Верховна Рада України прийняла в першому читанні за основу та в цілому як закон проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду»

12 вересня 2019, 14:32

Верховна Рада України на ранковому засіданні 12 вересня 2019 року прийняла в першому читанні за основу та в цілому як закон проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду» (реєстр. № 1063 від 29.08.2019 р.), поданий народними депутатами України Кубраковим О.М., Шуляк О.О. та іншими, з урахуванням пропозицій Комітету з питань бюджету.

Відповідним Законом пропонується зарахування до спеціального фонду державного бюджету з включенням до джерел формування державного дорожнього фонду 50% адміністративно-господарських штрафів за порушення законодавства про автомобільний транспорт /в частині перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм/ та 50% адміністративних штрафів за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті /в частині невиконання водіями транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів та/або вантажів вимог  уповноважених посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики з питань безпеки на наземному транспорті, про зупинку транспортного засобу, а також порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами/. Цей Закон набиратиме чинності з дня, наступного за днем його опублікування.