Щодо плану роботи Комітету на другу сесію Верховної Ради України

12 вересня 2019, 14:52

З огляду на вимоги Закону України «Про комітети Верховної Ради України», згідно з якими комітети планують свою роботу на кожну чергову сесію Верховної Ради, затверджуючи рішенням комітету план роботи комітету, Комітет з питань бюджету на своєму засіданні 6 вересня 2019 року затвердив план роботи Комітету на другу сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2019 року – січень 2020 року).

План роботи передбачає основні напрями діяльності Комітету з питань бюджету, насамперед, законопроектну. Основою законотворчої роботи Комітету на другій сесії має стати розгляд проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік, а також опрацювання проектів законів про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» та до Бюджетного кодексу України.

У проекті плану передбачено також розгляд законопроектів, до яких Комітетом з питань бюджету мають бути надані висновки щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності бюджетному законодавству (керуючись вимогами Регламенту Верховної Ради України, такі висновки Комітет з питань бюджету надає до всіх зареєстрованих у Верховній Раді проектів законів).

Поряд з тим визначено перелік заходів щодо забезпечення Комітетом з питань бюджету встановлених законодавством його повноважень у процесі виконання державного бюджету у 2019 році (зокрема, шляхом погодження рішень Уряду щодо передачі бюджетних призначень і перерозподілу видатків державного бюджету, розподілу/перерозподілу міжбюджетних трансфертів, зміни джерел фінансування) та контролю за дотриманням бюджетного законодавства.

Водночас, Комітет з питань бюджету схвалив пропозиції до Переліку питань порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (щодо переліку проектів законів, за якими Комітет визначено головним).