23 лютого 2023 року о 10:00 відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

23 лютого 2023, 16:10

  

На засіданні Комітету з питань бюджету за результатами розгляду порядку денного прийнято такі рішення:

 

Назва питань порядку денного

Загальні результати розгляду

 

1.

Про підготовку до другого читання проекту Закону України про внесення змін до Закону України  «Про Державний бюджет України на 2023 рік» (реєстр. № 8399).

 

Рекомендовано Верховній Раді законопроект прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній Комітетом у порівняльній таблиці до законопроекту, з необхідними редакційними і техніко-юридичними правками.

 

2.

Про проект Закону України про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо використання коштів з рахунків на підтримку України (реєстр. № 8433 від 07.02.2023), поданий Кабінетом Міністрів України.

Рекомендовано Верховній Раді законопроект включити до порядку денного дев’ятої сесії та за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу, доручивши Комітету доопрацювати його до другого читання з урахуванням правок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

3.

Про розгляд законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, згідно з Регламентом Верховної Ради України і Бюджетним кодексом України (За списком).

Всього законопроектів розглянуто – 27:

не мають впливу на показники бюджету – 14;

мають вплив на показники бюджету – 13, у т.ч.: безпосередній – 7; опосередкований – 6.

 

4.

Різне:

 

- Щодо проведення засідань Комітету з питань бюджету у період дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

 

Вирішено інформацію з даного питання врахувати в роботі.