Щодо плану роботи Комітету з питань бюджету на восьму сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання

05 вересня 2022, 10:48

 

З огляду на вимоги Закону України «Про комітети Верховної Ради України», згідно з якими план роботи комітету затверджується рішенням комітету до початку чергової сесії Верховної Ради України, на яку формується план, Комітет з питань бюджету на своєму засіданні 02 вересня 2022 року затвердив план роботи Комітету на восьму сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання, реалізація якого має забезпечуватися в умовах воєнного стану, введеного в Україні у зв'язку з російською збройною агресією проти України.

Разом з тим, основою законотворчої роботи Комітету з питань бюджету в період восьмої сесії (розділ I плану) має стати опрацювання та розгляд проекту закону про Державний бюджет України на 2023 рік і підготовка його до прийняття Верховною Радою України /відповідно до статті 96 Конституції України Кабінет Міністрів України не пізніше 15 вересня кожного року подає до Верховної Ради України проект закону про Державний бюджет України на наступний рік/. Поряд з тим, важливе місце належатиме опрацюванню проектів законів про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» та до Бюджетного кодексу України.

У розділі ІІ плану роботи передбачено розгляд законопроектів, до яких Комітетом з питань бюджету мають бути надані висновки щодо їх впливу на показники бюджетів та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини. Відповідно до статті 93 Регламенту Верховної Ради такі висновки Комітет має надати до всіх зареєстрованих у Верховній Раді законопроектів.

У розділі ІV плану роботи серед іншого затверджено перелік заходів з питань забезпечення участі Комітету з питань бюджету у процесі виконання державного бюджету у 2022 році та контролю за дотриманням бюджетного законодавства.

Водночас, за підсумками попереднього опрацювання 150 законопроектів, за якими Комітет визначено головним, Комітет з питань бюджету схвалив пропозиції до проекту Порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.