Весна дарує світові найбільше чудо – чудо відродження, бо оживає природа, оживають нові сподівання в людських серцях, душі окрилюються новими мріями. А ще весна – пора найбільшої Божої благодаті – світлого Христового Воскресіння, що з усіх великих свят є "цар і Господь, празників празник і торжество торжеств".

Сьогодні – Великдень. І уява відразу малює світле небо, усіяне небесними квітами, кошики з духмяними пасочками і барвисті крашанки, радісні обличчя і лунке вітання "Христос Воскрес!", "Воістину воскрес!" чується звідусіль і незнайомі люди в таку мить стають добрими знайомими і друзями, адже це мить єднання, мить відкритих воріт до неба, мить, коли приходить найчіткіше усвідомлення того, що ти на цій землі людина, подоба Божа, найвище на землі створіння, і що твоє життя таки вічне, бо це щойно довів Христос, відкривши земній людині ворота до небес. 

Але святкує Україна Великдень в особливих умовах воєнного стану і важких боїв. Сьогодні вже 60-й день нашої оборони. Росія захотіла позбавити українців права на життя і принесла в Україну смерть, розпочавши жорстоку та безумну війну, бо для росіян божі заповіді «не вбий», «не вкради» стали порожнім звуком і вони вбивають, піддають тортурам, принижують гідність людини і гідність нашого народу, крадуть, нищать і спалюють геть усе на своєму шляху. Понад те, окупант погрожує українцям зіпсувати свято Воскресіння Христового своїми авіанальотами та ракетними обстрілами, має намір вчиняти провокації, хоче потоптатися по святих традиціях нашої країни. Попри все ми віримо в перемогу життя над смертю та наближаємо перемогу України, яку Господь творить руками кожного з нас.

Нині наша країна, як ніколи, потребує щирої молитви, Божого захисту, мудрості й любові наших сердець, бо ми боронимо свою Вітчизну, бо не ми прийшли на чужу землю, ми не починали цієї війни, але нам належить її закінчити. І Воскресіння Христове є символом утвердження життя, є вінцем переходу від страждань до радості і перемоги, від війни до справедливого миру.

Тому народні депутати України – члени Комітету з питань бюджету переконані, що Великдень – чудовий привід зустрітися й нагадати собі про цінність родини, кохання та дружби, бо жодна війна не може зруйнувати любові, жоден ворог не може знищити наші традиції – наше коріння. Нехай сьогодні кожен відчує теплий подих квітневого вітру, помилується першими несміливими листочками, прислухається, як бродить під корою дерев свіжий сік нового життя. Плекаймо це життя, бережімо його, даруймо ніжність і турботу своїм родинам, творімо добро на землі.

Нехай це велике і величне свято додасть українцям сили вистояти, згуртувавшись громадою, подавши один одному руку і підставивши плече, нехай Великдень принесе нашій Україні велику перемогу і мир.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

08 травня 2024 18:15
26 квітня 2024 09:24
23 квітня 2024 19:23
22 квітня 2024 14:00
03 квітня 2024 10:09
01 квітня 2024 15:31
29 березня 2024 17:06
24 березня 2024 10:34
22 березня 2024 13:14
21 березня 2024 14:21