ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ №61 від 05.11.2020

12 листопада 2020, 12:01

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету

 

 

 

Протокол засідання №61 від 05 листопада 2020 року

 

 

 

11  год. 30 хв.  м. Київ, вул. Грушевського, 5, другий поверх, кулуари

Головує: Голова Комітету Арістов Ю.Ю.

Присутні:

Члени Комітету: Крулько І.І., Гевко В.Л., Копанчук О.Є., Лопушанський А.Я., Трухін О.М., Цабаль В.В., Батенко Т.І., Борт В.П., Герман Д.В., Гнатенко В.С., Драбовський А.Г., Забуранна Л.В., Задорожній М.М., Заремський М.В., Каптєлов Р.В., Кузбит Ю.М., Кунаєв А.Ю., Кіссе А.І., Лаба М.М., Лунченко В.В., Люшняк М.В., Молоток І.Ф., Пасічний О.С., Пузійчук А.В., Пуртова А.А., Пушкаренко А.М., Саламаха О.І., Северин С.С., Тістик Р.Я., Урбанський А.І., Шпак Л.О.

Всього присутніх – 32 народних депутати.

Відсутні:

Члени Комітету: Гончаренко О.О., Дунаєв С.В.

Присутні:

Від секретаріату Комітету: Ватульов А.В., Джинджириста Л.Я., Книшенко І.Ф., Андросюк Н.В., Бурякова Т.С., Расчислова Л.В., Климчук Д.І., Клочкова Т.В.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

Про підготовку до повторного першого читання проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (реєстр. № 4100).

 

 

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Арістова Ю.Ю. про підготовку до повторного першого читання проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України (реєстр. № 4100).

Відмітили:

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету /далі – Комітет/, розглянувши на своєму засіданні 2 листопада 2020 року (протокол № 60) проект Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України за реєстр. № 4100 від 15.09.2020 р., поданий Кабінетом Міністрів України (далі – законопроект № 4100), ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти зазначений законопроект за основу та доручити Комітету доопрацювати його і внести на розгляд Верховної Ради України у другому читанні (надавши відповідну оцінку положенням законопроекту № 4100, що викладено у висновку Комітету від 02.11.2020 № 04-13/3-2020/199764 (250536).

Поряд з тим, звернуто увагу, що законопроект № 4100 належить розглядати у першому читанні на одному пленарному засіданні з розглядом у першому читанні системно пов’язаного проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (реєстр. № 4000 від 15.09.2019 р.), внесеного Кабінетом Міністрів України.

Верховною Радою України 5 листопада 2020 року розглянуто у першому читанні законопроект № 4100 та за підсумками розгляду прийнято рішення направити законопроект № 4100 до Комітету для підготовки на повторне перше читання /голосування щодо такого рішення відбулося на пленарному засіданні 05.11.2020 р. майже об 11 годині 10 хвилин/.

Після прийняття такого рішення Голова Верховної Ради України надав доручення Комітету оперативно розглянути дане питання, щоб на позачерговому засіданні Верховної Ради о 12 годині розглянути доопрацьований законопроект.

Зважаючи на зазначене, в межах відведеного часу доцільно зареєструвати доопрацьований законопроект (в редакції законопроекту № 4100, поданого Кабінетом Міністрів) та ухвалити рішення щодо такого законопроекту.

За підсумками обговорення даного питання Голова Комітету Арістов Ю.Ю. запропонував ухвалити таке рішення Комітету: підтримати пропозицію про подання на розгляд Верховної Ради проекту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (реєстр. № 4100) у доопрацьованій редакції (додається) та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у повторному першому читанні прийняти проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (реєстр. № 4100) у редакції, доопрацьованій Комітетом, за основу, доручивши Комітету доопрацювати зазначений законопроект і внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні. Така пропозиція була підтримана одноголосно присутніми на засіданні членами Комітету.

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (реєстр. № 4100) у редакції, доопрацьованій Комітетом з питань бюджету, за результатами розгляду у повторному першому читанні прийняти за основу, доручивши Комітету доопрацювати зазначений законопроект і внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Голосували: «за» – одноголосно.

Голова Комітету                                                                 Ю.Ю. Арістов

Секретар Комітету                                                              В.В. Цабаль