16 вересня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

17 вересня 2020, 18:35

        На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийнято такі рішення:


 

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 65:

не мають впливу на показники бюджету –20;

мають вплив на показники бюджету – 45, у т.ч.: безпосередній –22; опосередкований –23;

з них містять положення, які потребують узгодження з бюджетним законодавством, – 5.

Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, обсягів надання кредитів з державного бюджету,  передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету, розподілу трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам:

 

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству у справах ветеранів (розпорядження КМУ від 26.08.2020 № 1051-р) /продовження розгляду/.

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України).

розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти (розпорядження КМУ від 26.08.2020 № 1055-р).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки (розпорядження КМУ від 26.08.2020 № 1053-р).

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України).

перерозподіл обсягів надання кредитів з державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2020 рік для реалізації спільних з міжнародними фінансовими організаціями інвестиційних проектів (розпорядження КМУ від 19.08.2020 № 1033-р).

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України з урахуванням частини другої статті 4  Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»

 

Про погодження виділення Фонду державного майна коштів державного бюджету із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками для часткового відновлення видатків за бюджетною програмою у сфері приватизації державного майна (постанова КМУ від 05.08.2020 № 682).

Погоджено (керуючись частинами другою  та четвертою статті 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»).

Про підготовку до другого читання проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»                              (реєстр. №          3991).

Рекомендовано Верховній Раді законопроект прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції щодо тексту законопроекту, викладеного Комітетом з питань бюджету у порівняльній таблиці до законопроекту, а також з урахуванням підтриманих пропозицій щодо змін бюджетних показників у додатках до законопроекту, які формалізовані і згруповані у листі-висновку Комітету з питань бюджету до законопроекту.

Про проект Закону України про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (реєстр. № 3960 від 06.08.2020), внесений Кабінетом Міністрів України.

Рекомендовано Верховній Раді законопроект  прийняти за основу та в цілому як закон з урахуванням пропозицій Комітету.

Про підготовку до другого читання проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи (реєстр. № 3614).

Рекомендовано Верховній Раді законопроект прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній Комітетом у порівняльній таблиці.

Про оголошення конкурсу на зайняття посади члена Рахункової  палати.

Прийнято відповідне рішення.

Про проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (щодо реалізації положень статті 11 Закону України «Про ринок природного газу») (реєстр. № 3004а від 21.08.2020), внесений народними депутатами України Арахамієм Д.Г., Нагорняком С.В. та іншими  /Включено до порядку денного додатково /.

Рекомендовано Верховній Раді законопроект включити до порядку денного четвертої сесії та за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу з доопрацюванням до другого читання за скороченою процедурою, а також надано відповідні рекомендації Кабінету Міністрів України.