СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України

з питань бюджету

 

 

 

21 квітня 2016 року

 

 

 

Веде засідання Голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Павелко Андрій Васильович.

 

ПАВЕЛКО А.В. Доброго дня, шановні народні депутати та запрошені! Зареєструвалося 15 народних депутатів. На засіданні присутні більше половини від складу членів комітету. Кворум є, засідання оголошую відкритим.

Шановні колеги! Щодо порядку денного сьогоднішнього засідання. Проект порядку денного у вас є. Він з одного пункту. Якщо пропозицій до порядку денного немає, переходимо до розгляду питання про підготовку до другого читання проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік". Номер 4197.

Слово надається голові підкомітету Куліченку Івану Івановичу. Будь ласка, Іване Івановичу.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Шановні колеги! Ми вчора наговорилися з цього приводу, тому я нагадаю вам, що цей закон прийнято за основу Верховною Радою 11 квітня і є доручення комітету підготувати його до розгляду у другому читанні за скороченою процедурою.

Ми отримали до 19 квітня 12 пропозицій. Шість з них врахували, щодо шести відмовили. Вчора ми обговорили питання трьох пропозицій, які надав Ю.Левченко, з цього відбулися дискусії. Вчора було відкладене прийняття рішення, тому зараз за наслідками розгляду пропонується комітетом ухвалити рішення рекомендувати Верховній Раді законопроект 4197 прийняти в другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній у порівняльній таблиці до законопроекту.

 

ПАВЕЛКО А.В. Хвилиночку. Підходить Оксана Сергіївна. Ось-ось повинна бути. Данилюк звонил, также хотел с нами присутствовать, но еще до сих пор ведут переговоры с МВФ, в том числе и по этому вопросу.

Перейдем к обсуждению и потом уже будем голосовать по всем пунктам.

Кривенко, Горбунов, Левченко. Начнем обсуждение.

 

КРИВЕНКО В.М. Шановні колеги! Вчора було ґрунтовне в нас  обговорення, я пропоную вже ставити на голосування. Якщо у колег немає якихось принципових зауважень і пропозицій, то щоб ми визначились шляхом голосування. Дякую. Пропоную підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую. Олександр Горбунов.  

 

ГОРБУНОВ О.В.  Шановні колеги! Я хотів би внести пропозицію, на жаль, процедурно це можна зробити з голосу. І я хочу її зачитати. Доповнити розділ І законопроекту після пункту 3 новим пунктом такого змісту: "Доповнити закон статтею 34 такого змісту: "Стаття 34. Переліки об'єктів і заходів, які будуть здійснюватись за рахунок субвенції з Державного бюджету обласним бюджетам Донецької та Луганської областей на відновлення об'єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності, включаючи їх утримання на території Донецької та Луганської областей, а також на їх соціально-економічний розвиток, затверджуються відповідними обласними державними адміністраціями за погодженням з Комітетом Верховної Ради України  з питань бюджету". Прошу підтримати таку пропозицію.

 

ПАВЕЛКО А.В. Левченко Юрій Володимирович.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Дякую. У нас обговорення було, тільки не було голосування, тому я просто хотів би дуже коротко нагадати. Я все ж таки  закликаю колег по комітету не дозволяти виділяти відповідні мільярди на території, які далі зазнають бомбардувань, обстрілів, тому що це, по-перше, будуть просто гроші, які викинуті в повітря, а по-друге, це створюється просто корупційний "пилосос" для висмоктування цих грошей.

Я дуже прошу, будь ласка, поставити мою поправку щодо 50-кілометрової зони на голосування. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Насколько я понимаю, Александр Горбунов предложил механизм контроля за данным вопросом, в том числе и для того, чтобы не было таких злоупотреблений, чтобы мы могли окончательно принимать здесь решения, в том числе смотреть по этой зоне или по конкретному населенному пункту мы будем понимать, насколько это правильно или не правильно.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Можна? Я підтримую поправку Горбунова, але при цьому я вважаю, що моя поправка є більш чіткою в тому плані, що також наші зловживання виключаються гіпотетичні, тому я буду голосувати за поправки Горбунова, але я також попрошу поставити мою поправку на голосування.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Еще есть предложения, выступления?

Есть предложение поддержать в целом все поправки, которые провел подкомитет, но отдельно проголосовать за 2 предложения: включить поправку первую, озвученную Горбуновым. Давайте, наверное, эту поправку отдельно проголосуем, эту и Левченко.

Кто за поправку Горбунова, прошу голосовать. Кто за? Кто против? Воздержался? Решение принимается.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Андрей Васильевич, я к тому, что я не против того, чтобы комитет согласовывал. Питання про внесення правок, термін сплив 19‑о числа, тому ми не розглядаємо як поправки, а як уточнення при голосуванні.

 

ПАВЕЛКО А.В. Уточнення. Да. Это с голоса придется.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Уточнення при голосуванні, але не поправка.

 

ФЕЩУК С.Л. Подане на комітеті. Включимо в табличку.

 

КРУЛЬКО І.І. Можна я довідку дам? Дивіться. Ви абсолютно, Іване Івановичу, правильно сказали, що є відповідний термін у 2 тижні для подання поправок, він сплив, але комітет під час підготовки законопроекту до другого читання може рішенням комітету включити цю поправку.

 

ПАВЕЛКО А.В. Мы за это и проголосовали.

Тепер хочу поставити відхилену поправку № 6 Левченка, яку відхилив підкомітет. Хто за дану поправку, прошу голосувати. За – 2. Хто проти? 1. Хто утримався? Рішення не приймається.

В цілому. Хто за озвучене головою підкомітету Куліченком Іваном Івановичем, порівняльну таблицю, яка вам роздана, в цілому з доповненням, яке ми проголосували щойно від Горбунова? Хто за дане рішення? Прошу голосувати. Ще раз. В цілому за всю порівняльну таблицю. Хто за? Хто проти? Хто утримався? 1. Рішення приймається. Дякую.

Зараз ми можемо, у кого є бажання, поспілкуватися з Оксаною Маркаровою, вона зараз буде.

На цьому всі питання порядку денного вичерпані. Дякую. До побачення.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку