальна конкуренція і немає такого, що одне підприємство виконує всі види робіт на території області.

Зараз на території області є розвинена мережа і будуються нові, в тому числі, асфальтні заводи, зокрема в місті Глухів, у місті Кролевець, в місті Ромни і відновлюються в місті Охтирка. Якість робіт відповідно буде контролюватися спеціалістами служби автомобільних доріг, і я думаю, що ті спеціалісти, які працюють у Сумській області, вони мають необхідну кваліфікацію для того, щоб дати відповідні висновки, згідно яких і будуть вже закриті ті форми, згідно яких потім піде оплата виконаних робіт.

А по місту Суми я хотів би слово надати Олегу В'ячеславовичу Медуниці.

 

(Загальна дискусія)

 

КЛОЧКО М.О. Насправді, яким чином ми зробили? Про розробці цього листа і відповідно до тих пропозицій, які зараз виносяться на комітет, які зараз уже, як ми почули від Державного агентства автомобільних доріг України, були підтримані Державним агентством, були враховані пропозиції і місцевих рад, місцевих адміністрацій, рад об'єднаних територіальних громад. І є відповідні листи, до речі. Ми пішли так, щоб жоден район нашої області, жодне місто не залишилось поза увагою.

Безумовно, на мій особистий погляд, певним недоліком є, визначено, на жаль, нормативними актами…

 

(Загальна дискусія)

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Я дякую, Андрію Васильовичу, за надане мені слово, я вам дякую. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити перелік об'єктів щодо автомобільних доріг у Сумській області, що здійснюється за рахунок відповідної субвенції, поданий листом облдержадміністрації від 29 березня 2019 року, з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету.

Пропоную підтримати. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

Шановні колеги, зареєструвалося 15 народних депутатів. На засіданні присутні більше половини від складу членів комітету. Кворум є, засідання оголошую відкритим. Прошу секретаря комітету Шкварилюка Володимира Васильовича здійснити підрахунок результатів голосування щодо рішень комітету.

Тепер, шановні колеги, щодо порядку денного сьогоднішнього засідання, проект порядку денного у вас є. Пропозиції є?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Немає.

 

ПАВЕЛКО А.В. Немає.

Ми зараз з вами заслухали вже питання, доповідь голови Сумської обласної державної адміністрації Клочко Миколи Олексійовича, а також слово було надано директору департаменту розвитку мереж доріг Держагентства автомобільних доріг Цепелєву Сергію Юрійович. Ми заслухали рішення підкомітету Дубневича Богдана Васильовича. І є пропозиція його підтримати.

Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, шановні колеги. Щодо питання порядку денного рішення комітету прийнято. Оголошую засідання комітету закритим.

Дякую всім за участь і бажаю успіхів! Дякую всім.