26 листопада Комітет з питань бюджету провів перше виїзне засідання у цьому скликанні парламенту

27 листопада 2019, 15:18

26 листопада 2019 року Комітет з питань бюджету провів перше виїзне засідання у цьому скликанні парламенту.

Народні депутати України - члени Комітету з питань бюджету за участі Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Першого заступника Голови Комітету з питань молоді і спорту  - Жана Беленюка, а також видатних українських спортсменів Василя Вірастюка, Олега Верняєва, Ігоря Радівілова відвідали державне підприємство "Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча-Заспа".

На об’єктах Центру здійснюється підготовка спортсменів до національних та міжнародних змагань. Під час перебування на території Центру було оглянуто основні будівлі підприємства, призначені для тренування, відновлення та проживання спортсменів. Генеральним директором Центру - Крилюком Андрієм Тітусовичем, на запрошення якого відбувався зазначений захід, було презентовано концепцію розвитку Центру, важливою частиною якого мають стати спорудження сучасного плавального комплексу олімпійського класу, будівництво інклюзивного спального корпусу та реконструкція і технічне переоснащення комплексного ігрового залу.


«Як представники парламенту, ми беремо під жорсткий контроль реалізацію стратегії, визначеної у передвиборчій програмі Президента. Це, зокрема, означає, що Уряд має створити належні умови, щоб наші спортсмени отримали спортивне оснащення за останнім словом техніки і гідно представили Україну на Олімпійських іграх у Токіо влітку наступного року - наголосив Голова Комітету з питань бюджету Юрій Арістов і підкреслив: - Це – один з пріоритетів, які об’єднують всю країну, і ресурс для цього є. Хоч це було і складно, але в держбюджеті на 2020 рік за ініціативи Комітету було виділено 411 млн. гривень на підтримку заходів з розвитку Центру.»


Народні депутати безпосередньо пересвідчилися, що є нагальна потреба і надалі підтримувати спорт вищих досягнень та створювати для цього сучасні об’єкти, та на засіданні Комітету з питань бюджету ухвалили рішення звернутися до Кабінету Міністрів України щодо передбачення у 2020 році коштів державного бюджету на реалізацію державного інвестиційного проекту для будівництва спеціалізованого плавального комплексу олімпійського класу державного підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча-Заспа".