Про засідання Комітету з питань бюджету на Закарпатті

26 травня 2016, 12:09

Про засідання Комітету з питань бюджету на Закарпатті.

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету 21 травня 2016 року провів виїзне засідання у м. Ужгороді. Участь у засіданні Комітету взяли народні депутати України від Закарпаття, представники Кабінету Міністрів, керівництво області та районів і міст. На порядку денному були важливі і актуальні питання – про місцеві бюджети Закарпатської області в умовах бюджетної реформи, соціально-економічний розвиток регіону та його інвестиційні перспективи.

Закарпаття – наймолодша область України. Вона поєднала культури сусідніх європейських країн, зберігши свою автентичність. Міжнародним товариством регіон визнано найпривабливішим для розвитку туризму. Водночас, Закарпаття, як центр Європи, є своєрідним коридором України для залучення інвестицій та зміцнення економічних зв’язків. Тому сталий розвиток регіону є запорукою добробуту держави.

 

З огляду на такі можливості одним з перших було порушено питання фінансового забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг області.

Окремо було акцентовано увагу на питаннях державної підтримки пріоритетних інвестиційних проектів (насамперед, з енергозбереження, у сфері освіти, охорони здоров’я, спорту, збереження культурної спадщини) як складових економічного і соціального розвитку області.

Зважаючи, що область є одним з найбільш паводконебезпечних регіонів, було приділено увагу питанням реалізації протипаводкових заходів та експлуатації водогосподарського комплексу, забезпечення Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса.

Поряд з тим обговорено ряд інших проблемних питань,  врегулювання яких вбачається важливим для подальшого розвитку Закарпатської області, місцевого самоврядування та забезпечення самодостатності громад.