Щодо плану роботи Комітету з питань бюджету на четверту сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання

24 липня 2020, 12:23

 

З огляду на вимоги Закону України «Про комітети Верховної Ради України», згідно з якими план роботи комітету затверджується рішенням комітету до початку чергової сесії Верховної Ради України, на яку формується план, Комітет з питань бюджету на своєму засіданні 17 липня 2020 року затвердив план роботи Комітету з питань бюджету на четверту сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2020 року – січень 2021 року).

Основою законотворчої роботи Комітету з питань бюджету в період четвертої сесії (розділ I законопроекту) має стати опрацювання та розгляд проекту закону про Державний бюджет України на 2021 рік і підготовка його до прийняття Верховною Радою України. Поряд з тим, важливе місце належить опрацюванню проектів законів про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» та до Бюджетного кодексу України.

У розділі ІІ плану роботи передбачено розгляд законопроектів, до яких Комітетом з питань бюджету мають бути надані висновки щодо їх впливу на показники бюджетів та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини (відповідно до Регламенту Верховної Ради України такі висновки Комітет з питань бюджету надає до всіх зареєстрованих у Верховній Раді проектів законів).

У розділі ІV плану роботи серед іншого затверджено перелік заходів з питань забезпечення участі Комітету з питань бюджету в процесі виконання державного бюджету у 2020 році (зокрема, шляхом погодження рішень Уряду щодо передачі бюджетних призначень і перерозподілу видатків державного бюджету, розподілу/перерозподілу міжбюджетних трансфертів, зміни джерел фінансування) та контролю за дотриманням бюджетного законодавства.

Водночас, Комітет з питань бюджету схвалив пропозиції до Переліку питань порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (щодо проектів законів, за якими Комітет визначено головним).