СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

19 квітня 2018 року

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги! Доброго дня, шановні народні депутати та запрошені! Зареєструвалося 15 народних депутатів. На засіданні присутні більше половини від складу членів комітету. Кворум є. Засідання оголошую відкритим.

Прошу секретаря комітету Шкварилюка Володимира Васильовича здійснювати підрахунок результатів голосування.

Шановні колеги, на початку засідання хочу нагадати, що завтра, у п'ятницю, 20 квітня заплановане засідання комітету у місті Вінниця. Виїзд відбудеться з Центрального залізничного вокзалу міста Києва. Запрошую всіх взяти участь у такому засіданні.

Шановні колеги, тепер щодо порядку денного сьогоднішнього засідання. Якщо пропозицій до порядку денного немає, переходимо до розгляду питання про погодження Переліків об'єктів, щодо яких здійснюється реалізація заходів з розвитку автомобільних доріг в рамках експерименту відповідно до пункту 33 розділу VI Бюджетного кодексу України.

Перше питання. У Закарпатській області (згідно з листом Закарпатської обласної державної адміністрації від 18.04.2018 № 06-7/914/2). Доповідає Харченко Олександр Іванович – виконуючий обов'язки заступника Голови Державного агентства автомобільних доріг України.

Будь ласка, Олександре Івановичу.

 

ХАРЧЕНКО О.І. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати, прошу вибачення за вчорашній маленький казус, що там було непорозуміння на рахунок тих переліків об'єктів, які подавалися, не з нашої вини.

На сьогоднішній день ми вам виносимо до розгляду наступний Перелік об'єктів додатково до того, що ми з вами раніше відпрацьовували по Закарпатській області на кошти, які були зібрані в Закарпатській області станом за 1 квартал 2018 року (просто уточнення) в сумі 52,1 мільйона гривень.

Закарпатською обласною державною адміністрацією подано Перелік з двох об'єктів. Дорога на Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів на кілометрі 1 + 942, кілометрі 209 + 020, відрізками на загальну суму 52 мільйона гривень. І також поданий об'єкт Р-21 Долина – Хуст на кілометрі 44 + 983, кілометрі 76 + 900 на суму 100 тисяч гривень. Я так розумію, "заділами", якщо будуть кошти в подальшому, щоб провести процедури і так далі. Я думаю, що в принципі правильно.

 

ІЗ ЗАЛУ. А що тільки відрізками?

 

ХАРЧЕНКО О.І. Відрізками, ми з вами в першому переліку, який погоджували десь місяця півтора тому, у нас був цей же самий об'єкт на цьому ж самому відрізку також відрізками. Ми те, що було в проектно-кошторисній документації, відповідно до суми, яку ми з вами добавляємо на ці об'єкти, добавляються просто відрізки. Воно просто під проектно-кошторисну, яка розроблена по цьому об'єкту.

Прошу розглянути і погодити.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександре Івановичу.

Слово надається голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу.

Будь ласка, Богдане Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Пропонується комітету підтримати таке рішення: погодити додатковий перелік об'єктів з розвитку автомобільних доріг по Закарпатській області, що здійснюється в рамках експерименту, фінансове забезпечення яких передбачається здійснювати за рахунок коштів, отриманих від її експерименту у першому кварталі цього року, поданий листом Закарпатської обласної державної адміністрації від 18.04.2018 з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету. На підкомітеті прийнято одноголосно.

 

ПАВЕЛКО А.В. Будь ласка, Іване Івановичу.

 

КРУЛЬКО І.І. Шановні колеги, я вам поясню, про яку дорогу іде мова. Мова іде про дорогу, яка простягається через усе Закарпаття. Це єдина дорога, яка об'єднує всі районні центри Закарпаття з містом Ужгородом: Мукачево, до Яблуницького перевалу і далі з'єднує з Івано-Франківськом. Тому це ключова дорога в Закарпатті, і без неї просто всі інші можна навіть не робити, бо до інших не доїдеш. Тому треба підтримувати це рішення. І добре, що розібралися з бюрократичними паперами, які вчора нам не дали можливості рішення провести. І дякую комітету за те, що комітет зібрався сьогодні щодо цього питання.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іване Івановичу.

Пропозиція: перейти до голосування. Пропонується підтримати озвучену головою підкомітету Дубневичем Богданом Васильовичем пропозицію погодити даний Перелік об'єктів. Прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Утримався – 1. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне питання друге. У Сумській області (згідно з листом Сумської обласної державної адміністрації від 13.04.2018 № 01-14/3560).

Слово надається нашому колезі народному депутату Молотку Ігорю Федоровичу.

 

МОЛОТОК І.Ф. Шановний Андрію Васильовичу, шановні колеги, прохання підтримати перерозподіл цих грошей. Це ще гроші Митного експерименту того року, ми ретельно розглянули всі пропозиції, які подала нам Служба автомобільних доріг. Прохання підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається народному депутату Медуниці Олегу В'ячеславовичу.

Будь ласка, Олеже В'ячеславовичу.

 

МЕДУНИЦЯ О.В. Шановні колеги, завдяки нашому рішенню, яке ми прийняли ще позаминулого року, ми подовжили експеримент на всю Україну, і тепер всі наші області отримують кошти, тому прошу вас підтримати розподіл від Митного експерименту, в тому числі по Сумській області. Мій колега з транспортного комітету Олександр Леонідович Сугоняко теж тут присутній, бо це для нього важлива подія. Так що дякую всім за розуміння.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую Олеже В'ячеславовичу.

Я думаю, що ми підтримаємо нашого колегу.

Слово надається виконуючому обов'язки заступника Голови Державного агентства автомобільних доріг України Харченку Олександру Івановичу.

Будь ласка, Олександре Івановичу.

 

ХАРЧЕНКО О.І. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати члени бюджетного комітету, на ваш розгляд виноситься Перелік об'єктів, який сформований відповідно до суми коштів, яка була зібрана і обліковується в обласній державній адміністрації станом на 01.01.2018. Сума коштів складає 156 мільйонів 609 тисяч гривень.

До Переліку адміністрація подала 2 об'єкта по капітальному ремонту: це дві штучні споруди, два мостових переходи по дорозі Шостка – Кролевець, і по поточному середньому ремонту 7 об'єктів. Із значних: це Шостка – Кролевець на загальну суму 35 мільйонів, декілька об'єктів до контрольно-пропускних пунктів. В принципі, логічний і правильний перелік об'єктів Укравтодор розглянув і погодив, прошу вас погодити.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу.

Будь ласка, Богдане Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Пропонується комітету підтримати таке рішення: погодити перелік об'єктів з розвитку автомобільних доріг по Сумській області, що здійснюється в рамках експерименту, фінансове забезпечення яких передбачається здійснювати за рахунок коштів, отриманих від її експерименту у першому кварталі цього року, поданий листом Сумської обласної державної адміністрації від 13.04.2018 з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

У Рахункової палати немає заперечень чи питань по цьому питанню? Немає. Дякую.

Є пропозиція перейти до прийняття рішення, проголосувати та підтримати нашого колегу голову підкомітету Дубневича Богдана Васильовича. Прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Утримався – 1. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Щодо всіх питань порядку денного рішення комітету прийнято. Оголошую засідання комітету закритим.

Дякую всім за участь і бажаю успіхів. 


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку