Стенограма підготовлена

Відділом стенографування

Управління технічної роботи з документами

Апарату Верховної Ради України

 

 

 

СТЕНОГРАМА

засідання Комітету з питань бюджету

28 січня 2016 року

 

Веде засідання Голова комітету Павелко А.В.

 

ПАВЕЛКО А.В. Доброго дня, шановні народні депутати та запрошені! Зареєструвалось 15 народних депутатів, на засіданні присутні більше половини від складу членів комітету. Кворум є, засідання оголошую відкритим.

Щодо порядку денного сьогоднішнього дня. Порядок денний розданий, переходимо до розгляду законопроекту за № 3778, доопрацьованого і поданого автором на заміну. Для інформації слово надається Матвієнку Анатолію Сергійовичу.

 

МАТВІЄНКО А.С. Шановні колеги, я не буду займати часу, просто так Господь розпоряджається, що сьогодні зібрався комітет, і ми всі привітали Петра Михайловича з днем народження. Це головна подія на сьогоднішньому комітеті.

Вчора ми дискутували, і одна та інша позиція, яка була мною запропонована, є не бездоганною і викликає багато сумнівів, бо загальна норма є правильна норма. Якщо ми робимо якісь винятки, це норма  виключення і це не є правило. В залі також є багато людей, які мають сумнів з приводу того чи пройде така норма чи не пройде. Очевидно, ця норма може набрати більше голосів, як ми вчора дискутували. І я говорив з автором тієї поправки до закону, який був внесений, і вони погоджуються, що це вимушена міра.

Я виконав обіцянку. Вчора був зареєстрований на заміну, цей законопроект є в реєстрації. Мінфін також отримав документ і підтверджує, каже, що це вимушена норма, що це небажано, але вони підтримують. Я би просив вас підтримати з тим, щоб я міг спробувати внести цей документ на розгляд на наступному тижні, щоб не тратити час. Дякую за увагу.

 

ПАВЕЛКО А.В. Позвонила Оксана Сергеевна Маркарова, она пошла на улицу Банковую. Вчера она высказалась в поддержку данного законопроекта. Минфин не имеет к этому законопроекту своих замечаний и вопросов.

У кого есть желание выступить, задать вопросы автору?

 

УНГУРЯН П.Я. А чому саме ці області?

 

МАТВІЄНКО А.С. Я вчора, вас не було, 35 відсотків розбалансованість, скажемо, по Івано-Франківську. Там,  де 5, там, де 6, то ще можна збалансувати. А от 35 не збалансуєш.

Я вас прошу, давайте голосувати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Є пропозиція рекомендувати Верховній Раді законопроект 3778 за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому як закон. Хто за дану пропозицію, прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався? Одноголосно. Рішення прийнято.

 

МАТВІЄНКО А.С. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Щодо питання поряду денного рішення прийнято. Дякую всім за участь.

 

ІЗ ЗАЛУ. Давайте заслухаємо представника "Укравтодору".

 

ПАВЕЛКО А.В. Будь ласка.

 

БАРАХ Є.В. Шановні народні депутати, на продовження вчорашнього діалогу. Вчора на засіданні уряду було прийнято розпорядження №45-р щодо погодження виділення коштів у сумі 254 мільйони на січень, про що ви вчора казали. Тому є таке прохання: згідно до процедури 33 статті Закону про Державний бюджет погодити розпорядження Кабміну. Розподілом передбачається спрямування на дороги державного значення – 173 мільйони 738 тисяч і на дороги обласного значення 79 мільйонів 400.

 

ПАВЕЛКО А.В. А вы бы могли распечатать это постановление уряда для каждого члена комитета?

 

БАРАХ Є.В. Я просто взяв лист, ще не встиг його зареєструвати в бюджетному комітеті.

 

З ЗАЛУ. Та ми вам віримо.  

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, які будуть пропозиції? Підтримати.

 

КРИВЕНКО В.М. Треба, щоб сьогодні все було зареєстровано.

 

БАРАХ Є.В. Номер постанови 45-р.

 

ПАВЕЛКО А.В. Хто за те, щоб підтримати дану пропозицію, прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався? Одноголосно. Дякую.

 

  

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку