СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

12 липня 2017 року

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, починаємо нашу роботу.

Шановні колеги, доброго дня. Зареєструвалося 18 народних депутатів. На засіданні присутні більше половини від складу членів комітету. Кворум є. Переходимо до прийняття рішення.

Прошу секретаря комітету Шкварилюка Володимира Васильовича здійснити підрахунок результатів голосування.

Сьогодні ми маємо завершити роботу, що розпочалася 7 липня в місті Сєвєродонецьку Луганської області. На нашому засіданні за проханням і дорученням Голови облдержадміністрації присутній його радник Балковой Юрій Іванович. Вітаємо вас.

У наданих вам матеріалах міститься інформація Луганської облдержадміністрації за всіма напрямами, що розглядалися. Нагадую, серед них питання щодо стану місцевих бюджетів, реалізації проектів розвитку транспортної інфраструктури та першочергових завдань з відновлення системи надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню області. Поруч з тим додається ряд звернень до комітету від керівництва області щодо врегулювання проблемних питань за відповідними напрямами, з коментарями щодо яких пропоную виступити присутньому тут Юрію Івановичу Балковому. Тільки дуже стисло.

 

БАЛКОВОЙ Ю.І. У нас зміни не дуже великі. Враховуючи те, що бойові дії продовжуються, на перший план виходять питання безпеки і забезпечення життєдіяльності населення. Тому всі заходи, які ми пропонуємо, це пов'язані якраз з виконанням програми правоохоронних органів: це переміщення управління внутрішніх справ області на територію Сєвєродонецька і ремонт приміщення під їх розміщення, інше – це придбання техніки для ДСНС, яке займається розмінуванням території і тушінням пожеж, які виникають після обстрілів. Іншого у нас немає на сьогоднішній день. З тих надходжень, які є, найбільш нагальні проблеми, які ми просимо врахувати народних депутатів під час розподілу цих коштів. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Юрію Івановичу.

Є пропозиція підтримати таке рішення комітету: рекомендувати уряду розглянути можливості врегулювання порушених Луганською облдержадміністрацією питань та реалізації наданих пропозицій, направивши до уряду відповідне звернення щодо проблемних питань з бюджетного забезпечення основних напрямів діяльності місцевих органів влади та розвитку регіону.

Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Один утримався. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую. Рішення прийнято.

Розгляд питань виїзного засідання у Сєвєродонецьку Луганської області завершено.

Будь ласка, Матвієнко Анатолій Сергійович.

 

МАТВІЄНКО А.С. Я дякую, що ми підтримали Луганськ. Тим більше ми проводили там виїзне засідання, і це наша спільна позиція.

Я не проти порядку денного, який ми зараз розглядаємо, але у нас о третій годині засідання бюджетного комітету. Вчора підписав Прем'єр перерозподіл коштів по дорогах. Він має надійти до бюджетного комітету. Якщо ми не розглянемо сьогодні, то цей перерозподіл не буде працювати. Тому я просив би о третій годині, користуючись присутністю тут Міністра фінансів, щоб ми розглянули питання.

 

ПАВЕЛКО А.В. Анатолію Сергійовичу, я відповім вам. У нас последняя неделя, где мы можем собраться. От Кабинета Министров сегодня в течении дня будут поступать еще документы, которые мы должны согласовать до окончания пленарной недели.

Я буду вам пропонувати сьогодні о 15 годині відпрацювати всі поточні питання, які вже надійшли і ті питання, які надійдуть ще до кінця сьогоднішнього робочого дня, і завтра запропонувати нам зібратись ще на одне засідання в перерві з другої до четвертої години і до кінця відпрацювати.

 

МАТВІЄНКО А.С. Але я хотів би, щоб ми звернулись до уряду, щоб вони направили нам всі прийняті рішення.

 

ШЕВЧЕНКО О.Л. Андрій Васильович, так все вже є. Ми домовились із "Укравтодором".

 

ПАВЕЛКО А.В. Вы не слушаете. Я сказал, что все, что зашло, мы сегодня в 15 часов рассматриваем.

 

ШЕВЧЕНКО О.Л. Анатолій Сергійович, якщо ви не знаєте, ми о 14:15 домовились вчора з "Укравтодором". На 14:15 підкомітет.

 

ПАВЕЛКО А.В. Все, що зайшло - на завтра. И, уряд, я вас очень прошу отработать все вопросы, которые будут до конца дня поступать, особливо ті, що потребують нашого узгодження до кінця цього тижня. Дякую.

Засідання цього комітету оголошую закритим.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку