7 лютого 2023 року о 8:30 відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

07 лютого 2023, 10:02

          На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийнято такі рішення:

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

1.

Про проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» (реєстр. № 8399 від 30.01.2023), поданий народними депутатами України Підласою Р.А., Корнієнком О.С. та іншими.

Рекомендовано Верховній Раді законопроект включити до порядку денного поточної сесії, визначити невідкладним та скоротити строки внесення альтернативних законопроектів до початку розгляду питання, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу та доручити Комітету доопрацювати до другого читання зазначений законопроект з урахуванням пропозицій і поправок суб’єктів законодавчої ініціативи, пропозицій, висловлених у висновку Комітету від 07.02.2023 відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України, скоротивши строк подання таких пропозицій і поправок наполовину.

2.

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 124:

не мають впливу на показники бюджету – 41;

мають вплив на показники бюджету – 83, у т.ч.: безпосередній – 59; опосередкований – 24;

з них містять положення, які потребують узгодження з бюджетним законодавством, – 10.

3.

Про план роботи Комітету з питань бюджету на період дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та пропозиції до проекту порядку денного дев'ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Затверджено план роботи Комітету на період дев’ятої сесії та схвалено перелік законопроектів, які пропонується включити та не включати до проекту порядку денного дев’ятої сесії, і підтримано проекти постанов про зняття з розгляду законопроектів за реєстр. №№ 4692 і 5891-1.

4.

Різне

 

-Про основні підсумки роботи Комітету з питань бюджету у період восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

 

- Про окремі організаційні питання роботи Комітету з питань бюджету.

 

 

 

Затверджено звіт про основні підсумки роботи Комітету у період восьмої сесії, а також взято до відома звіт про стан виконання Плану законопроектної роботи Верховної Ради на 2022 рік в частині предметів відання Комітету.

 

Створено три робочі групи (з обранням їх голів) з питань:

- підготовки законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо впровадження Всеукраїнського громадського бюджету;

- створення та функціонування Парламентського бюджетного офісу;

- підготовки законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення ефективності державних видатків.