8 вересня 2021 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

08 вересня 2021, 17:38

    На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийнято такі рішення:

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 120:

не мають впливу на показники бюджету – 43;

мають вплив на показники бюджету – 77, у т.ч.: безпосередній – 54; опосередкований – 23;

з них містять положення, які потребують узгодження з бюджетним законодавством, – 5.

 

Про проект Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів (реєстр. № 5719 віл 01.07.2021), внесений народними депутатами України Арахамією Д.Г., Гетманцевим Д.О. та іншими.

Рекомендовано Верховній Раді законопроект за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу, доручивши Комітету доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи і пропозицій, висловлених у висновку Комітету відповідно до статті 116 Регламенту Верховної Ради, а також, керуючись цією статтею, звернутися до Голови Верховної Ради щодо оголошення при розгляді законопроекту про необхідність внесення пропозицій щодо уточнень, усунення помилок і суперечностей у законопроекті за реєстр. № 5719, що не були предметом розгляду в першому читанні.

Про проект Закону України про внесення зміни до статті 33 Бюджетного кодексу України щодо уточнення інформації, яка подається Національним банком України для складання Бюджетної декларації (реєстр. № 5853 від 17.08.2021), внесений народними депутатами України Гетманцевим Д.О., Мотовиловцем А.В. та іншими. /Включено до порядку денного додатково/.

Рекомендовано Верховній Раді законопроект включити до порядку денного шостої сесії і за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу, доручивши Комітету доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням пропозицій і поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради у другому читанні.

Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передачі бюджетних призначень, розподілу коштів, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету, розподілу трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам:

 

передача Міністерству аграрної політики та продовольства України частини бюджетних призначень, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України на підтримку реалізації комплексної реформи державного управління (розпорядження КМУ від 28.07.2021  858-р).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 23 Бюджетного кодексу України).

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України (розпорядження КМУ від 04.08.2021 № 884-р).

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України).

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству культури та інформаційної політики України (розпорядження КМУ від 20.08.2021  973-р).

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України).

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки України (розпорядження КМУ від 11.08.2021  929-р).

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України).

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки України (розпорядження КМУ від 01.09.2021  1024-р).

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України).

розподіл між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти (розпорядження КМУ від 01.09.2021  1023-р).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

розподіл між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розроблення комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад (постанова КМУ від 28.07.2021 № 853).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

розподіл та зміни до розподілу між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери (розпорядження КМУ від 01.09.2021  1021-р).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

розподіл коштів, передбачених у державному бюджеті за бюджетною програмою 1002070 «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Державної прикордонної служби» (розпорядження КМУ від 18.08.2021 № 1012-р).

/Включено до порядку денного додатково/.

Погоджено (керуючись статтею 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»).

Різне.

 

- про Орієнтовний графік розгляду проекту закону про Державний бюджет України на 2022 рік відповідно до глави 27 Регламенту Верховної Ради України.

Схвалено.

- про орієнтовний розклад засідань Комітету з питань бюджету на вересень, жовтень, листопад, грудень 2021 року, січень 2022 року.

Затверджено.

- про створення робочої групи з питань встановлення причин неефективного управління майном та землею, надання у користування та відчуження об’єктів майнового комплексу Національної академії наук України, національних галузевих академій наук, підприємств, установ та організацій, що перебувають у їх віданні, що призводить до недоотримання надходжень до державного бюджету та втрати державної власності /Включено до порядку денного додатково/.

Створено робочу групу та  обрано голову і заступника голови робочої групи.

- про створення робочої групи з питань встановлення причин недоотримання надходжень до державного та місцевих бюджетів внаслідок неефективної діяльності Державного агентства лісових ресурсів, його територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери його управління /Включено до порядку денного додатково/.

Створено робочу групу та  обрано голову робочої групи.