1 грудня 2021 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Опубліковано 02 грудня 2021, о 11:00
   На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийнято такі рішення:

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

1.

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 61:

не мають впливу на показники бюджету – 19;

мають вплив на показники бюджету – 42, у т.ч.: безпосередній – 21; опосередкований – 21;

з них містять положення, які потребують узгодження з бюджетним законодавством, –2.

 

2.

Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, розподілу коштів, передачі бюджетних призначень, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету, розподілу трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам:

 

1)

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Національній академії медичних наук (розпорядження КМУ від 28.10.2021 № 1301-р) /повторний розгляд/.

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України).

2)

передача Державному агентству автомобільних доріг бюджетних призначень, передбачених Міністерству інфраструктури (постанова КМУ від 17.11.2021 № 1186).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 23 Бюджетного кодексу України).

3)

розподіл між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України (розпорядження КМУ від 17.11.2021  1446-р).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

4)

зміни до розподілу коштів, передбачених у державному бюджеті за бюджетною програмою 6621030 «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Служби зовнішньої розвідки України» (розпорядження КМУ від 17.11.2021 № 1447-р).

Погоджено (керуючись статтею 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»).

5)

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству внутрішніх справ (розпорядження КМУ від 24.11.2021 № 1481-р).

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 Бюджетного кодексу України).

6)

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству у справах ветеранів, та розподіл між місцевими бюджетами додаткового обсягу субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб (розпорядження КМУ від 17.11.2021  1444-р).

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 і  частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

7)

перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству у справах ветеранів, та розподіл між місцевими бюджетами додаткового обсягу субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб (розпорядження КМУ від 24.11.2021  1482-р).

Погоджено (керуючись частиною восьмою статті 23 і  частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

8)

передача бюджетних призначень та перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених для реалізації державних інвестиційних проектів (розпорядження КМУ від 24.11.2021 № 1483-р).

Погоджено (керуючись частинами восьмою і п’ятнадцятою статті 23 Бюджетного кодексу України).

9)

зміни до розподілу та розподіл між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери (розпорядження КМУ від 24.11.2021  1513-р).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

10)

розподіл між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю кисневих станцій (постанова КМУ від 24.11.2021  1243).

/Включено до порядку денного додатково/.

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України).

3.

Про погодження розподілу бюджетних призначень спеціального фонду державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів України (загальнодержавні видатки та кредитування) за бюджетною програмою 3511380 «Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками», шляхом передачі бюджетних призначень Міністерству охорони здоров’я для закупівлі товарів, робіт та послуг, необхідних для надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, в Донецькій та Одеській областях, та збільшення за спеціальним фондом державного бюджету обсягу видатків розвитку за програмою 2311500 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я» (постанова КМУ від 17.11.2021 № 1185).

Погоджено (керуючись частиною шостою статті 23 і частиною шостою статті 108 Бюджетного кодексу України  та частиною першою статті 36  Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»).

 

4.

Про підготовку до другого читання проекту Закону України про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об’єктів соціально-культурної сфери) (реєстр. № 6298).

Рекомендовано Верховній Раді:

1) законопроект прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції щодо тексту законопроекту, викладеній Комітетом у порівняльній таблиці до законопроекту, а також з урахуванням підтриманих пропозицій щодо змін бюджетних показників, які формалізовані і згруповані у листі-висновку Комітету;

2) доручити Комітету разом з Мінфіном забезпечити оформлення і візування додатків до відповідного закону з урахуванням підтриманих Верховною Радою пропозицій, а також разом з Головним юридичним управлінням при оформленні відповідного закону внести до нього необхідні редакційні і техніко-юридичні правки.

5.

Про підготовку до другого читання проекту Закону України про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2) (реєстр. № 6297).

Рекомендовано Верховній Раді:

1) законопроект прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції щодо тексту законопроекту, викладеній Комітетом у порівняльній таблиці до законопроекту, а також з урахуванням підтриманих пропозицій щодо змін бюджетних показників, які формалізовані і згруповані у листі-висновку Комітету;

2) доручити Комітету разом з Мінфіном забезпечити оформлення і візування додатків до відповідного закону з урахуванням підтриманих Верховною Радою пропозицій, а також разом з Головним юридичним управлінням при оформленні відповідного закону внести до нього необхідні редакційні і техніко-юридичні правки.

 


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку