2 вересня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

02 вересня 2020, 19:21

    На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийнято такі рішення:

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України. (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 108:

не мають впливу на показники бюджету – 54;

мають вплив на показники бюджету – 54, у т.ч.: безпосередній – 33; опосередкований – 21;

з них містять положення, що потребують узгодження з бюджетним законодавством, – 3.

Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету, розподілу трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам:

 

розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України (розпорядження КМУ від 05.08.2020 № 966-р);

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Апарату Верховної Ради України (розпорядження КМУ від 19.08.2020 № 1015-р);

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України).

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Державному управлінню справами (розпорядження КМУ від 19.08.2020 № 1026-р);

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України).

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству у справах ветеранів (розпорядження КМУ від 26.08.2020 № 1051-р).

Питання заслухано, визначилися повторно розглянути та прийняти рішення на черговому засіданні.

Про підготовку до другого читання проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо надання державних гарантій на портфельній основі та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом (реєстр. № 3659-д).

Рекомендовано Верховній Раді законопроект прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній Комітетом у порівняльній таблиці, з урахуванням внесення необхідних техніко-юридичних і редакційних поправок.

Про проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (реєстр. № 3991 від 14.08.2020), внесений народним депутатом України Трухіним О.М.

Рекомендовано Верховній Раді законопроект включити до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради ІХ скликання та за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому як закон з урахуванням пропозицій Комітету.

Про орієнтовний розклад засідань Комітету з питань бюджету на вересень, жовтень, листопад, грудень 2020 року, січень 2021 року.

Затверджено.