СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

7 грудня 2017 року

 

ПАВЕЛКО А.В. Розпочинаємо чергове засідання за № 124.

Зареєструвалося 20 народних депутатів. На засіданні присутні більше половини від складу членів комітету, кворум є. Засідання оголошую відкритим.

Прошу секретаря комітету здійснювати підрахунок результатів голосування щодо рішень комітету.

Порядок денний у вас розданий (за мінусом 3 й 4 пунктів).

 

ІЗ ЗАЛУ. Шановні, працюємо, працюємо!

 

ПАВЕЛКО А.В. Ми їх вже розглянули: 7000 і Бюджетний кодекс.

Перше питання: про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, розподілу трансфертів державного бюджету місцевим бюджетам. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству культури (розпорядження уряду № 862-р). Доповідає начальник управління економічного розвитку та фінансів Міністерства культури Якубовський Володимир Леонідович. Будь ласка, коротко. У нас роздано рішення.

 

ЯКУБОВСЬКИЙ В.Л. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати! На ваш розгляд пропонується пункт 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2017 року № 862-р. Міністерство культури просить погодити перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству культури на 2017 рік.

Запропоновані перерозподілом видатки планується використати на придбання предметів довготривалого використання, реконструкцію, реставрацію та капітальний ремонт.

Дякую за увагу. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Будь ласка, є заперечення у Міністерства фінансів? Немає.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

Будь ласка, Олександре Володимировичу, 862-р.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Шановні колеги, сьогодні в перерві між засіданнями було засідання підкомітету з питань видатків бюджетного комітету Верховної Ради України, на якому було ретельно розглянуто дане питання і прийнято рішення рекомендувати комітету погодити встановлений розпорядженням уряду від 6 грудня за № 862-р розподіл видатків Державного бюджету. Прошу підтримати таке рішення.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Пропонується голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне. Зміни до розподілу між місцевими бюджетами субвенції Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (розпорядження уряду № 860-р. Доповідає заступник Міністра фінансів Марченко Сергій Михайлович.

Будь ласка, Сергію Михайловичу.

 

МАРЧЕНКО С.М. Шановні народні депутати, прошу підтримати рішення уряду щодо розподілу субвенції на соціально-економічний розвиток, № 861-р.

 

ІЗ ЗАЛУ. 860.

 

МАРЧЕНКО С.М. 860-р і 861-р від 6 грудня 2017 року. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Куліченко Іван Іванович, будь ласка, голова підкомітету.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити зміни  до розподілу між місцевими бюджетами субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій відповідно до  розпорядження уряду номер 860-р з урахуванням дотримання вимог Бюджетного кодексу в частині використання коштів спеціального фонду державного бюджету та за умови належного унормування і оформлення урядом відповідного рішення.

Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Хто за дане рішення, прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне. Зміни до розподілу між місцевими бюджетами субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, розпорядження уряду номер 861-р.

Доповідає заступник Міністра фінансів Марченко Сергій Михайлович.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Так він уже доповів.

 

ПАВЕЛКО А.В. Ні, 861.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Він два доповів.

 

ПАВЕЛКО А.В. Будь ласка, Куліченко Іван Іванович.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Пропонується підтримати таке рішення комітету. Погодити зміни до розподілу між місцевими бюджетами субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій відповідно до розпорядження уряду номер 861-р за умови належного унормування і оформлення урядом відповідного рішення.

Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іване Івановичу.

Хто за дане рішення, прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

І наступне - друге питання. Це дуже важливий законопроект – про внесення змін до пункту 16 розділу VI "Прикінцеві та Перехідні положення Бюджетного кодексу", номер 7345, поданий народним депутатами Герасимовим та Чубаровим.

Шановні колеги! За відсутності співавтора, народного депутата Герасимова, пропонується надати слово заступнику Міністра фінансів Марченку Сергію Михайловичу. Будь ласка.

 

МАРЧЕНКО С.М. Є проблема з фінансуванням телеканалу АТR, тому просимо підтримати зазначену правку, оскільки це дозволить профінансувати вже в цьому році зазначений канал.

 

ПАВЕЛКО А.В. Іщейкіну Костянтину Євгеновичу, голові підкомітету, будь ласка, слово.

 

ІЩЕЙКІН К.Є. Шановні колеги, цей законопроект ми з вами уже розглядали. Мова іде про наступне. Законодавча пропозиція ініційована для продовження практики надання за рахунок коштів державного бюджету фінансової підтримки телерадіокомпаніям, які функціонували на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та надають інформаційні послуги.

Прийняття законопроекту не вимагає виділення додаткових бюджетних коштів, оскільки фінансова підтримка вказаним телерадіокомпаніям здійснюватиметься за рахунок та в межах видатків, що передбачатимуться в державному бюджеті на відповідний рік за відповідною бюджетною програмою Мінсоцполітики. Так у 2016 році було вділено 38,9 мільйонів, у 2017 році заплановано спрямувати 35 мільйонів гривень.

Мінфін не заперечує щодо розгляду даного законопроекту. За результатами розгляду пропонується рекомендувати Верховній Раді проект закону за № 7345 прийняти за основу та в цілому як закон. Але на даний час висновок ГНЕУ відсутній. Зважаючи на регламентні вимоги, висновок комітету до законопроекту буде надано тільки після отримання висновку ГНЕУ до даного законопроекту. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Костянтине Євгеновичу.

Пропонується підтримати озвучене головою підкомітету Іщейкіним Костянтином Євгеновичем рішення, а саме: рекомендувати Верховній Раді законопроект 7345 прийняти за основу та в цілому як закон, з урахуванням пропозицій комітету. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

На цьому засідання комітету закрите. Дякую всім.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку