Про результати розгляду питань на засіданні від 30 травня 2022 року

31 травня 2022, 09:44

 

Оперативна інформація

про результати розгляду питань

на засіданні Комітету з питань бюджету

30 травня 2022 року (згідно з протоколом № 125)

 

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

1.

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 85:

не мають впливу на показники бюджету – 34;

мають вплив на показники бюджету – 51, у т.ч.: безпосередній – 31; опосередкований – 20;

з них містять положення, які потребують узгодження з бюджетним законодавством, – 4.

 

2.

Про підготовку до другого читання проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування окремих адміністративних зборів за державну реєстрацію у сфері містобудівної діяльності (реєстр. № 5656).

Рекомендовано Верховній Раді законопроект прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній Комітетом у порівняльній таблиці до законопроекту, з урахуванням підтриманих пропозицій та внесення необхідних техніко-юридичних і редакційних правок.

3.

Про проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (реєстр. № 7413 від 26.05.2022), поданий народними депутатами України Арістовим Ю.Ю., Бондаренком О.В. та іншими.

Рекомендвано Верховній Раді законопроект включити до порядку денного сьомої сесії та за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу і в цілому з урахуванням пропозицій Комітету.