Стенограма підготовлена

Відділом стенографування

Управління технічної роботи з документами

Апарату Верховної Ради України

 

 

 

СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

10 грудня  2015 року

 

 

Веде засідання Голова Комітету А.В.ПАВЕЛКО.

 

ПАВЕЛКО А.В. Уважаемые коллеги, предлагается начать заслушивание вопросов нашей повестки дня. А перейдем к голосованию, когда у нас будет кворум.

Если нет возражений, рассматривается первый вопрос. Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету.  Доповідач – Прилипко Сергій Іванович, заступник керівника Державного управління справами. Будь ласка.

 

ПРИЛИПКО С.І. Шановні народні депутати! Державне управління справами просить погодити перерозподіл видатків державного бюджету на 2015 рік в межах існуючих призначень, без додаткових надходжень. Всі документи готові. Вчора відбулося засідання уряду, є розпорядження Кабінету Міністрів.

Основна тема, яка стосується цього перерозподілу, - це державні нагороди на суму 685 тисяч гривень. В основному це посвідчення "Захисника Вітчизни", там більше 4000, плюс футляри тощо. Тобто те, без чого ми не можемо видати нагороди. До Нового року потрібно нагородити людей. Це головна суть.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Два питання. Скажіть, будь ласка, що це – 825 тисяч – на медичні заклади, це на що саме?

 

ПРИЛИПКО С.І. Це чисто комуналка.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Це "Феофанія"?

 

ПРИЛИПКО С.І. Це "Феофанія", це Друга поліклініка. Тобто це заклади, які підпорядковані Державному управлінню справами.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. І друге питання. Є тут таке: сприяння врегулюванню колективних трудових спорів на 280 тисяч, а з них – комунальних послуг на 80 тисяч. А що ж таке решта 200 тисяч?

 

ПРИЛИПКО С.І. Це оренда, страховка, послуги охорони. Тобто це не заробітна плата, це тільки експлуатаційні витрати.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. А як вони підпадають під статтю "врегулювання колективних трудових спорів"? 

 

ПРИЛИПКО С.І. Це поточні видатки на утримання цієї організації. Це президентська структура.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Це якась окрема організація таким займається?

 

ПРИЛИПКО С.І. Так, це рада, утворена Президентом, і вона "сидить" в бюджеті Державного управління справами.

 

МЕЛЬНИК С.І. Сергію Івановичу, я хотів вам поставити ще таке питання, якщо ми говоримо про нагороди. Більше того, що в Хмельницькій області залишилися "регіонали" при владі, так от, тиждень тому колишньому голові Ізяславської райдержадміністрації дали "заслуженого". Це один із одіозних "регіоналів". Запишіть собі, уточніть. Чи це за попередні заслуги, чи за що? Більше того, потім це лягає в Пенсійний фонд, а потім ми всі обурюємося, що у нас "діра" в Пенсійному фонді. Через ці медалі, 25 відсотків, це благодійництво держави обходиться сьогодні платникам податків в 70 мільярдів гривень.

 

ПРИЛИПКО С.І. Я можу це тільки передати в Адміністрацію Президента, тому що рішення приймаємо не ми. Ми тільки гроші даємо. Ми виконавці.

 

ГОРДЄЄВ А.А. Ще таке питання. Скажіть, будь ласка, томограф, який у вас там не працює, що з ним, яка ситуація, і наскільки це необхідно?

 

ПРИЛИПКО С.І. Щодо томографа, ми попросили Міністерство фінансів включити це в план 2016 року.

 

ГОРДЄЄВ А.А. Взагалі, є така проблема?

 

ПРИЛИПКО С.І. Начебто є, так, за попередніми розрахунками. 

 

ГОРДЄЄВ А.А.  Начебто проблема така є чи начебто включили?

 

ПРИЛИПКО С.І. Сама проблема є, тому що є два таких томографи в Україні, і обидва не працюють: один в "Феофанії", другий в Олександрівській лікарні. Це кошти на ремонт. Новий такий коштує 50-60 мільйонів. Ремонт коштує 6,5 мільйонів. Фірма "Siemens". Ми включили в бюджетний запит Міністерства фінанасів на 2016 рік.

 

ГОРДЄЄВ А.А. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Переходим ко второму вопросу.

Друге питання. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Апарату Ради національної безпеки і оборони (розпорядження уряду  № 1278-р). Доповідає заступник керівника фінансово-економічної служби, заступник головного бухгалтера Апарату Ради національної безпеки і оборони Тітова Інна Юріївна. Будь ласка.

 

ТІТОВА І.Ю. Кабінетом Міністрів України 9 грудня 2015 року прийнято розпорядження 1278, яким передбачено здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень Апарату Ради, які виділені нам на 2015 рік, перерозподіл видатків у загальній сумі 6 мільйонів 100 тисяч гривень шляхом зменшення обсягу видатків споживання та збільшення обсягу видатків розвитку.

Проект цього розпорядження було розроблено з метою забезпечення Головного ситуаційного центру України видовою інформацією, а саме: створення системи збереження, обробки та катологізації інформації видової розвідки, для закупівлі технічного комплексу з оброблення інформації "цілком таємно". Прошу підтримати.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Скажіть, будь ласка, а що конкретно ви хочете купити?

 

ТІТОВА І.Ю. Ми хочемо купити обладнання в цьому році.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Яке обладнання?

 

ТІТОВА І.Ю. От у нас є технічний спеціаліст, він може відповісти.

 

______________ Обладнання – це сервери, які будуть приймати ці відеоструми видової розвідки, і дискові масиви для зберігання і катологізації, щоб можна було у наступному не тільки шукати ці відеоматеріали і фотоматеріали, аде і дивитися їх відображення з прив'язкою до конкретних місцевостей, до карт тощо.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Коли ви кажете "відеоструми", що це за відеоструми?

 

________________ Перш за все це відеоструми з місця проведення антитерористичної операції. По кордону проведення дій розташовано дуже багато камер. Вони збудовані більшою мірою силами волонтерів. Будувалися вони досить давно і вже вийшли на професійний рівень і по захисту передачі цієї інформації, і по покриттю. Також вони залучають безпілотні літальні апарати. Тобто дуже важливо цю інформацію не тільки отримувати і мати змогу обробляти, але і зберігати, особливо це стосується інформації з безпілотних літальних апаратів. На сьогоднішній день ця інформація ніде не зберігається, не катологізується і, по суті, не може бути прийнята до розгляду при прийнятті рішень в ситуаційних центрах.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Хіба це підпадає під повноваження РНБО?

 

_______________ В рамках розвитку Головного ситуаційного центра.

 

ПИНЗЕНИК В.М. А розвідка для чого?

 

ДЕРКАЧ А.Л. Там есть Комитет по разведке, который восстановлен, который является частью координирующего звена РНБО. И в Комитете по разведке в том числе они приняли решение о том, что они делают в РНБО ситуационную комнату, и это правильно, потому что это межведомственная штука.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Куди воно потім іде? РНБО не має повноважень потім робити щось з цією інформацією. Тобто ви інформацію збираєте, а що далі з нею відбувається?

 

_____________ Ми збираємо, обробляємо, катологізуємо і потім інші відомства можуть використовувати її по запиту.

 

ДЕРКАЧ А.Л. Это правильно, потому что потом на базе одного другие не дают.

Они уже сделали ее, она есть, она в рабочем варианте, на нее можно посмотреть. Просто они на нее навешивают дополнительное оборудование.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Якщо так швиденько подивитися, то враження таке, що намагаються освоїти кошти під кінець року. Бо забирають із статей, які складно зараз освоїти, не встигають.

 

ДЕРКАЧ А.Л. Большая часть этой системы сделана за счет волонтерской помощи.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Це там, а тут?

 

ДЕРКАЧ А.Л. А здесь это сервера.

 

ЛЕВЧЕНКО Ю.В. Але логічно, що ця інформація має йти не в РНБО, а має йти у відповідне відомство, має йти в Міноборони, в розвідку.

 

(Загальна дискусія)

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні народні депутати, зареєструвалося 15 народних депутатів. На засіданні присутні більше половини від складу членів комітету. Кворум є. Засідання оголошую відкритим.

Прошу секретаря комітету Шкварилюка Володимира Васильовича здійснити підрахунок результатів голосування щодо рішень комітету.

Шановні колеги, щодо порядку денного сьогоднішнього дня. Проект порядку денного у вас є. Якщо пропозицій до порядку денного немає, переходимо до розгляду питання про перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету. З першого питання доповідав Прилипко Сергій Іванович. Ми це питання вже обговорили. Є пропозиція перейти до голосування. Підтримуємо?

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. Шановні колеги! Шановні присутні! За результатами розгляду пропонується рекомендувати комітету підтримати розпорядження уряду від 9 грудня за номером 1279-р щодо перерозподілу видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Хто за дану пропозицію, прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Утримався? Рішення приймається одноголосно.

Друге питання. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Апарату Ради національної безпеки і оборони (розпорядження уряду  № 1278-р). Доповідала Тітова Інна Юріївна.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. Шановні колеги, пропонується рекомендувати комітету підтримати дане розпорядження уряду від 9 грудня 2015 року за номером 1278-р. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Хто за дану пропозицію, прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Один.

 

ПАВЕЛКО А.В. Один. Рішення приймається. Дякую.

Ще є питання в "Різному". Шановні колеги, пропоную підтримати схвалену урядом пропозицію про проведення в Києві фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2017-1018 років та зважаючи, що такий захід сприятиме зміцненню міжнародного іміджу держави. Направити відповідне звернення до Генерального секретаря Союзу європейських футбольних асоціацій. Прошу підтримати.

Хто за? Хто проти? Утримався? Дякую.

Щодо всіх питань порядку денного рішення прийнято. Дякую всім за участь. До побачення.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку