У Верховній Раді України відбувся круглий стіл на тему: «Парламентський контроль у сфері публічних фінансів»

04 жовтня 2018, 15:49

У Верховній Раді України відбувся круглий стіл на тему: «Парламентський контроль у сфері публічних фінансів»

За ініціативи Асоціації українських правників та сприяння Рахункової палати і Комітету Верховної Ради України з питань бюджету 3 жовтня 2018 року у Верховній Раді України відбувся круглий стіл на тему «Парламентський контроль у сфері публічних фінансів». Відкрили його Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, голова Комітету з питань бюджету Андрій Павелко, Голова Рахункової палати Валерій Пацкан, Президент Асоціації українських правників, професор Василь Костицький.

У дискусії щодо шляхів удосконалення парламентського контролю у сфері публічних фінансів від Комітету з питань бюджету виступили перший заступник голови Комітету Василь Амельченко, голова підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Іван Крулько, голова підкомітету з питань бюджетної політики та удосконалення положень Бюджетного кодексу України Костянтин Іщейкін.

В рамках даного заходу також взяли участь інші народні депутати України, представники Рахункової палати, вчені та міжнародні експерти. Учасники обговорення акцентували увагу на важливості вдосконалення державних механізмів контролю у сфері публічних фінансів на законодавчому рівні та подальшому впровадженні міжнародних стандартів фінансового контролю в Україні.