Комітет Верховної Ради України з питань бюджету

 

 

 

Протокол засідання №56 від 21 квітня 2016 року

 

 

 

1400  година  м. Київ, вул. Грушевського, 5, зала нарад

Головує: Голова Комітету Павелко А.В.

Присутні:

Члени Комітету: Ванат П.М., Горбунов О.В., Гордєєв А.А., Дубневич Б.В., Іщейкін К.Є., Кривенко В.М., Крулько І.І., Куліченко І.І., Левченко Ю.В., Маркевич Я.В., Матвієнко А.С., Мельник С.І., Молоток І.Ф., Пинзеник В.М., Унгурян П.Я., Шевченко О.Л.

Всього присутніх – 17 народних депутатів.

Відсутні:

Члени Комітету: Амельченко В.В., Гєллєр Є.Б., Деркач А.Л., Медуниця О.В., Павлов К.Ю., Пресман О.С., Рудик С.Я., Савченко О.Ю., Скорик М.Л., Шкварилюк В.В., Шуфрич Н.І.

Присутні:

Від секретаріату Комітету: Книшенко І.Ф., Фещук С.Л., Боброва Т.С., Криволап М.К., Расчислова Л.В., Климчук Д.І., Яковенко С.П.

Список запрошених та осіб, які взяли участь в обговоренні питань відповідно до компетенції:

Єфімов М.В. – народний депутат України;

Лубінець Д.В. – народний депутат України;

Недава О.А. – народний депутат України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

Про підготовку до другого читання проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (реєстр. № 4197). – продовження розгляду

СЛУХАЛИ:

Інформацію про доопрацювання до другого читання проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» за реєстр. № 4197.

Відмітили:

Розгляд і прийняття рішення щодо такого питання перенесено з попереднього засідання Комітету (20.04.2016 р.).

Законопроект за реєстр. № 4197 прийнято Верховною Радою України за основу 12 квітня 2016 року з дорученням Комітету з питань бюджету підготувати його до розгляду у другому читанні за скороченою процедурою.

Згідно з вимогами Регламенту Верховної Ради України строк подання пропозицій до законопроекту завершився 19 квітня п.р.

Загалом до законопроекту подано 12 пропозицій, розглянувши які у підкомітеті з питань місцевих бюджетів, пропонується:

врахувати 6 поправок, більшість з яких стосуються внесення техніко-юридичних поправок до законопроекту для приведення у відповідність до вимог оформлення законів про внесення змін до державного бюджету;

відхилити 6 поправок щодо зміни назви субвенції, оскільки вона визначена Бюджетним кодексом України, а також щодо критеріїв розподілу субвенції, що має врегульовуватися Урядом у порядку надання такої субвенції.

Голова підкомітету з питань місцевих бюджетів Куліченко І.І. вніс пропозицію ухвалити таке рішення Комітету: рекомендувати Верховній Раді законопроект за реєстр. № 4197 прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній у запропонованій порівняльній таблиці до законопроекту.

Відповідна порівняльна таблиця до законопроекту додається.

Разом з тим, під час розгляду законопроекту на засіданні Комітету народним депутатом України Горбуновим О.В. запропоновано додаткову поправку до законопроекту про доповнення Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» новою статтею щодо затвердження об’єктів та заходів, які будуть реалізовуватися за рахунок передбаченої законопроектом субвенції обласним бюджетам Донецької та Луганської областей, відповідними обласними держадміністраціями за погодженням з Комітетом з питань бюджету (зазначена пропозиція додається).

Вказана пропозиція народного депутата України Горбунова О.В. була підтримана більшістю присутніх членів Комітету і відповідно має бути внесена до порівняльної таблиці.

Крім того, народний депутат України Левченко Ю.В. запропонував також визначитися шляхом голосування стосовно внесеної ним поправки (яку підкомітетом з питань місцевих бюджетів було запропоновано відхилити) щодо заборони спрямування субвенції на відновлення об’єктів та соціально-економічний розвиток тимчасово окупованих територій окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей та територій, які знаходяться в межах 50-кілометрової зони від межі розташування тимчасово окупованих територій окремих районів, міст, селищ і сіл зазначених областей. Голова Комітету Павелко А.В. поставив таку пропозицію на голосування, проте зазначена поправка не набрала необхідної кількості голосів.

Загалом в обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету з питань бюджету Павелко А.В., Куліченко І.І., Кривенко В.М., Горбунов О.В., Левченко Ю.В., Крулько І.І.

При цьому слід зазначити, що запрошене на засідання Комітету керівництво Міністерства фінансів України не було присутнім, і відповідно пропозиції щодо врегулювання порушеного законопроектом питання (з урахуванням консультацій з МВФ) Комітету не надані, що не відповідає попереднім домовленостям при розгляді даного питання на засіданні Комітету 20 квітня 2016 року.

За підсумками обговорення Голова Комітету Павелко А.В. поставив на голосування озвучену головою підкомітету з питань місцевих бюджетів Куліченком І.І. пропозицію рекомендувати Верховній Раді законопроект за реєстр. № 4197 прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній у запропонованій порівняльній таблиці до законопроекту, з урахуванням підтриманої поправки Горбунова О.В. до законопроекту.

Така пропозиція була підтримана більшістю присутніх народних депутатів України.

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (реєстр. № 4197) прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній у запропонованій Комітетом порівняльній таблиці до законопроекту.

Голосували: «за» - 16, «проти» - 0, «утрималися» - 1.

Голова Комітету                                                                  А.В. Павелко

Секретар Комітету                                                              В.В. Шкварилюк

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку