03 лютого 2021 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Опубліковано 03 лютого 2021, о 17:13
  На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийнято такі рішення:


 

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 32:

не мають впливу на показники бюджету – 4;

мають вплив на показники бюджету – 28, у т.ч.: безпосередній – 22; опосередкований – 6;

з них містять положення, які потребують узгодження з бюджетним законодавством, – 1.

 

Про погодження передачі бюджетних призначень, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України (загальнодержавні видатки та кредитування) на підтримку реалізації комплексної реформи державного управління (розпорядження КМУ від 27.01.2021 № 49-р).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 23 Бюджетного кодексу України).

Щодо представництва народних депутатів України – членів Комітету з питань бюджету у складі комісій, визначених Бюджетним кодексом України чи Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»:

 

Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів.

Уточнено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись частиною п’ятою статті 33-1 Бюджетного кодексу України).

Комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, вимогам законодавства.

Уточнено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись частиною третьою статті 24-1 Бюджетного кодексу України).

Комісії для підготовки пропозицій щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Визначено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись статтею 35 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»).

Комісії для розподілу коштів за напрямами (об’єктами, заходами) за бюджетною програмою «Фонд розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти» (код 2201140).

Визначено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись статтею 29 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»).

Комісії для розподілу коштів за напрямами (об’єктами, заходами) бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» (код 2211260).

Визначено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись статтею 29 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»).

Комісії для розподілу коштів за напрямами (об’єктами, заходами) за бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету  місцевим бюджетам на створення навчально практичних центрів  сучасної професійної (професійно-технічної) освіти» (код 2211210).

Визначено представників Комітету для участі у відповідній комісії (керуючись статтею 29 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»).

 

Різне.

 

Про розпорядження КМУ від 27.01.2021 № 68-р «Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1570».

Повернуто без погодження (у зв’язку із закінченням бюджетного періоду 2020 року).

Про орієнтовний розклад засідань Комітету з питань бюджету на лютий, березень, квітень, травень, червень, липень 2021 року.

Затверджено.

Інформація Міністра соціальної політики України щодо заходів з реалізації у 2021 році бюджетних програм за кодами 2501230 та 2501410, зокрема щодо стану виплати житлових субсидій населенню та надання компенсації у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію.

Інформацію заслухано.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку