Комітет Верховної Ради України з питань бюджету

 

 

 

Протокол засідання №87 від 29 квітня 2021 року

 

 

 

12  год. 00 хв.  м. Київ, вул. Грушевського, 5, зала № 5

Головує: Голова Комітету Арістов Ю.Ю.

Присутні:

Члени Комітету: Крулько І.І., Гевко В.Л., Копанчук О.Є., Лопушанський А.Я., Трухін О.М., Цабаль В.В., Батенко Т.І., Борт В.П., Герман Д.В., Гончаренко О.О., Драбовський А.Г., Дунаєв С.В., Задорожній М.М., Заремський М.В., Каптєлов Р.В., Кузбит Ю.М., Кунаєв А.Ю., Кіссе А.І., Лаба М.М., Лунченко В.В., Люшняк М.В., Молоток І.Ф., Пасічний О.С., Пузійчук А.В., Пуртова А.А., Пушкаренко А.М., Саламаха О.І., Северин С.С., Тістик Р.Я., Урбанський А.І., Шпак Л.О.

Всього присутніх – 32 народні депутати.

Відсутні:

Члени Комітету: Гнатенко В.С., Забуранна Л.В.

Присутні:

Від секретаріату Комітету: Ватульов А.В., Джинджириста Л.Я., Фещук С.Л., Андросюк Н.В., Пінчукова А.В., Бурякова Т.С., Климчук Д.І., Клочкова Т.В., Рощенко С.В.

Запрошені, які були присутні на засіданні:

Улютін Д.В. – перший заступник Міністра фінансів України;

Мазярчук В.М. – радник Голови Рахункової палати;

Тесленко О.І. – заступник директора Департаменту експертизи та аналізу державного бюджету – начальник відділу з питань макроекономіки Рахункової палати.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

Про підготовку до другого читання проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом (реєстр. № 5308) /додатковий розгляд/.

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету з питань бюджету Арістова Ю.Ю. про підготовку до другого читання проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом (реєстр. № 5308) /додатковий розгляд/.

Відмітили:

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету /далі – Комітет/ на своєму засіданні 28 квітня 2021 року (протокол № 86) розглянув питання про підготовку до другого читання проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом (реєстр. № 5308) /далі – законопроект/ та ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти у другому читанні та в цілому як закон в остаточній редакції щодо тексту законопроекту, викладеній Комітетом у порівняльній таблиці до законопроекту, а також з урахуванням підтриманих пропозицій щодо змін бюджетних показників, викладених у листі-висновку Комітету від 28.04.2021 р. № 04-13/3-2021/145473 (492330). Копії зазначеного листа-висновку Комітету і порівняльної таблиці до законопроекту роздано народним депутатам України – членам Комітету.

Однак 29 квітня 2021 року до Комітету надійшло звернення народного депутата України Пасічного О.С. з проханням забезпечити додатковий розгляд Комітетом пропозицій № 22, № 23 і № 24 у порівняльній таблиці до законопроекту (щодо внесення змін до законів України «Про публічні закупівлі» та «Про державну службу») та переглянути відповідне рішення Комітету від 28 квітня 2021 року, відхиливши зазначені пропозиції, оскільки вони не стосуються предмету правового регулювання законопроекту (копію зазначеного звернення роздано народним депутатам України – членам Комітету). Зокрема, згідно з вказаним рішенням Комітету зазначені пропозиції було враховано та у підпунктах 3 і 4 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» законопроекту, запропонованого Комітетом в остаточній редакції у порівняльній таблиці, передбачено відповідні положення щодо внесення змін до законів України «Про державну службу» і «Про публічні закупівлі».

Голова Комітету Арістов Ю.Ю. звернувся до присутніх на засіданні представників Міністерства фінансів України і Рахункової палати та народних депутатів України – членів Комітету щодо наявності заперечень, зауважень чи запитань з приводу зазначеного звернення. У відповідь перший заступник Міністра фінансів України Улютін Д.В. і заступник директора Департаменту – начальник відділу Департаменту експертизи та аналізу державного бюджету Рахункової палати Тесленко О.І. та народні депутати України – члени Комітету не висловили заперечень, зауважень чи запитань з даного питання.

Тоді Голова Комітету Арістов Ю.Ю. поставив на голосування пропозицію підтримати таке рішення Комітету:

1) відхилити пропозиції № 22, № 23 і № 24 у порівняльній таблиці до законопроекту;

2) рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти у другому читанні та в цілому як закон відповідно до рішення Комітету від 28 квітня 2021 року з виключенням підпунктів 3 і 4 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» законопроекту, запропонованого Комітетом в остаточній редакції у порівняльній таблиці.

Така пропозиція була одноголосно підтримана присутніми на засіданні членами Комітету.

УХВАЛИЛИ:

1. Відхилити пропозиції № 22, № 23 і № 24 у порівняльній таблиці до законопроекту.

2. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом (реєстр. № 5308) прийняти у другому читанні та в цілому як закон відповідно до рішення Комітету від 28 квітня 2021 року (протокол № 86), викладеного у листі-висновку Комітету від 28.04.2021 р. № 04-13/3-2021/145473 (492330), з виключенням підпунктів 3 і 4 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» законопроекту, запропонованого Комітетом в остаточній редакції у порівняльній таблиці.

Голосували: «за» – одноголосно.

Голова Комітету                                                                 Ю.Ю. Арістов

Секретар Комітету                                                              В.В. Цабаль
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку