СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

22 листопада 2018 року 

 

І зараз є пропозиція надати слово Степану Івановичу Кубіву.

 

КУБІВ С.І. Шановний Андрію Васильовичу, шановні члени бюджетного комітету! Перше, хочу вам подякувати за дійсно важку працю, але вона потрібна є перш за все для нашої держави, для балансу і спокою та переконання в розвитку тих ініціатив, які проводить і Президент, і Прем'єр-міністр, і Верховна Рада на базі того, що ви прийняли.

Для зміцнення нашої позиції і для утвердження її я попрошу вас від імені Прем'єр-міністра України, Уряду внести на розгляд засідання Верховної Ради, а зараз на засідання бюджетного комітету питання щодо пропозиції затвердження кандидатури Маркарової Оксани Сергіївни на Міністра фінансів, прошу розглянути. (Оплески)

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Тут не треба аплодувати. Треба підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Шановні колеги, є пропозиція розпочати наступне засідання бюджетного комітету.

Для стенограми, будь ласка, Володимир Васильович Шкварилюк.

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Шановний Андрію Васильовичу, шановні члени комітету, шановний наш уряд! Хочу для стенограми сказати, що четверта година ранку двадцять хвилин, 16 членів бюджетного комітету, які забезпечили кворум, проголосували всі за те, щоб сьогодні був проголосований бюджет у сесійній залі.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую. Дякую всім колегам.

Будь ласка, Кривенко Віктор.

 

КРИВЕНКО В.М. Для стенограми, представники "Народного Руху України" зараз о 4:20 є присутніми саме для того, щоб підтримати пані Оксану на посаду Міністра. По всім іншим питанням ми утримались. (Оплески)

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Будь ласка, Сергій Ярославович.

 

РУДИК С.Я. Шановні колеги, ми під час обговорення проекту про державний бюджет говорили про правку, яка стосується "СМСЧ 14". Ми домовились, що ми погоджуємо цю правку так, як вона зараз зазначена в цій редакції. Але я попросив би доручення комітету, щоб звернутися до Кабінету Міністрів України з тим, щоб до моменту врегулювання питання про передачу цілісного майнового комплексу "СМСЧ 14" передбачили відповідні видатки на фінансування "СМСЧ 14" в складі медичної субвенції.

 

ПАВЕЛКО А.В. Все? Від комітету.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Це в постанову про призначення Маркарової?

 

РУДИК С.Я. Ні. Це до бюджету. Я просто прошу підтримати. Окреме доручення.

 

ПАВЕЛКО А.В. Це, будь ласка, до Мінфіну від комітету.

Зараз, будь ласка, ще раз. Не збивайте нам засідання.

Для стенограми, ми доручаємо від комітету це питання…

 

РУДИК С.Я. Звернутися до Кабінету Міністрів України, до того, як виконається та норма, яка прописана в бюджеті, про передачу СМСЧ 14 на місцевий бюджет, передбачати їм субвенцію з МОЗу.

 

ПАВЕЛКО А.В. Приймається.

Будь ласка, в цілому до наших прийнятих питань у Рахункової палати не було зауважень?

 

ПАЦКАН В.В. Шановний Андрію Васильовичу, шановний Степане Івановичу, Оксано Сергіївно! Рахункова палата підтримує законопроект перший щодо Бюджетного кодексу, зауважень немає. І так само підтримуємо кандидата на посаду міністра пані Оксану Сергіївну.

 

ПАВЕЛКО А.В. Так. Дякуємо вам.

Шановні колеги, тепер, для протоколу. Зараз є кворум – 16 народних депутатів зараз знаходяться в бюджетному комітеті. Ми маємо можливість розпочати наступне засідання з одним питанням: про те, що наголосив наш Перший віце-прем'єр-міністр України Кубів Степан Іванович.

Є пропозиція: підтримати даний порядок денний. Прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Утримався – 1. Кривенко. Всі інші – за.

 

ПАВЕЛКО А.В. Рішення прийнято. Дякую вам.

Порядок денний затверджено. Переходимо до першого і єдиного питання порядку денного, яке озвучить зараз Кубів Степан Івнович.

Будь ласка, Степане Івановичу.

 

КУБІВ С.І. Перш за все, дякую, що ви підтримали нашу пропозицію і відкрили засідання бюджетного комітету.

Шановний Андрію Васильовичу, шановні члени бюджетного комітету, запрошені, журналісти! Я вношу пропозицію за дорученням Прем'єр-міністра і Уряду України щодо винесення до сесійної зали затвердження на посаду Міністра фінансів Маркарову Оксану Сергіївно.

Оксана Сергіївна, яка пропрацювала довгий термін, характеризується якістю підготовки освітянської, якістю підготовки практичної роботи. І ви переконалися підтвердженням останніх трьох бюджетів, які ми разом з Оксаною Сергіївною готували.

Я прошу підтримати дану кандидатуру на посаду Міністра фінансів України.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановна Оксано Сергіївно, будь ласка, вам слово.

 

МАРКАРОВА О.С. Шановний Степане Івановичу, шановні колеги! Я дуже дякую за таку пропозицію і довіру, якщо ви мені її висловите. Ми з вами почали працювати ще у 2015 році, коли я була заступником Міністра, керівником Апарату, потім Першим заступником Міністра. Зараз у якості виконуючого обов'язки ми пройшли декілька бюджетних процесів, всі вони були непрості, ми пройшли дужа багато інших законопроектів.

Для себе бачу дуже важливою метою той законопроект, над яким ми працюємо з вами, починаючи з ідеї з 2015 року, концепції у 2016-2017 роках, наш законопроект про запровадження середньострокового бюджетного планування.

З 2000 року багато міністрів фінансів планували це зробити, з 2000 року багато парламентарів підходили до цієї концепції. І я буду дуже щасливою, якщо ми з вами разом будемо тією командою, яка це зробить і запровадить це в Україні. Сподіваюся, що сьогодні ми завершимо роботу над проектом бюджету на 2019 рік, Бюджетний кодекс, паралельно ще в податковому комітеті Податковий кодекс, але сподіваюся, що у всіх у нас достатньо сил, щоб відразу після, сподіваюся, результативного голосування нашою робочою групою, пане Костянтине, знову нам доведеться багато днів позасідати для того, щоб, сподіваюся, на наступному тижні вийти в тому числі на розгляд цього важливого законопроекту.

Дякую.

(Оплески)

 

КУБІВ С.І. Шановні колеги, формування середньотермінового планування бюджетного і формування макропоказників посилює позиції рейтингу держави Україна. Друге, це дозволяє відкрити нові можливості стабільного довготермінового залучення ресурсів. І третя позиція – це невідкладна програма формування бюджету 2020 року. Я надіюся, що формування середньотермінового бюджетування і макропоказників ми будемо затверджувати на 2020-2023 роки, що формує нову філософію, нові ринки, нові можливості, переваги.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Степан Іванович.

Віктор Кривенко, будь ласка. Ви не змінили думку?

 

КРИВЕНКО В.М. По озвученому питанню думку "Народний рух" не змінив.

А по питанню, що у нас є з вами почесний член комітету, у мене понад 40 поправок, які не враховані урядом, і саме через це ми не будемо підтримувати цей бюджет. Але, товариство, я дуже вас прошу і прошу пані Оксану, і прошу першого віце-прем'єр-міністра, щоб ми підтримали Херсонську область, тому що там всі високопосадовці (це прифронтова область), щоб ми мінімум 50 мільйонів гривень взяли на себе зобов'язання публічне, цим голосуванням теж затверджене, щоб ми дофінансували питання мостопереходу в Херсоні, і наш колишній колега Андрій Гордєєв, щоб ми підтримали це рішення І чи це субвенція з соцеконом, чи з якогось іншого джерела, але щоб ми це питання взяли…

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Віктор Миколайович.

Я думаю, що для нас Херсонська область, в якій ми були не раз з виїзним засіданням, там працює наш колишній колега, якого ми підтримуємо в даному проекті. Я думаю, що на наступних засіданнях ми обов'язково приймемо це рішення.

Шановні колеги, по порядку денному є пропозиція підтримати пропозицію Кабінету Міністрів України та затвердити кандидатуру Міністра фінансів Оксану Сергіївну Маркарову. Хто за дану пропозицію. Прошу голосувати. Хто за?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Хто за?

 

ПАВЕЛКО А.В. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Під стенограму. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, дякую. Шановні колеги!

(Оплески)

Шановні колеги! Дякую вам за працю! Щодо всіх питань порядку денного рішення комітету прийняті. Оголошую засідання комітету закритим. Дякую всім за участь і бажаю успіхів.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку