СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

20 жовтня 2021 року

АРІСТОВ Ю.Ю. Доброго дня, шановні народні депутати та запрошені! Володимире Володимировичу, підтвердьте, будь ласка, наявність кворуму.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Присутні більше половини від складу комітету. Кворум є.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую, Володимире Володимировичу. Кворум є. Засідання оголошую відкритим.

Прошу секретаря Комітету Цабаля Володимира Володимировича здійснювати підрахунок результатів голосування щодо рішень Комітету.

Тепер, шановні колеги, щодо порядку денного сьогоднішнього засідання.

Проект порядку денного у Вас є.

Чи є пропозиції?

 

МОЛОТОК І.Ф. Є пропозиція, якщо можна.

Є питання чи пропозиція, в подальшому. Юрій Юрійович, ми на тих комітетах проголосували за зміну керівництва в підкомітеті по кодексу, також зміни в керівництві в комітеті чи ліквідацію підкомітету по соціально-економічному розвитку, і ви досі не підписуєте. Скажіть, будь ласка, питання – в чому справа? Коли буде підписано?

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є технічне питання, що йде комісія соціально-економічного розвитку, і таким рішенням ми можемо зупинити процес і всі мажоритарщики залишаться без соцеконому на сьогодні. Тому…

 

МОЛОТОК І.Ф. Якщо ви зараз рішення комітету, ви втручаєтеся в рішення комітету.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Я не втручаюся в рішення комітету.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Той, хто отримає соцеконом, може подати в суд, чи недоотримає соцеконом, може подати в суд, і буде неправомочна та дія.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Почув ваше запитання, я думаю, ми в понеділок технічно розберемося з цим питанням і вирішимо.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Я думаю, що потрібно зараз.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Я особисто можу вам розповісти вже не на комітеті, чому я це не зробив. В мене є відповідь…

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. (без мікрофону)

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Це не для… Тому що це "Слуги народу" стосується.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Тільки "Слуг народу"?

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Так, тільки "Слуг народу". Це наша там політична ситуація.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. (Без мікрофону)

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Добре. Згоден.

Я ж відповів, в понеділок розберемося, все приведемо до норми.

 

САЛАМАХА О.І. Я ще хочу внести пропозицію.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Давайте порахуємо чи є в нас кворум.

Є кворум?

(Шум у залі)

Люди встали, щось пішли!

 

ЦАБАЛЬ В.В. Присутні 18 членів комітету.

 

САЛАМАХА О.І. Додатково пропонується включити до порядку денного такі питання.

Про погодження змін до розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційними проектами і проектами регіонального розвитку у 2021 році (розпорядження Уряду № 1250-р).

Друге питання про погодження змін до розподілу між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг в 2021 році (розпорядження Уряду № 1253-р).

Також стоїть питання про погодження розподілу між місцевими бюджетами субвенції на реалізацію проектів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам'яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності (розпорядження Уряду № 1248-р).

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Може якусь перерву зробити? (Шум у залі)

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Так, слухаю.

 

УЛЮТІН Д.В. Дякую.

Шановний Юрій Юрійович! Шановні народні депутати, Міністерство фінансів просить включити до порядку денного засідання комітету питання про погодження перерозподілу деяких видатків державного бюджету, надання кредитів з державного бюджету, передбачених у 2021 році для реалізації інвестиційних проектів за рахунок кредитів (позик), залучених державою від іноземних держав, іноземних фінансових установ і міжнародних фінансових організацій (розпорядження Уряду № 1251-р). Це розпорядження необхідне для того, щоб ми могли реалізувати в цьому році, продовжувати реалізовувати проекти міської інфраструктури і заходи в секторі централізованого теплопостачання, а також проекти Укравтодору.

Дякую.

 

(Шум у залі)

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Оголошується перерва.

 

ПІСЛЯ ПЕРЕРВИ

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Продовжуємо комітет. Зупинилися ми на порядку денному. Тому ставиться на голосування порядок денний з урахуванням пропозиції голови підкомітету Саламахи Ореста Ігоровича та першого заступника Міністра фінансів Дениса Улютіна. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Колеги, хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно - за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Перший блок питань. Про погодження перерозподілу бюджетних призначень спеціального фонду державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів (загальнодержавні видатки та кредитування) за бюджетною програмою щодо заходів, спрямованих на боротьбу з COVID-19 шляхом передачі бюджетних призначень: перше, Міністерству культури та інформаційної політики для проведення інформаційно-комунікаційної кампанії серед населення щодо вакцинації від COVID-19 (постанова Уряду № 1029).

Доповідає Міністр культури та інформаційної політики Ткаченко Олександр Владиславович.

 

ТКАЧЕНКО О.В. Доброго дня, колеги! Дякую, що маю можливість виступити. 25 мільйонів передбачається на проведення рекламної кампанії на провідних українських телеканалах, в ЗМІ для того, щоб мати більше охоплення стосовно питання поширення вакцинації. На сьогоднішній день всі засоби масової інформації, ми з ними спілкуємося, розміщують безкоштовно соціальну рекламу, вони використовують ті квоти, які вже вичерпані, тому така можливість вперше надасть їм змогу збільшити обсяги рекламних матеріалів для пропаганди вакцинації.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Ще, пане міністре, вітаємо вашого сина сьогодні з днем народження. Дякую, що ви знайшли… Бажаємо йому здоров'я в першу чергу.

 

ТКАЧЕНКО О.В. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ЯРЕМЧУК І.М. Відсутні.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є питання до доповідача? Дякую.

Хто у нас?...

 

ТКАЧЕНКО О.В. Ми в Забуранної проходили, підкомітет.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається заступнику голови комітету Олександру Миколайовичу Трухіну. Прошу.

 

ТРУХІН О.М. Ще раз вітаємо з іменинником.

Пропонується погодити відповідно до пункту першого постанови Уряду за номером 1029 розподіл бюджетних призначень спеціального фонду державного бюджету щодо заходів на боротьбу із коронавірусною хворобою та її наслідками у сумі 25 мільйонів гривень із спрямуванням їх Міністерству культури та інформаційної політики для проведення інформаційно-комунікаційної кампанії серед населення щодо вакцинації від COVID-19 з дотриманням вимог бюджетного законодавства щодо використання коштів за спеціальним фондом бюджету.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником голови комітету Трухіним Олександром Миколайовичем пропозиція. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Не голосував – 1. Решта – за. Рішення прийнято.

 

ТКАЧЕНКО О.В. Колеги, якщо ви вже згадали день народження, можна наше питання про перерозподіл коштів, затвердження переліку об'єктів щодо реставрації розглянути?

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Це додатково?

 

ТКАЧЕНКО О.В. Це пропозиція Саламахи була.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Додаткове питання. Про погодження розподілу між місцевими бюджетами субвенції на реалізацію проектів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам'яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності (розпорядження Уряду № 1248-р).

Доповідає Міністр культури та інформаційної політики України Ткаченко Олександр Владиславович.

 

ТКАЧЕНКО О.В. Ви минулого разу затверджували перерозподіл коштів, власне, коштів міністерства, оскільки на спецфонді, звідки передбачалася реставрація комунальних підприємств, було лише 19,8 мільйона, ми додали 261 мільйон і по запиту обласних державних адміністрацій, там все по КД є, перевірено, з губернаторами розмовляли, у нас є шанс все ж таки розпочати реставрацію в регіонах.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження  у Рахункової палати?

 

ЯРЕМЧУК І.М. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є питання до доповідача?

Слово надається заступнику голови комітету Трухіну Олександру Миколайовичу.

 

ТРУХІН О.М. Дякую.

Ви знаєте, є бажання потягнути час, тому що Леся Валентинівна пише, що хоче особисто його привітати з іменинами. Тому якщо встигнемо, то вона особисто сюди спішить теж.

Але є така ухвала та пропозиція. Пропонується підтримати таке рішення: погодити розподіл між місцевими бюджетами субвенції на реалізацію проектів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам'яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності (відповідно до розпорядження Уряду № 1248-р).

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Ставиться на голосування озвучена заступником голови комітету Трухіним Олександром Миколайовичем пропозиція. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В.  Хто за, колеги? Проти? Утримались? Одноголосно - за. Рішення прийнято.

 

ТКАЧЕНКО О.В. Дякую. Це найкращий подарунок.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Друге питання, Міністерству охорони здоров'я для забезпечення закладів охорони здоров'я, які проводять попередню діагностику гострої респіраторної хвороби COVID-19, експрес-тестами для визначення антигена коронавірусу та наборами для відбору біологічного матеріалу методом полімеразної ланцюгової реакції (постанова Уряду № 1069).

Доповідає заступник Міністра охорони здоров'я Ємець Петро Володимирович.

 

ЄМЕЦЬ П.В. Доброго вечора. Просимо погодити спрямування Міністерству охорони здоров'я 150 мільйонів гривень для придбання експрес-тестів для діагностики COVID та наборами для відбору біологічного матеріалу на субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам. Проведення посиленого тестування на COVID-19 на амбулаторному та стаціонарному рівнях затверджено відповідними законами.

Загальна потреба у тестах складає 2,5 мільйона наборів. 2 мільйони наборів ми знайшли можливість купити за рахунок коштів позики Світового банку. І залишається ще 500 тисяч тестів, які якраз будуть придбані за рахунок 150 мільйонів гривень. Прошу підтримати.

Дякую за увагу.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ЯРЕМЧУК І.М. Відсутні.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є питання до доповідача?

Слово надається заступнику голови комітету Трухіну Олександру Миколайовичу.

 

ТРУХІН О.М. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. 1069.

 

ТРУХІН О.М. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити розподіл бюджетних призначень спеціального фонду щодо  заходів, пов'язаних з боротьбою з коронавірусною хворобою та її наслідками і спрямуванням їх на забезпечення закладів охорони здоров'я, які проводять попередню діагностику гострої респіраторної хвороби COVID-19, необхідними витратними матеріалами та розподіл між місцевими бюджетами збільшеного обсягу відповідної  субвенції згідно з постановою Уряду № 1069 з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником голови комітету Трухіним Олександром Миколайовичем пропозиція. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утримались? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Другий блок питань. Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передачі бюджетних призначень, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету: передача Міністерству енергетики бюджетних призначень, передбачених Міністерству фінансів (розпорядження Уряду № 1142-р).

Доповідає генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства енергетики Кушніров Віталій Андрійович.

 

КУШНІРОВ В.А. Добрий вечір, шановний головуючий, шановні члени бюджетного комітету. Пропонується рішення, яке,  власне, унормовує питання реалізації системним оператором "Укренерго" спільно з міжнародними фінансовими організаціями проектів. У 2018 році системний оператор "Укренерго" і оператор ГТС були передані до Міністерства фінансів в рамках анбандлінгу. Поточним рішенням вони повернуті до Міністерства енергетики з метою виконання Третього енергетичного пакету і відповідно потребує вирішення питання бюджетних програм, їх повернення від Міністерства фінансів назад до Міністерства енергетики. В рамках них реалізуються спільні з кредиторами великі інфраструктурні проекти. Зміст проектів, їх суть і обсяг не змінюються.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Ні, ми підтримуємо це рішення. У зв’язку, як сказав представник Міністерства енергетики, як передачі повноважень з управління корпоративними правами "Укренерго" до Міненерго, тому потрібно передати її відповідні програми бюджетні щодо проектів...

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ЯРЕМЧУК І.М. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є питання до доповідача?

Слово надається голові підкомітету Лунченку Валерію Валерійовичу.

 

ЛУНЧЕНКО В.В. Добрий день, шановні колеги. За підсумками розгляду даного питання на підкомітеті пропонується комітету прийняти рішення згідно з розданим проектом ухвали, а саме: погодити визначену розпорядженням Уряду від 22 вересня № 1142 передачу Міністерству енергетики бюджетних призначень, передбачених Міністерству фінансів у спеціальному фонді на 2021 рік, з врахуванням перерозподілу витрат, здійсненого розпорядженням Уряду від 7 липня № 748-р.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Лунченком Валерієм Валерійовичем пропозиція. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утримались? Одноголосно - за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству молоді та спорту (постанова Уряду № 1030).

Хто доповідає?

 

СИМОНОВ С.А. Перший заступник Міністра молоді та спорту Симонов Сергій.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Доповідайте.

 

СИМОНОВ С.А. Шановний Юрію Юрійовичу, шановні народні депутати, колеги з уряду, запрошені! У зв’язку з карантинними обмеженнями внаслідок світової пандемії COVID було здобуто меншу кількість ліцензій на участь спортсменів національних збірних команд та у зв’язку з чим був скорочений кількісний склад делегацій на іграх і було проведено меншу кількість зборів та здобуто меншу кількість медалей. Також через відміну та перенесення міжнародних змагань в нас утворилась економія.

З метою ефективного використання коштів державного бюджету та зменшення навантаження на наступні періоди зазначену економію планується спрямувати на такі напрями, як Національний антидопінговий центр - для облаштування лабораторії антидопінгового контролю; на Український медичний центр спортивної медицини, у нас є відповідне доручення Президента; на придбання спортивного обладнання та інвентарю для національних збірних команд, а також розвиток спортивної інфраструктури в регіонах, оскільки розвиток спортивної інфраструктури є одним із важливих чинників розвитку спорту високих досягнень та масового спорту.

Враховуючи вищевикладене, дуже просимо бюджетний комітет підтримати наш розподіл, затверджений постановою Уряду від 6 жовтня № 1030.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ЯРЕМЧУК І.М. Відсутні.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є питання до доповідача?

Слово надається заступнику голови комітету Трухіну Олександру Миколайовичу.

 

ТРУХІН О.М. Дякую.

Пропонується підтримати таке рішення: погодити визначене відповідно до постанови Уряду від 6 жовтня № 1030 здійснення перерозподілу видатків державного бюджету.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником голови комітету Трухіним Олександром Миколайовичем пропозиція. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно - за. Рішення прийнято.

 

СИМОНОВ С.А. Дякую за підтримку.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Третє питання, перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству внутрішніх справ (розпорядження Уряду № 1190-р).

Доповідає перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Нікіфоренко Володимир Степанович.

 

НІКІФОРЕНКО В.С. Перерозподіляємо всередині служби на потреби розвідувального органу, оскільки змінилося законодавство минулого року, а бюджет залишився ідентичний 2020 року, тому для того, щоб виконати вимоги щодо коефіцієнту оплати праці потрібен перерозподіл. Це не впливає і не створює заборгованості, тому прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ЯРЕМЧУК І.М. Відсутні.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є питання до доповідача?

Слово надається голові підкомітету з питань видатків державного бюджету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. Дякую.

Ми сьогодні розглянули дане розпорядження Кабінету Міністрів і за результатами розгляду пропонується рекомендувати комітету підтримати встановлений розпорядженням Уряду за номером 1190-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету з питань видатків державного бюджету Забуранною Лесею Валентинівною пропозиція. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно - за. Рішення прийнято.

 

НІКІФОРЕНКО В.С. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Четверте питання, перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Державному управлінню справами (розпорядження Уряду № 1224-р).

Доповідає заступник Керівника Державного управління справами Прилипко Сергій Іванович.

 

ПРИЛИПКО С.І. Добрий вечір, шановні народні депутати! Державне управління справами просить підтримати перерозподіл деяких видатків державного бюджету в сумі 7 мільйонів 13 тисяч на дві програми – це надання медичних послуг медичними закладами (це закупівлі індивідуальних засобів, реагенти, ПЛР-тести) в сумі 2 мільйона 600 тисяч; і на програму "Фінансова підтримка санаторно-курортних закладів та закладів оздоровлення" - 4 мільйони 413 тисяч. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ЯРЕМЧУК І.М. Відсутні.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Є питання до доповідача?

Слово надається голові підкомітету з питань видатків державного бюджету Забуранній Лесі Валентинівні.

 

ЗАБУРАННА Л.В. Дякую.

За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду за № 1224-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Забуранною Лесею Валентинівною пропозиція. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утримались? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

ПРИЛИПКО С.І. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Додаткове питання. Про погодження  перерозподілу деяких видатків державного бюджету і надання кредитів з державного бюджету, передбачених у 2021 році для реалізації інвестиційних проектів за рахунок кредитів (позик), залучених державою від іноземних держав, іноземних фінансових установ і міжнародних фінансових організацій, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 20 жовтня № 1251-р.

Доповідає перший заступник Міністра фінансів Улютін Денис Валерійович.

 

УЛЮТІН Д.В. Дякую, Юрій Юрійович.

Шановні народні депутати, зазначене розпорядження розроблене відповідно до абзацу другого статті 4 Закону України "Про Державний бюджет України". Метою розпорядження пропонується здійснити перерозподіл близько 2 мільярдів гривень для реалізації проектів МФО та урядів іноземних держав.

Основна сума буде йти на Міністерство регіональної політики щодо безпосередньо розвитку міської інфраструктури і заходи в секторі централізованого теплопостачання – 1,2 мільярди. І решта коштів буде йти на проект з будівництва, реконструкції та капітального ремонту  автомобільних доріг в рамках нашого проекту з Урядом Республіки Польща.

Прошу підтримати для ефективного використання коштів міжнародних фінансових організацій.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ЯРЕМЧУК І.М. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є питання до доповідача?

Це питання не розглядалося профільним підкомітетом з питань доходів і фінансування державного бюджету та державного боргу, оскільки відповідне звернення Міністерства фінансів щойно надійшло. Тому прошу визначитися шляхом голосування щодо погодження перерозподілу деяких витрат державного бюджету, передбачених у 2021 році для реалізації інвестиційних проектів за рахунок відповідних кредитів (позик), згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 20 жовтня 2021 року № 1251-р. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В.  Хто за? Проти? Утримались? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Додаткове питання. Про погодження змін до розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційними програмами і проектами регіонального розвитку у 2021 році (розпорядження Уряду № 1250-р).

Доповідає заступник Міністра розвитку громад та територій Лукеря Іван Михайлович.

 

ЛУКЕРЯ І.М. Шановний Юрій Юрійович, шановні народні депутати! Відповідне розпорядження було розроблено відповідно до статті 24 прим.1 з метою розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку. Розпорядженням вноситься зміна до переліку проектів по десяти областях, а саме: Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Львівській, Полтавській, Рівненській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Відповідні зміни були схвалені на міжвідомчій комісії 22 вересня 2021 року. Таким чином, відповідно до частини п'ятої, статті 24 Бюджетного кодексу прошу погодити розподіл коштів ДФРР у 2021 році за адмінтеродиницями та проектами згідно з додатком до розпорядження № 1250 від 20.10.21 року.

Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ЯРЕМЧУК І.М. Відсутні.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є питання до доповідача?

Слово надається заступнику голови комітету Трухіну Олександру Миколайовичу.

 

ТРУХІН О.М. Дякую. Нерозподілений залишок коштів становить 1,2 мільйона гривень по Вінницькій області. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити зміни до розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку відповідно до розпорядження Уряду № 1250-р.

Просимо разом із Саламахою підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником голови комітету Трухіним Олександром Миколайовичем пропозиція. Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утримались? Одноголосно - за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Крайнє погодження. Про погодження змін до розподілу між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг у 2021 році (розпорядження Уряду № 1253-р).

Доповідає заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг Рабчинська Людмила Сергіївна.

Прошу.

 

РАБЧИНСЬКА Л.С. Доброго дня всім присутнім. Доброго дня, Юрію Юрійовичу. Доброго дня, шановні народні депутати. Дійсно, під час реалізації фінансування на розвиток мережі ЦНАП субвенції було виявлено економію коштів державного бюджету в обсязі 14,5 мільйона, у зв'язку з тим було проведено засідання комісії 30.09.21 року і за рахунок економії прийнято рішення зменшити обсяг фінансування за рахунок субвенції для 59 громад, а натомість збільшення фінансування для 4 громад, у яких було виявлено недостатність фінансування для завершення робіт та закупівлі необхідного обладнання і виділені кошти додаткові ще 23 громадам за їх клопотанням.

Відповідно перерозподіл субвенції здійснюється на суму 14 мільйонів 375 тисяч і відповідно додатково замість 165 громад фінансування отримає 172 громади, з них 4 громади отримають кошти за напрямком "Будівництво" і 19 за напрямком "Облаштування та закупівля обладнання". У зв'язку з цим ми дуже просимо погодити перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, який затверджено сьогодні розпорядженням Кабінету Міністрів № 1253-р.

Дякую дуже.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає заперечень.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ЯРЕМЧУК І.М. Відсутні.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є питання до доповідача?

Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую, Юрію Юрійовичу.

Зазначу, що матеріали щодо зазначеного розпорядження надійшли до комітету відносно недавно, підкомітет не відбувся. Тому пропонується визначатися щодо погодження змін до розподілу між місцевими бюджетами субвенції на розвиток мережі центрів надання  адміністративних послуг згідно з розпорядженням Уряду № 1253-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Пропонується визначитися щодо погодження змін до розподілу між місцевими бюджетами бюджетної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг у 2021 році (розпорядження Уряду № 1253-р). Прошу голосувати.

 

ЦАБАЛЬ В.В. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно - за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Щодо питань порядку денного рішення комітету прийняті. Оголошую засідання комітету закритим. Дякую.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку