12 липня 2023 року о 11:00 відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Опубліковано 12 липня 2023, о 14:15
 
На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийнято такі рішення:

 

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

Про проект Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про особливості припинення державних підприємств за рішенням Фонду державного майна України» (реєстр. № 9387 від 15.06.2023), поданий народними депутатами України Арахамією Д.Г., Мотовиловцем А.В. та іншими.

Рекомендовано Верховній Раді законопроект: включити до порядку денного дев’ятої сесії: за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу та доручити Комітету доопрацювати зазначений законопроект до другого читання з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів законодавчої ініціативи, скоротивши строк подання таких поправок і пропозицій наполовину.

Про проект Закону України про внесення змін до додатка № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» (реєстр. № 9437 від 28.06.2023), поданий народними депутатами України Потураєвим М.Р., Скрипкою Т.В. та іншими.

Рекомендовано Верховній Раді  законопроект: включити до порядку денного дев’ятої сесії, визначити невідкладним та скоротити строки внесення альтернативних законопроектів до початку розгляду цього питання; за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу і в цілому як закон з редакційними та техніко-юридичними правками.

Про Висновок Рахункової палати про результати аналізу виконання закону про Державний бюджет України на 2023 рік у першому кварталі та інформацію щодо поточного стану виконання державного бюджету у 2023 році.

Вирішено Висновок та інформацію взяти до відома, надати відповідні рекомендації Кабінету Міністрів України, спрямовані на покращення поточного виконання бюджету.

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України. (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 29, у т.ч.:

не мають впливу на показники бюджету – 14;

мають вплив на показники бюджету – 15, у т.ч.: безпосередній – 7; опосередкований – 8.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку