СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

15 грудня 2021 року

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Доброго дня, шановні народні депутати та запрошені!

У зв'язку з відсутністю секретаря Комітету Цабаля Володимира Володимировича прошу Ігоря Федоровича Молотка здійснювати облік присутніх членів Комітету на засіданні Комітету та здійснювати підрахунок результатів голосування щодо рішень Комітету.

Ігорю Федоровичу, підтвердіть, будь ласка, наявність кворуму.

 

МОЛОТОК І.Ф. Доброго дня, шановні колеги! Кворум є.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую. Засідання оголошую відкритим.

Шановні колеги, щодо порядку денного сьогоднішнього засідання.

Проект порядку денного у вас є.

Чи є пропозиції?

Прошу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую, Юрію Юрійовичу.

Шановні колеги, у мене є 7 пропозицій у зв'язку з тим, що багато міністерств звертаються з перерозподілами в кінці року. Якщо ви не проти, я просто буду зачитувати номери постанов і розпоряджень Уряду, бо багато тексту.

Пропонується добавити у порядок денний 7 питань: перший номер – 1316, другий – 1317, третій – 1654-р, четвертий – 1662-р, п'ятий – 1661-р, шостий – 1660-р, сьомий – 1319.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ще пропозиції у кого є?

Прошу, Володимире.

 

ГЕВКО В.Л. Я також прошу добавити до порядку денного ряд постанов і розпоряджень. Я також перерахую номери цих постанов і розпоряджень.

Прошу додати постанови і розпорядження: 1318, 1657-р, 1659-р, 1663-р і 1655-р – це всі постанови і розпорядження, які сьогодні були на Кабінеті Міністрів України. Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Прошу, Денисе Валерійовичу.

 

УЛЮТІН Д.В. Дякую.

Шановний Юрію Юрійовичу, шановні народні депутати!

Прошу додати до переліку актів на погодження, це перерозподіли, розпорядження Кабінету Міністрів 1602-р, 1664-р – це інфраструктурна субвенція, а також 1658-р – це по восьмому додатку позики для того, щоб автодор міг освоїти кошти.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Прошу підтримати запропонований проект порядку денного з урахуванням пропозицій Саламахи, Гевка та першого заступника Міністра Улютіна.

Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримався?

Прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Шановні колеги, на сьогоднішнє засідання винесено дуже багато питань.

Тому, перш ніж перейти до їх розгляду, звертаюся до доповідачів, представників Міністерства фінансів та Рахункової палати, членів Комітету максимально стисло викладати суть питань, щоб ми змогли сьогодні їх розглянути і прийняти відповідні рішення, і тоді завтра не потрібно буде проводити ще одне засідання.

Переходимо до розгляду питань.

Перше питання. Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України.

У зв'язку з відсутністю голови підкомітету Шпак Любові Олександрівни доповідає член підкомітету народний депутат Задорожній Микола Миколайович. Прошу.

 

ЗАДОРОЖНІЙ М.М. Доброго дня, шановні колеги!

За наслідками опрацювання законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, підготовлено та подано на ваш розгляд 54 законопроекти. З них пропонується визнати такими, що не мають впливу на показники бюджету, – 17 та такими, що впливають на показники бюджету, – 37; з них 25 мають безпосередній вплив та 12 мають опосередкований вплив.

Прошу підтримати рішення підкомітету.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Хто за те, щоб підтримати список законопроектів, що не мають впливу на показники бюджету.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались?

Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Хто за те, щоб підтримати список законопроектів, що мають вплив на показники бюджету.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались?

Одноголосно рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Друге питання порядку денного. Про підготовку до другого читання проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів (№ 5719).

Слово надається заступнику Голови Комітету Копанчук Олені Євгенівні.

 

КОПАНЧУК О.Є. Доброго дня усім колегам. Дякую голові Юрію Юрійовичу.

Коротко нагадаю, що законопроект 5719 був прийнятий у першому читанні 2 листопада. Пропозиції до другого читання законопроекту, що надійшли у відведений термін, узагальнені у порівняльній таблиці в кількості 106 пропозицій. Поряд з поправками за змістом законопроекту надійшло ряд інших пропозицій, згідно з якими пропонується унормувати окремі питання регулювання бюджетного процесу та бюджетних процедур, що були запропоновані Урядом у законопроекті 6062. За підсумками попереднього опрацювання таких пропозицій надано порівняльну таблицю з проектом висновків щодо кожного з них.

Водночас в понад встановлені терміни до комітету надійшли 4 пропозиції народного депутата Лаби, що надані у ваших матеріалах, про доповнення до законопроекту 5719 новими положеннями. Такі пропозиції підтримані Мінфіном, однак відповідно до пункту 4 статті 15 Закону "Про комітети Верховної Ради України" вони можуть бути включені до порівняльної таблиці та розглянуті лише за рішенням комітету.

Враховуючи зазначене, для прийняття остаточного рішення щодо підготовки до другого читання законопроекту 5719 пропонується Комітету: перше, врахувати 32 пропозиції і відхилити 74 пропозиції в проекті порівняльної таблиці до законопроекту 5719; друге, визначитися щодо включення до проекту порівняльної таблиці поданих народним депутатом Лабою пропозицій за авторством членів Комітету, які їх підтримають, та щодо їх врахування, забезпечивши при цьому поіменні результати голосування, для цього спочатку прийняти відповідне процедурне рішення; третє, рекомендувати Верховній Раді законопроект 5719 прийняти в другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній комітетом в порівняльній таблиці до законопроекту, з урахуванням підтриманих пропозицій та внесення необхідних техніко-юридичних і редакційних правок за результатами прийняття зазначеного законопроекту.

 

САЛАМАХА О.І. Юрію Юрійовичу, також пропонується включити, у мене є правка, матеріали роздані, стосовно здешевлення авіаперевезень по Україні…Матеріали роздаються.

І друга правка – це відносно ДФРР, теж матеріали роздаються. Прошу розглянути.

 

МОЛОТОК І.Ф. Ні, ми ще не отримали.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Тоді потрібно роздрукувати цю правку.

 

ТРУХІН О.М. Ну, поки роздають…

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Прошу.

 

ПУШКАРЕНКО А.М. Дякую.

Оскільки у нас підкомітет у підвішеному стані, Олена Євгенівна його фактично зараз головує, і вчора наші шановні колеги розглядали 5719, опрацьовували, але не всі були правки враховані.

Тому, шановні колеги і шановний Юрію Юрійовичу, прошу поставити на підтвердження правку на врахування 105-у колеги Гетманцева і Арахамії.

Дякую.

 

ГЕРМАН Д.В. Прошу правку 19-у авторства народного депутата Германа Дениса та Копанчук Олени також поставити на врахування.

Я дам пояснення щодо цієї правки. І вчора була дискусія з Романом Єрмоличевим – заступником Міністра фінансів, ну, в цілому мені здавалося, що знайдений компроміс щодо цієї правки.

 

КОПАНЧУК О.Є. Там взаємопов'язані правки 101 і 105.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Добре. Тоді у нас є дві пропозиції, які ми окремо будемо голосувати на підтвердження.

Добре. А також шість голосувань за включення додаткових пропозицій до порівняльної таблиці та щодо їх врахування.

Давайте так, заслухаємо Мінфін щодо доопрацювання законопроекту, а потім уже будемо голосувати за додаткові пропозиції.

Потім додаткові, а потім… Так, добре.

Слово надається першому заступнику Міністра фінансів Улютіну Денису Валерійовичу.

 

УЛЮТІН Д.В. Дякую, Юрію Юрійовичу.

Шановні народні депутати, на робочих групах і підкомітетах було опрацьовано друге читання змін до Бюджетного кодексу з урахуванням правок і пропозицій, у тому числі і ті, які подавалися в урядовому законопроекті. Даний законопроект прийнятний і може бути розглянутий.

Дякую. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Шановні колеги, а тепер пропоную визначитись щодо додаткових пропозицій.

Процедура включення до порівняльної таблиці додаткових пропозицій під час розгляду законопроекту у другому читанні нами вже проводилася. Тому лише нагадаю, що спочатку необхідно прийняти процедурне рішення для проведення поіменного голосування, потім відбувається поіменне голосування за кожну з пропозицій, для того щоб у разі підтримки пропозиції – її включити до порівняльної таблиці від тих членів Комітету, які підтримали таку пропозицію.

Додаткові пропозиції народного депутата Лаби, про які було зазначено під час виступу заступника Голови Комітету і які роздано членам Комітету.

Водночас перед голосуванням пропоную надати слово для коментаря щодо кожної з внесених пропозицій першому заступнику Міністра фінансів Улютіну Денису Валерійовичу.

 

УЛЮТІН Д.В. Дякую, Юрію Юрійовичу.

Щодо пропозицій.

Значить, перша пропозиція – це унормування зарахувань відповідно до змін, які були прийняті (5600), – податки на доходи фізичних осіб на рахунок податковим агентам. Ця норма необхідна для того, щоб правильно відобразити прийняті зміни в Податковому кодексі і Бюджетному кодексі.

Друга зміна – це зміна (прошу підтримати) в Закон про банки і банківську діяльність, це зміна одного року на останні три роки або п'ять років. Ця вимога була пропрацьована і проголосована в тому числі згідно з Меморандумом про економічну та фінансову політику з МВФ.

Також наступна правка – це зміни до Бюджетного кодексу, зокрема щодо унормування роботи з кредитуванням МФО і визначенням періоду, в результаті якого під час COVID не будуть нараховуватися або застосовуватися штрафні санкції.

А також наступна пропозиція – це унормування зарахування коштів від продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення. На сьогодні визначений такий платіж, але Бюджетним кодексом не унормовано, куди саме спрямовується даний платіж.

Дякую. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Чи є запитання?

Ставиться на голосування процедурне рішення щодо поіменного голосування за кожною з таких додаткових пропозицій.

Ігорю Федоровичу, рахуйте.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, ми визначаємося, хто за процедурне поіменне голосування?

Хто за? Хто проти? Утримались?

Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую. Процедурне рішення прийнято.

Тепер ставиться на поіменне голосування питання про включення до порівняльної таблиці  законопроекту № 5719 розданих додаткових пропозицій та щодо їх врахування.

Перша – доповнення частини другої статті 64 Бюджетного кодексу положенням щодо сплати ПДФО фізичними особами – власниками генеруючих установок за місцем розташування таких установок згідно з прийнятими змінами до Податкового кодексу.

Ігорю Федоровичу, будь ласка, оголошуйте членів Комітету за списком та рахуйте.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, я за браком часу буду називати тільки прізвища. Дякую.

Арістов.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Крулько.

 

КРУЛЬКО І.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гевко.

 

ГЕВКО В.Л. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Копанчук.

 

КОПАНЧУК О.Є. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лопушанський.

 

ЛОПУШАНСЬКИЙ А.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Трухін.

 

ТРУХІН О.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Цабаль. Відсутній.

Батенко. Відсутній.

Борт Віталій. Відсутній.

Герман Денис.

 

ГЕРМАН Д.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гнатенко.

 

ГНАТЕНКО В.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гончаренко.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Драбовський. Відсутній.

Дунаєв. Відсутній.

Забуранна. Відсутня.

Задорожній.

 

ЗАДОРОЖНІЙ М.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Заремський.

Каптєлов.

 

КАПТЄЛОВ Р.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кузбит.

 

КУЗБИТ Ю.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кунаєв.

 

КУНАЄВ А.Ю. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кіссе.

 

КІССЕ А.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лаба.

 

ЛАБА М.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лунченко.

 

ЛУНЧЕНКО В.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Люшняк.

 

ЛЮШНЯК М.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Молоток – за.

Пасічний.

 

ПАСІЧНИЙ О.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Пузійчук – відсутній.

Пуртова. Пушкаренко.

 

ПУШКАРЕНКО А.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Саламаха.

 

САЛАМАХА О.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Северин.

 

СЕВЕРИН С.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Тістик.

 

ТІСТИК Р.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Урбанський.

 

УРБАНСЬКИЙ А.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шпак. Немає.

Я кворум рахую. Більшість із складу – за. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Друге, доповнення частини восьмої статті 17 Бюджетного кодексу положенням щодо унормування зобов'язань позичальника за кредитами (позиками), залученими державою. Ігорю Федоровичу, рахуйте.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, кого я називаю, піднімайте руку.

Арістов.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Крулько.

 

КРУЛЬКО І.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гевко.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чотири питання – персональне голосування за внесення.

 

ГЕВКО В.Л. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Копанчук.

 

КОПАНЧУК О.Є. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лопушанський.

 

ЛОПУШАНСЬКИЙ А.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Трухін.

 

ТРУХІН О.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Герман.

 

ГЕРМАН Д.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гнатенко.

 

ГНАТЕНКО В.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гончаренко.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Задорожній.

 

ЗАДОРОЖНІЙ М.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Каптєлов.

 

КАПТЄЛОВ Р.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кузбит.

 

КУЗБИТ Ю.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кунаєв.

 

КУНАЄВ А.Ю. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кіссе.

 

КІССЕ А.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лаба.

 

ЛАБА М.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лунченко.

 

ЛУНЧЕНКО В.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Люшняк.

 

ЛЮШНЯК М.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Молоток – за.

Пасічний.

 

ПАСІЧНИЙ О.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Пуртова.

Пушкаренко.

 

ПУШКАРЕНКО А.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Саламаха.

 

САЛАМАХА О.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Северин.

 

СЕВЕРИН С.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Тістик.

 

ТІСТИК Р.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Урбанський.

 

УРБАНСЬКИЙ А.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Третя – доповнення частини другої статті 29 та частини першої статті 71 Бюджетного кодексу положенням щодо зарахування до державного і місцевих бюджетів коштів від викупу земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами, які мають право постійного користування земельною ділянкою державної і комунальної власності.

Ігорю Федоровичу, рахуйте.

 

МОЛОТОК І.Ф. Арістов.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Крулько.

 

КРУЛЬКО І.І. Утримався.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гевко.

 

ГЕВКО В.Л. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Копанчук.

 

КОПАНЧУК О.Є. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лопушанський.

 

ЛОПУШАНСЬКИЙ А.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Трухін.

 

ТРУХІН О.М. Утримався.

 

МОЛОТОК І.Ф. Герман.

 

ГЕРМАН Д.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гнатенко.

 

ГНАТЕНКО В.С. Утримався.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гончаренко.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Прояснюю позицію зараз.

 

МОЛОТОК І.Ф. Ми повернемося до вас.

Задорожній.

 

ЗАДОРОЖНІЙ М.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Каптєлов.

 

КАПТЄЛОВ Р.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кузбит.

 

КУЗБИТ Ю.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кунаєв.

 

КУНАЄВ А.Ю. Утримався.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кіссе.

 

КІССЕ А.І. Утримався.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лаба.

 

ЛАБА М.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лунченко.

 

ЛУНЧЕНКО В.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Люшняк.

 

ЛЮШНЯК М.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Молоток – утримався.

Пасічний.

 

ПАСІЧНИЙ О.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Пуртова.

Пушкаренко.

 

ПУШКАРЕНКО А.М. Утримався.

 

МОЛОТОК І.Ф. Саламаха.

 

САЛАМАХА О.І. Утримався.

 

МОЛОТОК І.Ф. Северин.

 

СЕВЕРИН С.С. Утримався.

 

МОЛОТОК І.Ф. Тістик.

 

ТІСТИК Р.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Урбанський.

 

УРБАНСЬКИЙ А.І. Утримався.

 

МОЛОТОК І.Ф. І повертаємося до Гончаренка.

Будь ласка, Олексію Олексійовичу.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Можете оголосити ще раз поправку?

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Це включення.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Включення чого?

 

МОЛОТОК І.Ф. Правки цієї.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Забрать у громад деньги.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Може, прокоментує МінАПК?

 

ЗАДОРОЖНІЙ М.М. 10 відсотків буде забиратися у громад і зараховуватися у державний бюджет.

Це була аналогічна пропозиція 6062, і ви її не підтримали. Зараз її повторно намагаються просунути.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Вибачте, будь ласка. Тобто мова йде про те, що з тих грошей, за які фермери викуповують землю, яка в них у постійному користуванні, 10 відсотків пропонується забирати в державний бюджет? Замість того, щоб 100 ішло в місцеві.

Правильно я зрозумів?

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Так.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Я – утримався.

 

ВИСОЦЬКИЙ Т.М. Юрію Юрійовичу, можна?

Колеги, дивіться, всі прийняли про те в Законі про ринок землі, щоб допомогти фермерам, які до 2002 року отримали в середньому по 50 гектарів у постійне користування. Вони їх не можуть передати в спадщину. Якщо, не дай бог, вони помирають, ці землі втрачаються в сім'ї, в родині. Це був як сімейний бізнес.

Прийняли правку, що кошти від продажу цих земель, ну їх можна продавати, на них не діє мораторій, на ці 50 гектарів, для фермерів, які отримали до 2002 року. Але оскільки в Бюджетному кодексі на сьогодні стоїть, що це не виправлено, тобто фактично дійсний досі мораторій на ці землі, з 1 липня жоден фермер не зміг скористатись цим правом. Тобто там 9010 – це одна історія, якщо це не прийняти, далі фермери не можуть цим користуватись. Їм пообіцяли...

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. І громада не може отримати гроші.

 

ВИСОЦЬКИЙ Т.М. І громади не отримують, ніхто не отримує.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. В мене є звернення на моєму виборчому окрузі, що це треба вирішувати.

 

ВИСОЦЬКИЙ Т.М. Ніхто не може отримати. Воно не працює просто.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Ви забираєте 10 відсотків просто в держбюджет.

 

ВИСОЦЬКИЙ Т.М. Воно не працює. Дивіться, позиція дуже проста: або хоча б щось буде, або далі фермери...

 

ГОНЧАРЕНКО О. О. Колеги, я розібрався, я – за.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хвилинку уваги.

Присутніх 24, з них 14 – за, 10 – утримались.

Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Це про включення.

Четверта – це зміни до статті 7 Закону "Про банки і банківську діяльність" щодо вимог до представників держави у наглядовій раді державного банку.

Ігорю Федоровичу, рахуйте.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги.

Арістов.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Крулько.

 

КРУЛЬКО І.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гевко.

 

ГЕВКО В.Л. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Копанчук.

 

КОПАНЧУК О.Є. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лопушанський.

 

ЛОПУШАНСЬКИЙ А.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Трухін.

 

ТРУХІН О.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Батенко.

 

БАТЕНКО Т.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Герман.

 

ГЕРМАН Д.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гнатенко.

 

ГНАТЕНКО С.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гончаренко.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Драбовський. Немає.

Дунаєв. Немає.

Забуранна. Немає.

Задорожній.

 

ЗАДОРОЖНІЙ М.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Заремський.

Каптєлов.

 

КАПТЄЛОВ Р.В. Каптєлов – за.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кузбит.

 

КУЗБИТ Ю.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кунаєв.

 

КУНАЄВ А.Ю. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кіссе.

 

КІССЕ А.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лаба.

 

ЛАБА М.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лунченко.

 

ЛУНЧЕНКО В.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Люшняк.

 

ЛЮШНЯК М.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Молоток – за.

Пасічний.

 

ПАСІЧНИЙ О.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Пузійчук. Немає.

Пуртова.

 

ПУРТОВА А.А. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Пушкаренко.

 

ПУШКАРЕНКО А.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Саламаха.

 

САЛАМАХА О.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Северин.

 

СЕВЕРИН С.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Тістик.

 

ТІСТИК Р.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Урбанський.

 

УРБАНСЬКИЙ А.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Прошу народного депутата Саламаху чітко озвучити додаткову пропозицію і вона повинна бути розповсюджена серед членів Комітету.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

При підготовці Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів (реєстраційний № 5719) від 01.07.2021 року до розгляду в другому читанні просимо врахувати таку пропозицію.

Розділ II законопроекту Прикінцевих положень доповнити новим пунктом такого змісту: "У Податковому кодексі України підрозділ 2 розподілу ХХ Перехідного положення кодексу доповнити новим пунктом 80 такого змісту: "Тимчасово, до 31 грудня 2024 року, операції з надання послуг повітряного транспорту щодо внутрішніх перевезень пасажирів та багажу (код 51.10.11 та 51.10.12 Державного класифікатора продукції та послуг ДК 016:2010), оподатковуються податком на додану вартість за ставкою в розмірі 7 відсотків".

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Так, давайте проговоримо, тому що ми його не обговорили.

Прошу позицію Мінфіну по цій правці.

 

УЛЮТІН Д.В. Дякую, Юрію Юрійовичу.

Ми знаємо, що це за правка. Разом з тим, звертаємо увагу, що внесення змін до Податкового кодексу України відповідно до самого Податкового кодексу може здійснюватись виключно шляхом внесення змін до цього кодексу. Тобто в Податковий кодекс можна вносити зміни виключно Законом про зміни до Податкового кодексу.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Шановні колеги! Така інформація.

Сама суть правки, вона вже обговорювалась, потрібно залучати в державу до підтримки наших авіаперевізників. Але ми порушуємо кодекс, тому що немає можливості змінювати Бюджетним кодексом кодекс Податковий. Ще є позиція Комітету податкового, що якщо вони згодні, що у винятковій ситуації, яка зараз є на кінець року, що вони згодні, щоб ми провели цю правку в їх кодексі, щоб не порушувати етику взаємовідносин з комітетом податковим, я чекаю на підтвердження від пана Гетманцева. Якщо ви не проти зачекати ще пару хвилин.

 

ТРУХІН О.М. (російською мовою)… если что, в зале ее отменят, собьют, не учтут.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Тут така ситуація: неетично, коли ми запитуємо, ви "за" чи "проти", він каже, що я проти, а ми все рівно його…

 

КРУЛЬКО І.І. У нас же є ще інші поправки, давайте пройдемо по інших поправках, а до цієї повернемося.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Давайте повернемося після того, як пройдемо іншу. Зачитуйте, будь ласка. Оресте, зачитуйте іншу.

 

САЛАМАХА О.І. Давайте я по суті.

При складанні Бюджетної декларації та проекту державного бюджету державний фонд регіонального розвитку визначається в обсязі не менше 1,5 відсотка прогнозного обсягу доходів загального фонду проекту державного бюджету на відповідний бюджетний період. Кошти державного фонду регіонального розвитку спрямовуються на виконання інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що мають на меті розвиток регіональний і відповідні пріоритети, визначені Державною стратегією регіонального розвитку та відповідними регіональними стратегіями розвитку у таких пропорціях: 30 відсотків – на реалізацію інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які забезпечують виконання завдань, визначених державною стратегією регіонального розвитку.

Друге положення. 70 відсотків – на реалізацію інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які забезпечують виконання завдань, визначених відповідними регіональними стратегіями розвитку та планами заходів із їх реалізації.

Розподіл 11 Прикінцевих та Перехідних положень доповнити новим пунктом такого змісту. Установити, що абзац другий частини першої та частини другої статті 24-1 цього кодексу застосовуються з 1 січня 2023 року та у зв'язку з цим з 1 січня 2022 року під час складання бюджетної декларації та проекту держаного бюджету України державний фонд регіональний розвитку визначається в обсязі не менше півтора відсотки прогнозного обсягу доходів загального фонду в проекті державного бюджету України на відповідний бюджетний період.

Колеги, я пропоную такою правкою збільшити з одного відсотку до півтора відсотка і зробити розподіл 30 на 70.

Прохання підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо я правильно розумію, це прохання Міністерства регіонального розвитку, так?

Яка позиція Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. При всій повазі, але це не обрахована пропозиція. Ми вже бюджетну декларацію на три роки подали, вона схвалена Верховною Радою, там цих цифр немає. Тобто наразі нам прийдеться перероблювати те, що вже схвалено Верховною Радою. Плюс, я ще раз кажу, це має досить суттєвий вплив на показники.

Ми не можемо це підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Ігорю Федоровичу, тоді будемо рахувати про включення правки Саламахи.

Ставиться на поіменне голосування питання про включення до порівняльної таблиці щодо законопроекту 5719 озвученої народним депутатом Саламахою і розданої додаткової пропозиції та її врахування, щодо ДФРР.

Ігорю Федоровичу, будь ласка, оголошуйте.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, уваги потребую!

Арістов.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Крулько.

 

КРУЛЬКО І.І. За.

Гевко.

 

ГЕВКО В.Л. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Копанчук.

 

КОПАНЧУК О.Є. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лопушанський.

 

ЛОПУШАНСЬКИЙ А.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Трухін.

 

ТРУХІН О.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Цабаль. Немає.

Батенко Тарас Іванович.

Прохання голосніше говорити.

 

БАТЕНКО Т.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Герман.

 

ГЕРМАН Д.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гнатенко.

ГНАТЕНКО В.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гончаренко.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Драбовський. Немає.

Дунаєв. Немає.

Забуранна. Немає.

Задорожній.

 

ЗАДОРОЖНІЙ М.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Заремського немає.

Каптєлов.

 

КАПТЄЛОВ Р.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кузбит.

 

КУЗБИТ Ю.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кунаєв.

 

КУНАЄВ А.Ю. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кіссе.

 

КІССЕ А.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лаба.

 

ЛАБА М.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лунченко. Лунченко! А, немає.

Люшняк.

 

ЛЮШНЯК М.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Молоток – за.

Пасічний.

 

ПАСІЧНИЙ О.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Пузійчук. Немає.

Пуртова.

 

ПУРТОВА А.А. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Пушкаренко.

 

ПУШКАРЕНКО А.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Саламаха.

 

САЛАМАХА О.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Северин.

 

СЕВЕРИН С.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Тістик.

 

ТІСТИК Р.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Урбанський.

 

УРБАНСЬКИЙ А.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на поіменне голосування питання про включення до порівняльної таблиці щодо законопроекту 5719 озвученої народним депутатом Саламахою і розданою додатково пропозиції та її врахування, щодо ПДВ на внутрішні перевезення.

 

МОЛОТОК І.Ф. Арістов.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Крулько.

 

КРУЛЬКО І.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гевко.

 

ГЕВКО В.Л. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Копанчук.

 

КОПАНЧУК О.Є. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лопушанський.

 

ЛОПУШАНСЬКИЙ А.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Трухін.

 

ТРУХІН О.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Батенко.

 

БАТЕНКО Т.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Герман.

 

ГЕРМАН Д.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гнатенко.

 

ГНАТЕНКО В.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Гончаренко.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Задорожній.

 

ЗАДОРОЖНІЙ М.М. Утримався.

 

МОЛОТОК І.Ф. Каптєлов.

 

КАПТЄЛОВ Р.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кузбит.

 

КУЗБИТ Ю.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кунаєв.

 

КУНАЄВ А.Ю. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кіссе.

 

КІССЕ А.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лаба.

 

ЛАБА М.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Лунченко. Немає.

Люшняк.

 

ЛЮШНЯК М.В. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Молоток – за.

Пасічний.

 

ПАСІЧНИЙ О.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Пуртова.

 

ПУРТОВА А.А. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Пушкаренко.

 

ПУШКАРЕНКО А.М. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Саламаха.

 

САЛАМАХА О.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Северин.

 

СЕВЕРИН С.С. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Тістик.

 

ТІСТИК Р.Я. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Урбанський.

 

УРБАНСЬКИЙ А.І. За.

 

МОЛОТОК І.Ф. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Отже, такі пропозиції буде включено до порівняльної таблиці від членів Комітету, які їх підтримали, та зазначено про врахування кожної з таких пропозицій.

Переходимо до розгляду правки 19.

Денисе, прошу, коментуйте вашу пропозицію.

 

ГЕРМАН Д.В. Дякую, Юрію Юрійовичу.

Шановні колеги, правка дуже проста за своєю суттю.

Тобто 2 роки вже ми з МФО за розвиток атомної енергетики тут, на комітеті, я та Олена Копанчук, Олександр Трухін, як мажоритарники, округи яких відносяться до зони спостереження, ведемо таку перманентну війну з нашим Міністерством фінансів щодо того, щоб повернути субвенцію соціально-економічного розвитку територій, які знаходяться в зоні спостереження, до спецфонду державного бюджету, так, як воно і було.

Десь у 2016 році це було змінено Перехідними положеннями до бюджету, і ці кошти відправляються до загального фонду.

Далі. У Міністерства фінансів є можливість із загального фонду віддавати їх частинами чи в цілому, але Міністерство фінансів останні 3-4 роки віддає десь 20-25 відсотків від загальних коштів, які повинні витрачатися на цих територіях для заходів, пов'язаних з екологією, з розвитком соціально важливої інфраструктури та таке інше.

Більше того, вчора на підкомітеті ми запропонували Міністерству фінансів, як мені здається, компромісну пропозицію. Тобто ми просимо цією правкою (врахувати її) відправити кошти до спеціального фонду державного бюджету, але зробити це з 2023 року, щоб не розбалансувати бюджет 2022?го, який ми всі разом приймали та голосували.

Тому мені здається, що це досить компромісна пропозиція, вона повертає порядок, який був закріплений, який працював протягом 10 чи 15 років, це гарно буде для громад, тобто мери будуть спокійні, що ці кошти будуть до них доходити, і для нас це політично важливо.

Тому прошу підтримати цю історію, будемо в залі захищати цю правку.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Денисе, а як от буде з законом профільним, який в Геруса, зі статусу спеціального фонду перейде до загального?

 

ГЕРМАН Д.В. Ну ми комунікували з Герусом. Якщо ми сьогодні підтримаємо цю правку, то Герус не буде наполягати на голосуванні законопроекту в цілому завтра і ми правками між першим та другим читанням зможемо виправити цю норму, яка написана була недолуго якимись чиновниками з Міненерго, які часто не розуміються на тому, що вони взагалі роблять.

 

КРУЛЬКО І.І. Якщо дозволите, колеги.

Я вважаю, що ця поправка, яка внесена нашими колегами, вона є абсолютно логічною, це, по суті, відновлення справедливості, тому що громадяни України, які проживають в 30-кілометровій зоні спостереження біля АЕС, вони, по суті, отримують шкоду їхньому здоров'ю, там значно підвищуються, зокрема, й онкозахворювання. Тому держава в профільному законі, який поки що діє і я сподіваюсь, що і буде діяти, чітко передбачила, що є спеціальна субвенція для цих територій, а там проживає приблизно 1 мільйон людей. Кошти зараховуються в спеціальний фонд. Якщо вони в спецфонді, вони є автоматично перехідними, і ці кошти надаються по формулі відповідним територіям і їх використовують на соціально-економічний розвиток цих територій.

Тому я прошу колег з Комітету підтримати цю поправку.

Я буду голосувати за неї "за" і вважаю, що вона є абсолютно правильною, логічною і вона виправляє ту ситуацію, яка є на цей момент.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Олексію, прошу вас.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Дякую.

Ну, бог любить Трійцю, тому треба додати ще голос третій в підтримку цієї правки. У мене є "Гончаренко-центри" в Нетішині і в Вараші, це два міста, в яких знаходяться атомні електростанції, я чудово знаю і проблеми цих міст, і те, що дійсно нам треба підтримувати і відновлювати справедливість щодо цих людей.

Тому я вважаю правку, яка запропонована колегою Германом, абсолютно правильною і пропоную нам всім її підтримати, щоб не було соромно перед жителями міст, які живуть біля атомних електростанцій.

Дякую.

 

КРУЛЬКО І.І. Голосуємо!

 

КОПАНЧУК О.Є. Прошу слова.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Олено, прошу.

 

КОПАНЧУК О.Є. Я би хотіла уточнити, тому що воно дійсно відновить справедливість. Ми бачимо, що понад 4 роки замість 1 відсотка від виробленої енергетики, які попадали в місцеві бюджети, зараз поступає від цієї суми лише одна третя, а в 2022-у взагалі 15 відсотків від зазначеної суми. Тобто кожного разу зменшується.

І ще одне. Є виписаний чітко порядок, де ці кошти направляються на певні радіоактивні, радіаційні укриття. І в зв'язку з тим, що у нас є дійсно курс держави на розбудову атомної енергетики, такі укриття повинні ми утримувати в належному стані. Якраз ці кошти ідуть на маски, на укриття, на відновлення цих об'єктів. Це дуже є важливо. Громади їх чекають.

 

ПУШКАРЕНКО А.М. Колеги, це з 2022 року пропозиція чи з 2023-го?

 

АРІСТОВ Ю.Ю. З 2023-го.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Давайте підтримаємо.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Хто тоді зачитає точну правку, за яку ми зараз будемо голосувати? Пропозиція є у порівняльній таблиці. Тоді ставиться на голосування пропозиція № 19 з введенням в дію з 2023 року.

Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за?

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Оскільки пропозицію 19 у проекті висновків пропонується відхилити, це голосування про врахування пропозиції.

 

МОЛОТОК І.Ф. Ще раз, шановні колеги, хто за? Проти? Утримались?

Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Остання правка, яку ми будемо обговорювати, це 105-а. А хто буде комунікувати?

 

ПУШКАРЕНКО А.М. Я свою позицію сказав. Оскільки в нас підкомітет, на жаль, не зовсім в робочому форматі знаходиться, хоча вчора під головуванням Олени Євгенівни розглядалися ці всі правки, але вона була відхилена. Тому я прошу її підтримати.

Власне, ми доповнюємо статтю 16 Закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах". Тому я попрошу підтримати цю статтю 16, ми її тут доповнюємо.

Шановні колеги, прошу ставити на голосування.

 

ТРУХІН О.М. (виступ російською мовою) Можно два слова сказать? Насколько я смотрю по авторскому составу, правки Давида Георгиевича Арахамии и Данила Гетманцева. Во-первых, зная позицию Давида Георгиевича, который явно разбирается в этом вопросе, я думаю, что он вник и полностью понимает ситуацию, в которой находится данный вопрос, а Даниил Гетманцев как человек, который возглавляет профильный комитет, просчитали все эти моменты с точки зрения Налогового кодекса, все моменты, которые связаны с возможными изменениями. Я думаю, что он знает, как это влияет на экономику, много его положительных правок были учтены в разных законопроектах, которые потом себя эффективно показали. Поэтому я считаю, что нужно начинания Данила Гетманцева в данном случае поддерживать. Это мое мнение, я доверяю ему как автору и как специалисту. Спасибо.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. А є серед авторів правки Гогілашвілі? Якщо немає, пропоную підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Прошу, Денисе.

 

ГЕРМАН Д.В. Шановні колеги, я не буду, звісно, закликати комітет не підтримувати цю правку чи якось, але, можливо, не всі мали можливість з нею ознайомитись. Ця правка, вона регулює комерційні відносини між приватними суб’єктами і ця правка включена до Бюджетного кодексу, що не є тим документом, яким ці відносини повинні регулюватись. Мабуть, сам склад правки, її змістовне  наповнення, воно гарне для ринку і принесе лише користь. Я впевнений, що наші колеги поважні Давид Арахамія та Данило Гетманцев лише ці мотивації мали на увазі, коли цю правку подавали до Бюджетного кодексу.

 

МОЛОТОК І.Ф. Денисе Вадимовичу, ви за чи проти?

 

ГЕРМАН Д.В. Я утримаюсь при голосуванні за цю правку.

 

ПУШКАРЕНКО А.М. Пане Денисе, а Трухін же ж зазначив, що вже у Давида Георгійовича багато є кейсів позитивних правок, тому є пропозиція все-таки підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую. Ставимо на голосування правки 105 та 101 як пов'язані. За врахування, так?

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято. 7 – утримались.

Більшістю прийнято рішення.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую. Переходимо до прийняття рішення.

Ставиться на голосування пропозиція рекомендувати Верховній Раді законопроект 5719 прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній Комітетом в порівняльній таблиці до законопроекту, з урахуванням підтриманих пропозицій та внесення необхідних техніко-юридичних і редакційних правок за результатом прийняття зазначеного законопроекту.

Прошу голосувати.

 

СЛОБОЖАН О.В. Юрію Юрійовичу, а можна виступити все-таки, будь ласка?

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги! Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Прошу, що ви хотіли сказати?

 

СЛОБОЖАН О.В. Коли ми були тут на Комітеті з паном Гетманцевим, голосувався цей законопроект на перше читання, ми говорили про ключові поправки. Зараз цей законопроект "утяжелили" поправками, які буде ризиковано проводити в залі.

По-перше, зменшення по міжнародних фінансових організаціях місцевого боргу, це 60 поправка, яку ви проголосували; 10 відсотків землі, які забираються у громад; крім того, не враховані пропозиції, тут було обіцяно на стенограму щодо відповідальності Казначейства по новому зарахуванню місцевого акцизу. Тобто ми в законопроект зробили спеціально поправки, які роблять його непрохідним. Я просив виступу, тому що минулий раз, коли пан Гетманцев доповідав це, і ви говорили, що на друге читання це буде враховано, оці 4 позиції.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги! По попередньому голосуванню: один не голосував, а рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую. В залі тоді завтра будемо бачити, як зал проголосує. Кожну правку можна буде поставити на підтвердження і врахувати чи не врахувати всі пропозиції.

Переходимо до третього питання. Законопроект про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо погашення заборгованості та виплати  поточної заробітної плати працівникам державних вугледобувних вугільних підприємств), № 5891-1, внесений народними депутатами Гриб, Волинцем, Бондарем та іншими.

Доповідають співавтори: народні депутати Волинець Михайло Якович та Бондар Михайло Леонтійович.

 

БОНДАР М.Л. Доброго вечора, колеги! Законопроект 5891-1. Чому виникла потреба в позачерговій сесії? Тому що коли я звертався до Міністерства енергетики, скільки буде бракувати коштів, щоб закрити заборгованість по заробітній платні для шахтарів до кінця року, вони прислали листа, що треба буде 2,4 мільярда. Тому виник цей законопроект. Але в подальшому піднялася ціна на вугілля і ця цифра знизилася до 2,1 мільярда.

Після цього, коли виносилися законопроекти, зміни до бюджету на 2021 рік, поправкою колег Геруса було врегульовано питання і було виділено 1 мільярд, тобто залишилося 1,1 мільярда.

Буквально пару тижнів тому розглядали два законопроекти, знову ж таки, зміни до бюджету на 2021 рік. Михайло Волинець давав поправку, де пропонувалося виділити 1 мільярд. Я до другого законопроекту пропонував 1,1 мільярда. Поправки не були підтримані. Відповідно та заборгованість так і залишається.

Зараз міністерство намагається врегулювати те питання через Центренерго, надаючи кошти в рахунок майбутньої вугільної продукції. Я хочу сказати, що у 2022 році в бюджеті не закладено коштів на лави і на модернізацію шахт, тобто це буде велике навантаження на державні вугледобувні підприємства, тому що вони мають тоді добувати вугілля і покривати поточну заробітну платню і ще цю авансову. Я ще раз кажу, кошти на лави і на модернізацію не виділені, тому це буде дуже велика проблема.

Тому я би просив членів Комітету, щоб врегулювати це питання з цих 2,4 мільярда, які пропонуються цим законопроектом, все-таки виділити 1,1, тобто зробити поправку, підтримати його і винести на позачергову сесію, яка відбудеться завтра.

Дякую. Готовий відповісти на запитання, якщо будуть.

Джерела надходження. Спілкуючись з Прем'єр-міністром, це його прямі слова, що, так, ми підтримаємо врегулювання цього питання за рахунок перевиконання бюджету 2021 року. Ви постійно звітуєте як Кабінет Міністрів, що перевиконання є, тому підтримую слова Прем'єр-міністра, що джерело покриття якраз – це є перевиконання бюджету.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається першому заступнику Міністра фінансів Улютіну Денису Валерійовичу.

 

УЛЮТІН Д.В. Дякую, Юрію Юрійовичу.

Міністерство фінансів розглянуло даний законопроект і альтернативний і не підтримує в даній редакції. По-перше, джерело для балансування є неможливе, так як рентна плата вже використана для інших цілей, і перевиконання по цьому джерелу доходів не буде. По-друге, сума потреби також не обрахована. Виходячи із попередніх місяців, сума, яка потрібна була для дофінансування, яка не компенсується доходами від реалізації, на місяць складала 344 мільйони гривень. Виходячи із розрахунку на 12 місяців, ця сума, потрібна для компенсацій, 4,2 мільярда гривень. І плюс утримання будівництва шахти "Нововолинська" з урахуванням заборгованості - 341, ітого – 4,5 мільярда. Якраз ця сума була повністю закрита змінами, які були проголосовані Верховною Радою 02.12.21. Тому на сьогодні ми не бачимо як Міністерство фінансів додаткової необхідності в цих коштах.

Дякую.

 

БОНДАР М.Л. Я дуже буду вас просити, шановного заступника (так?), завтра прийти (першого заступника?) перед голосуванням, тобто перед позачерговою сесією, будуть шахтарі з усіх регіонів, і це заявити шахтарям, якраз дивлячись їм в очі, що заборгованості нема, нічого ми не врегулюємо і все. Так що дуже буду просити вас, щоб ви прийшли.

 

ВОЛИНЕЦЬ М.Я. Юрію Юрійовичу, дозвольте? Михайло Волинець.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Так, прошу.

 

ВОЛИНЕЦЬ М.Я. Дуже дякую.

Юрію Юрійовичу, у мене на 12 грудня довідка Міністерства енергетики, ось вона, по роках заборгованість по заробітній платі. На даний період вона складає 1 мільярд 886 мільйонів для 37 державних шахт. А ми маємо ще додати майже 700 мільйонів зарплати, яка буде нарахована за грудень місяць. І таким чином вона складе 2,5 мільярда на кінець року. В січні, як ви розумієте, не буде звідки виплачувати заробітну плату і ми створимо такий колапс і такі протести на свята, вже після Нового року, якщо не зараз. Завтра шахтарі будуть в Києві. Подані заявки на пікетування Офісу Президента, Міністерства енергетики, Кабінету Міністрів і Верховної Ради. Треба подякувати Президенту, він в понеділок, реагуючи на цю ситуацію, на відміну від нас, народних депутатів, Президент зібрав нараду, закликав доповісти Службу безпеки України, Прем'єр-міністра, який був в п'ятницю у відпустці, також доповідав. Але там була подана неточна інформація, занизили заборгованість по заробітній платі на 750 мільйонів. Я не знаю, чому це так робилося, чи не враховували нараховану заробітну плату за листопад місяць … Я завершую…

 

ПУШКАРЕНКО А.М. Всі все зрозуміли. Дякуємо.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Колеги, давайте підтримаємо. Всім все зрозуміло. Ми всі побачили, що таке, коли нема власного вугілля, як зараз, коли немає власного газу. Потім на колінах стоїмо перед усім світом. Це навіть не питання грошей. Тому давайте підтримаємо шахтарів. Новий рік і все. Всі голосуємо, не витрачаємо час. "За"!

 

САЛАМАХА О.І. Юрію Юрійовичу, а можна я ще правку зачитаю?

Шановні колеги, я маю ще одну правку, прошу заслухати. Розділ два законопроекту Прикінцевих положень доповнити новим пунктом такого змісту: "Установити, що на кінець 2021 року, як виняток з положень частини 12-ї статті 23 та частин першої і другої статті 57 Бюджетного кодексу України залишки коштів за субвенцією, наданою з державного бюджету в 2020 році за кодом програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету 3131370, зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів для здійснення відповідних витрат в 2022 році з урахуванням їх цільового призначення".

 

АРІСТОВ Ю.Ю. В цій процедурі немає такого. Ми можемо тільки в нашому остаточному рішенні добавити технічне уточнення Комітету. За основу, не приймаємо в цілому.

 

КРУЛЬКО І.І. Давайте за основу і в цілому.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ні, ні, тільки за основу.

 

КРУЛЬКО І.І. А якщо поставити в цілому?

 

АРІСТОВ Ю.Ю. В залі можете поставити.

У нас немає ресурсу, цифр немає, нічого немає. Ми не можемо зараз в цілому, таблиці немає. Не можемо голосувати.

Слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. Шановні колеги, з урахуванням того, що говорили автори законопроекту, дійсно там є ряд ще речей, які потрібно врегульовувати, тому рекомендується Верховній Раді законопроект за номером 5891-1 за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу, доручити Комітету доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради в другому читанні. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Одноголосно – за. Рішення прийнято.

 

БОНДАР М.Л. Дякую, колеги, за таке рішення, але одна буде пропозиція. Коли завтра буде голосуватись цей закон, я все-таки буду просити зал за основу і в цілому. Я би дуже вас просив в залі, якщо не буде зауважень від фракцій, підтримати. Дякую.

 

КРУЛЬКО І.І. Шановні колеги, по пропозиції Саламахи. Якщо Комітет при підготовці законопроекту для голосування в сесійній залі в першому читанні підтримує поправку, вона стає частиною першого читання, і якщо законопроект буде ухвалений в першому читанні або в цілому, тоді він буде ухвалений з цією поправкою. Якщо тільки в першому читанні, значить, це вже буде тіло закону в першому читанні, і для того, щоб потім цю поправку "вибити", треба буде давати ще одну поправку на її відхилення. Це я так пояснюю вже повністю всю історію.

Тому я пропоную, оскільки є пропозиція колеги, я розумію, що це його регіон, це його округ, там є проблема з тим, що були виділені кошти, не встигли зробити роботи, підтримати поправку, щоб ці кошти можна було використати у 2022 році і завершити роботу. Все, що потрібно. В чому проблема?

 

САЛАМАХА О.І. Давайте поставимо на голосування пропозицію Івана Івановича.

 

КРУЛЬКО І.І. Ні, пропозиція Саламахи. Іван Іванович дав коментар.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Шановний пане заступник Міністра, яка ваша позиція? Є позиція?

 

УЛЮТІН Д.В. (без мікрофону)

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Давайте з текстом, за що ми зараз проголосуємо. За що голосуємо?

 

КРУЛЬКО І.І. З урахуванням пропозиції народного депутата Саламахи.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Так, доповнюємо наше попереднє рішення, ставимо на голосування. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримався? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Четверте питання. Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, розподілу коштів, передачі бюджетних призначень, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету, розподілу трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам.

Підпункт перший, зміни до розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційними програмами і проектами регіонального розвитку у 2021 році (розпорядження Уряду № 1596-р).

Доповідає перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Лозинський Василь Миронович.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ В.М. Колеги, даним розпорядженням пропонується внести зміни по переліку об'єктів державного фонду регіонального розвитку по 9 областях: Житомирська, Запорізька, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернівецька. Загалом виключається один проект у Рівненській області, оскільки по ньому є ризики невикористання коштів. Зменшується фінансування по 13 проектах, де теж немає, на жаль, швидких будівельних темпів. Водночас збільшується фінансування по 12 проектах на суму 82 мільйона гривень. Тобто це перекидка в межах призначень областей з об'єктів, які не встигають виконувати будівельні роботи, на ті, де роботи виконуються навіть швидше, ніж по графіку.

Після цього прийняття всі кошти по державному фонду регіонального розвитку на цей рік у сумі 4,5 мільярда гривень будуть розподілені в повному обсязі.

Дякую. І прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую, Юрію Юрійовичу.

Пропонується підтримати таке рішення: погодити зміни до розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку відповідно до розпорядження Уряду № 1596-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Переходимо до прийняття рішення. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримався? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Підпункт другий, перерозподіл витрат державного бюджету, передбачених Міністерству розвитку громад та територій України (розпорядження Уряду № 1531-р).

Доповідає перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Лозинський Василь Миронович.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ В.М. Дякую.

Шановні народні депутати, пропонується у зв'язку з… Коротко. Є пропозиція зняти з двох програм: щодо відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім’ям та здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Причини: виплата швидша кредитів громадянами, тобто немає потреби відшкодовувати – перша причина, друга – ряд громадян не виконали умови, банки самі розірвали угоди.

Оскільки кошти не будуть використані, є пропозиція перескерувати на подібну програму по закупівлі житла, але вже для атовців, і ці кошти будуть використані в повному обсязі та дозволять закупити для 14 сімей учасників АТО вже в цьому році відповідні квартири. Кошти будуть використані в повному обсязі.

Дякую. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової  палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає. Підтримую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами розгляду зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити перерозподіл витрат з державного бюджету, встановлений розпорядженням Уряду за № 1531-р. Проект ухвали роздано. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято одноголосно.

 

ТРУХІН О.М. Юрію Юрійовичу, є така пропозиція. Дуже багато перерозподілів, і ми заслуховували на підкомітетах всі матеріали. Якщо є таке рішення членів Комітету, без обговорення заслухати рішення, ухвали підкомітету, одного і другого, та поставити на голосування без обговорення. А якщо є якісь додаткові, то їх представити коротко.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Тоді давайте так поступимо.

Розподіл між місцевими бюджетами субвенції на розвиток комунальної сфери, у тому числі на придбання комунальної техніки (розпорядження Уряду номер 1647-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Рахункова палата?

 

ПАЦКАН В.В. Не заперечує.

Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую, Юрію Юрійовичу.

Пропонується підтримати таке рішення: погодити розподіл між місцевими бюджетами субвенції на розвиток комунальної інфраструктури, в тому числі на придбання комунальної техніки, згідно з розпорядженням Уряду 1647-р з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо спеціального фонду бюджету.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я (розпорядження Уряду № 1604-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань до доповідача, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду за № 1604-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утрималися? Одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я, та розподіл між місцевими бюджетами збільшеного обсягу субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я (постанова Уряду № 1275).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань до доповідачів, слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Пропонується підтримати таке рішення: погодити перерозподіл видатків державного бюджету та розподіл збільшеного обсягу субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я між місцевими бюджетами згідно з постановою Уряду номер 1275.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Стоп-стоп. На голосування не поставили. Вибачте. Виходити не можна, я всіх попереджую, тому що немає кворуму.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Шановні народні депутати! Прохання зайти до зали. Відсутній кворум. Прохання зайти до зали.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. 18 потрібно.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Кворум повернувся.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кворум є.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримався? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Шосте питання, перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів (розпорядження Уряду № 1529-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань до доповідача, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л.. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду за номером 1529-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником голови комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримався? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Сьоме, перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів, розпорядження Уряду номер 1642-р.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань до доповідачів, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду за номером 1642-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником голови комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримався? Одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую. Восьме питання.

Розподіл коштів, передбачених у державному бюджеті Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів за бюджетною програмою щодо здійснення природоохоронних заходів, зокрема з покращення стану довкілля (доопрацьований), розпорядження Уряду номер 1646-р.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань до доповідачів, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлений пунктом 1 розпорядження Уряду за номером 1646-р розподіл коштів державного бюджету згідно з додатком до цього розпорядження. Прошу підтримати.

І прошу звернути увагу Міндовкілля на неточність обсягу нерозподіленого залишку в додатку до цього розпорядження – в додатку до цього розпорядження не враховано положення і розпорядження Уряду № 1642-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Ставиться на голосування озвучена пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утрималися? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Розподіл між місцевими бюджетами субвенції на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України (розпорядження Уряду № 1528-р і № 1530-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В.Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає запитань до доповідача, слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Пропонується підтримати таке рішення Комітету: погодити розподіл між місцевими бюджетами частини субвенції на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, згідно з розпорядженнями Уряду № 1528-р і № 1530-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утрималися? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Десяте, перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики (розпорядження Уряду № 1532-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань до доповідача, слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Пропонується підтримати таке рішення Комітету: погодити перерозподіл видатків державного бюджету згідно з розпорядженням Уряду № 1532-р, зауваживши про необхідність дотримання бюджетного законодавства при підготовці відповідних рішень Кабінету Міністрів.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утрималися? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики (розпорядження Уряду № 1601-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Прошу.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Дякую.

А хто доповідач? Зовсім розслабилися? Навіть до трибуни не виходите?

 

КОТИК Є.Д. Пане народний депутат, з задоволенням вийшов щойно ви сказали, що є запитання.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Скажіть, будь ласка, з чим пов'язано зменшення обсягу видатку споживання по Українському інституту книги?

Дякую.

 

КОТИК Є.Д. Пане народний депутат, це трошки не те зменшення.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду за номером 1601-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утрималися? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству культури та інформаційної політики (розпорядження Уряду № 1578-р).

Олексію Олексійовичу, доповідач…

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Моє питання ви вже чули.

 

КАРАНДЄЄВ Р.В. Чув. Доброго дня, шановні колеги! Перерозподіл передбачає зменшення видатків понад 10 мільйонів на забезпечення заходів Українського інституту книги в зв'язку із тим, що вони не змогли, на жаль, виконати в повній мірі (не зі своєї вини) нову програму, яка була для них відкрита, а саме: надання грантів українським видавництвам та іншим суб'єктам діяльності в сфері книговидання. Самі отримувачі, перемігши у конкурсі, отримавши право на відповідне фінансування своєї діяльності, під кінець року, на жаль, визнали свою неспроможність і відмовилися від цього фінансування. З метою, щоб не втратити кошти бюджету, спрямувати їх на корисні напрямки, нами і був запропонований цей перерозподіл, який передбачає фінансування так само важливих сфер.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Скажіть одразу яких.

 

КАРАНДЄЄВ Р.В. Музеї, бібліотеки, встановлення охоронної сигналізації, встановлення пожежної сигналізації, оплата комунальних послуг у зв'язку із збільшенням тарифів.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає більше питань, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами розгляду зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити перерозподіл видатків державного бюджету, встановлений розпорядженням Уряду за номером 1578-р. Проект ухвали роздано, прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Про перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки, розподіл та перерозподіл між місцевими бюджетами освітньої субвенції (розпорядження Уряду № 1629-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань, то слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Пропонується підтримати таке рішення: погодити перерозподіл видатків державного бюджету, розподіл та перерозподіл освітньої субвенції між місцевими бюджетами згідно розпорядження Уряду № 1629-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти та науки (розпорядження Уряду № 1630-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду за номером № 1630-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Дякую. У мене є питання. А хто у нас від Міністерства освіти?

 

ШКУРАТОВ О.І. Заступник Міністра.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. У мене питання, якраз воно по цих двох разом. Більше, може, навіть по першому. У нас фактично не затверджена нова редакція формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами. Правильно я кажу?

 

ШКУРАТОВ О.І. У нас два заступника по окремому розпорядженню.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Ну, ви ж володієте тематикою?

 

ШКУРАТОВ О.І. Ні. Володіє Світлана Василівна.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Ну, будь ласка, колезі дайте слово. Ну ми ж тільки що освітню субвенцію перерозподіляли. Ну, минула була освітня субвенція, я хочу почути відповідь про освітню субвенцію.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Яке питання?

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Питання: чи затверджена вже нова редакція формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами?

 

ДАНИЛЕНКО С.В. За цією формулою…

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Ми не чуємо вас.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Вона затверджена за цією формулою, в Законі про державний бюджет розрахована і подана. Вже затверджений бюджет. У нас формула та, яка й була в цьому році, на наступний рік. Вона є.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Ну в мене ось є лист, підписаний заступником Міністра Світланою Даниленко.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Це я.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Так. Від 2 грудня. Ви підписували лист на обласні адміністрації і київську міську державну? "Зважаючи на вищенаведене, просимо місцеві ради при затвердженні бюджетів у повному обсязі забезпечити видатки на оплату праці з нарахуванням…" і т. д, і т. п. "При цьому діючий формульний підхід до розподілу освітньої субвенції, спрямованої на підвищення, якщо фактична наповнюваність класів…" і так далі. Ви знаєте про цю проблему?

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Знаю про цю проблему. Це робилися коефіцієнти, оскільки було багато… Як вам пояснити? Є матриця у нас, і є матриця, яка розраховує наповненість, коефіцієнт наповненості класів відповідно до кількості учнів, щільності учнів сільської місцевості. І цю матрицю просто удосконалили. І все. А формула залишилась та ж.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Окей. В мене прохання, після затвердження цього питання підійдіть, будь ласка, щоб ми не затримували час колег.

Дякую.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Добре.

 

ГЕВКО В.Л. Так. Можна голосувати. Вже рішення було озвучене.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за?

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. А кворум є?

 

МОЛОТОК І.Ф. Є. Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству енергетики (розпорядження Уряду номер 1631-р). Доповідач є.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань до доповідачів, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання та з огляду на існуючі проблеми у вугільній галузі та їх соціальне значення пропонується рекомендувати Комітету погодити перерозподіл видатків державного бюджету відповідно до розпорядження Уряду за номером 1631-р.

Проект ухвали роздано. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Шістнадцяте питання, перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів, та розподіл між місцевими бюджетами субвенції на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери (розпорядження Уряду номер 1632-р).

Позиція Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань, слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Пропонується підтримати таке рішення: погодити перерозподіл видатків державного бюджету та розподіл між місцевими бюджетами субвенції на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери згідно з розпорядженням Уряду номер 1632-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги! Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Розподіл та зміни до розподілу між місцевими бюджетами субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (розпорядження Уряду № 1637-р).

Позиція Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Не заперечуємо.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань, слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Пропонується підтримати таке рішення: погодити розподіл та зміни до розподілу між місцевими бюджетами субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій згідно з розпорядженням Уряду № 1637-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Розподіл між місцевими бюджетами субвенції на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості (розпорядження Уряду № 1640-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань до доповідача, слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу. 

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Пропонується підтримати таке рішення: погодити зміни до розподілу між місцевими бюджетами субвенції на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості згідно з розпорядженням Уряду № 1640-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Державному управлінню справами (розпорядження Уряду № 1598-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань до доповідача, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду за № 1598-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Передача бюджетних призначень для реалізації державних інвестиційних проектів (розпорядження Уряду № 1599-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Пуртовій Анні Анатоліївні.

 

ПУРТОВА А.А. Дякую.

За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлену розпорядженням Уряду за № 1599-р передачу бюджетних призначень для реалізації державних інвестиційних проектів.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Передача бюджетних призначень, передбачених Міністерству економіки (розпорядження Уряду № 1643-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлену розпорядженням Уряду за номером 1643-р передачу бюджетних призначень.

Проект ухвали роздано. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Зверніть увагу, у кого є така книга от зараз.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. У всіх колег.

 

ГОНЧАРЕНКО О.О. Покажіть.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Давайте прискоримося.

 

МОЛОТОК І.Ф. Кворум є.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Добре.

Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству економіки (розпорядження Уряду № 1644-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає запитань, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. Пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду за номером 1644-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу погодити.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету Гевком Володимиром Леонідовичем пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримався? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству економіки (розпорядження Уряду № 1645-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає питань, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду за номером 1645-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження розподілу бюджетних призначень спеціального фонду державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів (загальнодержавні видатки для кредитування за бюджетною програмою щодо заходів, пов'язаних з боротьбою з COVID-19, шляхом передаючі бюджетних призначень); Міністерству економіки для виплати фондам загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття допомоги по безробіттю (постанова Уряду № 1282). Це Мінекономіки.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити відповідно до пункту 1 Постанови Уряду за номером 1282 розподіл коштів спеціального фонду державного бюджету щодо заходів на боротьбу з коронавірусною хворобою та її наслідками у сумі 704,3 мільйона гривень Міністерству економіки для виплати фондом допомоги по безробіттю з дотриманням вимог бюджетного законодавства щодо використання коштів за спеціальним фондом бюджету та враховуючи оперативну інформацію Міністерства фінансів про поточне виконання державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Державному управлінню справами (розпорядження Уряду № 1584-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає запитань, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити відповідно до пункту 1 розпорядження Уряду за № 1584-р розподіл коштів спеціального фонду державного бюджету щодо заходів на боротьбу з коронавірусною хворобою та її наслідками у сумі 68,9 мільйона гривень із спрямуванням їх Державному управлінню справами з дотриманням вимог бюджетного законодавства щодо використання коштів за спеціальним фондом бюджету та враховуючи оперативну інформацію Міністерства фінансів про поточне виконання державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником голови комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Міністерству юстиції (постанова Уряду № 1217).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає запитань, слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити відповідно до пункту 1 постанови Уряду за № 1217 розподіл коштів спеціального фонду державного бюджету щодо заходів на боротьбу з коронавірусною хворобою та її наслідками у сумі 34,6 мільйона гривень із спрямуванням Міністерству юстиції з дотриманням вимог бюджетного законодавства щодо використання коштів за спеціальним фондом бюджету та враховуючи оперативну інформацію Міністерства фінансів про поточне виконання державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником голови комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Додаткове питання. Щодо додатково включеного питання про погодження перерозподілу видатків державного бюджету згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 9 грудня 2021 року № 1602.

Позиція Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Просимо підтримати. Це наш акт. З метою ефективного використання коштів і зниження боргового навантаження наступних періодів.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Таке питання не розглядалось на профільному підкомітеті з питань доходів і фінансування державного бюджету та державного боргу, оскільки відповідне звернення від Міністерства фінансів нещодавно надійшло.

Тому прошу визначитися шляхом голосування щодо погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2021 рік, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 9 грудня 2021 року № 1602-р. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Хто проти? Хто утримався? 1 - утримався. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Щодо додатково включеного питання про погодження перерозподілу видатків державного бюджету і надання кредитів з державного бюджету, передбачених у 2021 році для реалізації інвестиційних проектів за рахунок кредитів, залучених державою від іноземних держав, іноземних фінансових установ і міжнародних фінансових організацій, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 15 грудня 2021 року номер 1658-р.

Прошу позицію Міністерства фінансів.

 

УЛЮТІН Д.В. Це також наш акт. Кредитні кошти для ефективного використання спрямовуються на дороги.

Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Таке питання не розглядалося у профільному підкомітеті з питань доходів і фінансування державного бюджету та державного боргу, оскільки відповідне звернення Міністерства фінансів щойно надійшло.

Тому прошу визначитися шляхом голосування щодо погодження перерозподілу витрат державного бюджету, передбачених у 2021 році для реалізації інвестиційних проектів за рахунок відповідних кредитів, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 15 грудня 2021 року номер 1658-р, з дотриманням вимог щодо використання коштів спеціального фонду бюджету. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримався? 1 – утримався. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження перерозподілу деяких видатків державного бюджету та розподілу збільшення обсягу субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я, постанова Уряду № 1316.

Коротко Міністерство фінансів і Міністерство охорони здоров'я, про що там ідеться.

 

ЛЯШКО В.К. Погашення заборгованості, яка утворилася в лікарнях, 310 мільйонів.

 

УЛЮТІН Д.В. Не заперечуємо.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Добре.

Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Так, тут у нас слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Пропонується погодити таке рішення: погодити перерозподіл видатків державного бюджету та розподіл збільшеного обсягу субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів в системі охорони здоров'я між місцевими бюджетами згідно з постановою Уряду номер 1316.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Один постійно утримується. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження розподілу бюджетних призначень спеціального фонду щодо заходів, пов'язаних з боротьбою з коронавірусною хворобою та її наслідками, для забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорона здоров'я в Закарпатській області, постанова Уряду № 1317.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Ні, підтримуємо.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Пропонується погодити встановлений постановою Уряду 1317 розподіл бюджетних призначень спеціального фонду щодо заходів, пов'язаних з боротьбою з коронавірусною хворобою на її наслідками, і спрямування їх для забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров'я Закарпатської області з дотримання вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження перерозподілу деяких видатків державного бюджету та розподілу субвенції на здійснення підтримки окремих закладів та заходів системи охорони здоров'я згідно з постановою Уряду номер 1319.

Позиція Міністерства охорони здоров'я, коротко.

 

ЛЯШКО В.К. 210 мільйонів – на закупівлю 84 рентген-апаратів у 83 заклади охорони здоров'я на території всієї країни.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Дане питання ми встигли розглянути на підкомітеті, тому прошу підтримати Міністерство охорони здоров’я та розподіл збільшеного обсягу субвенції місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я згідно з постановою Уряду № 1319.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження змін до розподілу між місцевими бюджетами субвенції на реалізацію програми "Спроможна школа для кращих результатів" відповідно до розпорядження Уряду № 1654-р.

Чи є заперечення у Міністерстві фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Пропонується погодити зміни до розподілу між місцевими бюджетами субвенції на реалізацію програми "Спроможна школа для кращих результатів" відповідно до розпорядження Уряду № 1654-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? 1 – утримався. Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження перерозподілу освітньої субвенції та перерозподілу деяких видатків державного бюджету і надання кредитів, передбачених Міністерству освіти і науки (розпорядження Уряду № 1662-р).

Чи є заперечення у Міністерстві фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Теж це питання ми встигли розглянути на підкомітеті, тому пропонується підтримати перерозподіл видатків, передбачених Міністерству освіти і науки, включаючи субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, для збільшення освітньої субвенції, згідно з розпорядженням Уряду № 1662-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження змін до розподілу між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури (розпорядження Уряду № 1661-р).

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Пропонується погодити зміни до розподілу між місцевими бюджетами субвенції на розвиток спортивної інфраструктури згідно з розпорядженням Уряду № 1661-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження розподілу між місцевими бюджетами додаткового обсягу субвенції на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (розпорядження Уряду № 1660-р).

Чи є заперечення у Міністерстві фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається голові підкомітету Саламасі Оресту Ігоровичу.

 

САЛАМАХА О.І. Дякую.

Пропонується погодити розподіл між місцевими бюджетами додаткового обсягу субвенції на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах згідно з розпорядженням Уряду № 1660-р з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за, колеги? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів, та розподіл між місцевими бюджетами субвенції на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери відповідно до розпорядження Уряду № 1664-р.

Позиція Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є заперечення у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Пропонується визначитися щодо погодження перерозподілу видатків державного бюджету та розподілу між місцевими бюджетами субвенції на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери згідно з розпорядженням Уряду № 1664-р. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Щодо додатково включеного питання, про погодження розподілу бюджетних призначень Міністерству соціальної політики відповідно до пункту першого постанови Кабінету Міністрів від 15.12.2021 № 1318.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Якщо немає запитань, то слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами опрацювання зазначеного питання, керуючись положенням статті 36 Закону "Про Державний бюджет на 2021 рік", пропонується рекомендувати Комітету погодити відповідно до пункту 1 постанови Уряду від 15 грудня за № 1318 розподіл бюджетних призначень загального фонду державного бюджету щодо заходів на боротьбу із коронавірусною хворобою та її наслідками у сумі 1 мільярд 750 мільйонів гривень Міністерству соціальної політики для виплати застрахованим особам матеріального забезпечення за страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності фондом соцстраху. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником голови комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановні колеги, хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Щодо додатково включеного питання, про погодження перерозподілу видатків державного бюджету Міністерству розвитку громад та територій згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 15.12.2021 за № 1657-р.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами розгляду зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити перерозподіл видатків державного бюджету, встановлений розпорядженням Уряду за № 1657-р. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених Міністерству внутрішніх справ на 2021 рік, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 15 грудня № 1659-р.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами розгляду зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити перерозподілу видатків державного бюджету, встановлений розпорядженням Уряду за № 1659-р. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Передостаннє питання. Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету Апарату Верховної Ради відповідно до пункту першого розпорядження Кабінету Міністрів від 15.12.2021 за № 1663-р.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається заступнику Голови Комітету з питань бюджету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами розгляду зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити перерозподіл видатків державного бюджету, встановлений розпорядженням Уряду за № 1663-р.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником Голови Комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. І останній на сьогодні перерозподіл. Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених Міністерству оборони на 2021 рік, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 15 грудня за № 1655-р.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

ПАЦКАН В.В. Немає.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Слово надається заступнику Голови Комітету Гевку Володимиру Леонідовичу.

 

ГЕВКО В.Л. За результатами розгляду зазначеного питання пропонується рекомендувати Комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду від 15 грудня за № 1655-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена заступником голови комітету пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято.

Дякую.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ще питання. Шосте питання. Про Висновок Рахункової палати про результати аналізу виконання Закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік" у січні-вересні та інформацію щодо поточного стану виконання державного бюджету у 2021 році.

Слово надається Голові Рахункової палати.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Рахункова палата не заперечує щодо пропозиції підкомітету?

 

ПАЦКАН В.В. Підтримуємо.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. А Міністерство фінансів?

 

УЛЮТІН Д.В. Підтримується.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Добре.

Ігорю Федоровичу, вам треба щось зачитати. Слово надається голові підкомітету Молотку Ігорю Федоровичу.

 

МОЛОТОК І.Ф. Ми ретельно розглянули це питання про Висновок Рахункової палати на підкомітеті і пропонуємо Комітету прийняти таке рішення: перше, зазначені матеріали взяти до відома та врахувати їх в роботі, по-друге, надати рекомендації Кабінету Міністрів, наведені у проекті ухвали, щодо врегулювання наявних проблем і усунення недоліків в процесі виконання бюджету.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Ставиться на голосування озвучена головою підкомітету Молотком Ігорем Федоровичем пропозиція. Прошу голосувати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийнято одноголосно.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Дякую.

Шановні колеги, ще одне саме останнє питання Різне. Вам роздано підготовлені пропозиції до проекту плану законопроектної роботи на 2022 рік. Вони узгоджені з Мінфіном і мають бути направлені до Уряду. Прошу підтримати.

 

МОЛОТОК І.Ф. Хто за? Проти? Утримались? Рішення прийняте.

 

АРІСТОВ Ю.Ю. Всі рішення Комітету вичерпані.

Оголошую засідання Комітету закритим.

Дякую всім за працю.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку