Комітет Верховної Ради України з питань бюджету

 

 

 

Протокол засідання №48 від 02 лютого 2016 року

 

 

1615   година  м. Київ, вул. Грушевського, 5, кімн. 5

Головує: Перший заступник Голови Комітету Амельченко В.В. *

Присутні:

Члени Комітету: Ванат П.М., Гєллєр Є.Б., Гордєєв А.А., Крулько І.І., Куліченко І.І., Левченко Ю.В., Маркевич Я.В., Матвієнко А.С., Медуниця О.В., Мельник С.І., Молоток І.Ф., Пинзеник В.М., Рудик С.Я., Савченко О.Ю., Шевченко О.Л., Шкварилюк В.В., Шуфрич Н.І.

Всього присутніх – 18 народних депутатів.

Відсутні:

Члени Комітету: Павелко А.В., Горбунов О.В., Деркач А.Л., Дубневич Б.В., Іщейкін К.Є., Кривенко В.М., Павлов К.Ю., Пресман О.С., Скорик М.Л., Унгурян П.Я.

Присутні:

Від секретаріату Комітету: Ватульов А.В., Книшенко І.Ф., Фещук С.Л., Боброва Т.С., Коломієць Ю.П., Пунда О.Б., Яковенко С.П.

Запрошені:

Мушак О.П. – народний депутат України;

Рожкова Л.О. – директор Департаменту видатків бюджету органів влади Міністерства фінансів України.

_______________________

*За дорученням Голови Комітету Павелка А.В. головував на засіданні Комітету з питань бюджету перший заступник Голови Комітету Амельченко В.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

Про проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджету України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти (реєстр. № 3830-3 від 29.01.2016), поданий народними депутатами України Гриневич Л.М. та іншими /щодо додаткової пропозиції/.

СЛУХАЛИ:

Інформацію щодо пропозиції народного депутата України Мушака О.П. до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти» (реєстр. № 3830-3 від 29.01.2016), поданого народними депутатами України Гриневич Л.М. та іншими.

Відмітили:

Народним депутатом України Мушаком О.П. була внесена пропозиція (копія додається) про доповнення прикінцевих положень проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти» (за реєстр. № 3830-3 від 29.01.2016) положенням щодо визнання такою, що втратила чинність, статтю 32 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

Аналогічну за змістом пропозицію було також подано народними депутатами України – членами Комітету з питань бюджету Медуницею О.В., Шкварилюком В.В., Гордєєвим А.А., Куліченком І.І., Крульком І.І. (копія додається).

Статтею 32 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (яку включено згідно із Законом від 31.07.2014 № 1622-VII) установлено, що членам Кабінету Міністрів України, керівникам центральних органів виконавчої влади та інших державних органів (крім органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції), народним депутатам України до завершення антитерористичної операції місячна заробітна плата нараховується лише в розмірі посадового окладу.

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету з питань бюджету Амельченко В.В., Пинзеник В.М., Крулько І.І., Мельник С.І., Гордєєв А.А., Матвієнко А.С., Куліченко І.І., Левченко Ю.В., Шкварилюк В.В., Савченко О.Ю., Медуниця О.В., а також народний депутат України Мушак О.П. та директор Департаменту видатків бюджету органів влади Міністерства фінансів України Рожкова Л.О.

Інформація щодо норм Конституції України та Бюджетного кодексу України, які унормовують питання визначення бюджетного періоду та предмету регулювання закону про Державний бюджет України (витяги із Конституції України та Бюджетного кодексу України), була надана народним депутатам – членам Комітету.

Директор Департаменту видатків бюджету органів влади Міністерства фінансів України Рожкова Л.О. щодо такої пропозиції зауважила, що положення статті 32 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» втратили чинність з урахуванням, зокрема, вимог Бюджетного кодексу України в частині визначення бюджетного періоду, що становить один календарний рік, який починається 1 січня кожного року і закінчується 31 грудня того ж року. У 2015 році розмір заробітної плати високопосадовців було обмежено вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 14.02.2015 № 43 «Питання оплати праці членів Кабінету Міністрів України, керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів у 2015 році», яка також втратила чинність у зв’язку із завершенням 2015 року.

За результатами обговорення перший заступник Голови Комітету  Амельченко В.В. поставив на голосування пропозицію рекомендувати Верховній Раді України законопроект за реєстр. № 3830-3 за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому як закон, включивши до Прикінцевих положень законопроекту пропозицію народного депутата України Мушака О.П. щодо визнання такою, що втратила чинність, статтю 32 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

Така пропозиція була підтримана більшістю присутніх на засіданні членів Комітету.

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти (реєстр. № 3830-3 від 29.01.2016), поданий народними депутатами України Гриневич Л.М. та іншими, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому як закон з урахуванням такої пропозиції:

«розділ 2 викласти в такій редакції:

«II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

2. Визнати такою, що втратила чинність, статтю 32 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік»».

Відповідно Комітету з питань бюджету разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України при оформленні закону у разі прийняття законопроекту за реєстр.  3830-3 належить внести до нього необхідні редакційні та техніко-юридичні уточнення.

Голосували: «за» - 11, «утрималися» - 3, «не голосували» - 1.

Перший заступник Голови Комітету                       В.В. Амельченко

Секретар Комітету                                                     В.В. Шкварилюк

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку