Стенограма до ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ №177 від 10.07.2019

16 липня 2019, 13:01

 

СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

 

10 липня 2019 року

 

ПАВЕЛКО А.В. Доброго дня, шановні колеги! Починаємо роботу нашого комітету. Вітаємо колег з інших комітетів і представників Уряду. Будь ласка, займайте місця.

Дякую всім за можливість відпрацювати сьогодні дуже важливе засідання нашого комітету. У нас зараз є можливість відпрацювати порядок денний, який вам розданий.

Зараз ще підходить наш колега Білоцерковець, і ми починаємо роботу.

Шановні колеги, є пропозиція розглянути порядок денний. І я хотів би запитати: чи є доповнення?

Будь ласка, Іване Івановичу.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Шановні колеги, є прохання включити в порядок денний 4 питання.

Перше. Про погодження розподілу між місцевими бюджетами субвенції на створення та ремонт існуючих спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах усіх ступенів у 2019 році відповідно до розпорядження Уряду від 5 липня 2019 року № 493-р.

Друге питання. Про погодження розподілу та змін до розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційними програмами і проектами регіонального розвитку у 2019 році відповідно до розпорядження Уряду № 492-р.

Про погодження уточненого розподілу між місцевими бюджетами субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках надзвичайної кредитної програми для відновлення України на 2019 рік, затверджено постановою Уряду № 583.

 

ПАВЕЛКО А.В. Є.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. І останнє. Про погодження розподілу та змін до розподілу між місцевими бюджетами у 2019 році субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій згідно до розпорядження Уряду від 10 липня № 500.

 

ПАВЕЛКО А.В. Є. Дякую.

Наступне – Горбунов і далі – Матвієнко.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Шановні колеги, шановний Андрію Васильовичу, Степане Івановичу, є пропозиція додатково включити до порядку денного питання про погодження видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти від 10 липня 2019 року за номером 497-р; також передбачених Міністерству інформаційної політики відповідно до розпорядження Уряду від 10 липня за номером 498-р; передбачених Міністерству фінансів України відповідно до розпорядження Уряду від 5 липня за номером 491-р; Міністерству економічного розвитку і торгівлі відповідно до розпорядження Уряду від 10 липня за номером 495-р; та Міністерству культуру відповідно до розпорядження Уряду від 10 липня за номером 499-р. Прошу підтримати.

 

МАТВІЄНКО А.С. Пане голово, чи можна перенести на раніше соцеконом? Не можете? Ну, просто я маю летіти.

 

ПАВЕЛКО А.В. Кворум… Я би хотів оголосити, що ми зараз… А?

 

МАТВІЄНКО А.С. Ну, соцеконом можна поставити першим?

 

ПАВЕЛКО А.В. А, першим? Так, добре.

Шановні колеги, зараз я все ж таки хочу розпочати комітет. У нас є кворум, і ми з вами можемо почати нашу роботу.

Доброго дня, шановні народні депутати та запрошені! Зареєструвалося 15 народних депутатів, на засіданні присутні більше половини від складу членів комітету, кворум є, засідання оголошую відкритим. Прошу секретаря комітету Шкварилюка Володимира Васильовича здійснювати підрахунок результатів голосування щодо рішень комітету, будь ласка.

Тепер, шановні колеги, щодо порядку денного сьогоднішнього засідання. Проект порядку денного у вас є. А також ми з вами заслухали додаткові питання, які були озвучені нашими колегами Куліченком Іваном Івановичем та Горбуновим Олександром Володимировичем, а саме: додатково включити питання, які вони озвучили, 9 питань, загалом 9 питань. І є пропозиція також підтримати Матвієнка Анатолія Сергійовича по змінам до порядку розгляду питань.

Шановні колеги, хто за те, щоб затвердити порядок денний сьогоднішнього засідання з пропозиціями наших колег? Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Один утримався. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую. Рішення приймається.

Тепер, шановні колеги, дуже стисло по кожному питанню доповідати і приймати рішення. Перше питання: про погодження переліків… А, да, було запропоновано… А який він номер? 500-р. Так, будь ласка, по цьому питанню… Шановні колеги, є пропозиція розпочати нашу роботу з питання про погодження розподілу та змін до розподілу між місцевими бюджетами в 2019 році субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій відповідно до розпорядження Уряду від 10 липня за № 500-р.

Доповідає заступник Міністра фінансів Шкураков Василь Олександрович.

Василю Олександровичу, вам слово. Будь ласка, вам слово.

 

ШКУРАКОВ В.О. Дякую.

Шановний головуючий, шановні народні депутати! Розпорядження Кабінету Міністрів від 10.07.2019 року № 500-р – деякі питання розподілу в 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Рішенням Уряду пропонується:

Перше. Затвердити розподіл нерозподіленого обсягу субвенції між місцевими бюджетами, в тому числі за певними об’єктами. Залишок нерозподіленого обсягу субвенції на сьогодні становить 2 мільярди 567 мільйонів 700 тисяч гривень.

Друге. Відповідно до пропозицій місцевих органів виконавчої влади, народних депутатів внести зміни в додаток 1, 2 до розпорядження Кабінету Міністрів від 23.01.2019 року № 39-р, від 05.06.2019 року № 365-р в частині уточнення місцевих бюджетів та переліку об’єктів, заходів, на які спрямовуються кошти зазначеної субвенції в 2019 році.

Реалізація розпорядження Уряду не потребує додаткових видатків з державного бюджету. Прошу підтримати та погодити затверджені вказаним розпорядженням уряду розподіл субвенції та зміни до розподілів, затверджених вищезазначеними рішеннями Уряду.

Дякую за увагу.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Василю Олександровичу.

Чи є зауваження у Рахункової палати? Немає.

Слово надається голові підкомітету Куліченку Івану Івановичу.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Шановний Андрію Васильовичу, колеги, розпорядженням Уряду № 39 та 365 вже розподілено було 2,2 мільярда. Зараз цим розпорядженням вноситься уточнення по окремим назвам, а також розподілено частину субвенції в сумі 2,5 мільярда гривень.

Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити розподіл та зміни до розподілу між місцевими бюджетами субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій згідно з пунктами 1 і 2 та додатками до розпорядження Уряду № 500-р за умови належного оформлення Кабінету Міністрів України відповідного рішення. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іване Івановичу.

Колеги, є пропозиція перейти до голосування та приймати рішення. Приймається? Хто за те, щоб підтримати озвучене Куліченком Іваном Івановичем рішення. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Всі одноголосно.

 

ПАВЕЛКО А.В. Одноголосно. Дякую. Всі одноголосно.

Наступне. Переходимо до порядку денного.

Перше питання. Про погодження переліків об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту автомобільних доріг, що здійснюється у 2019 році за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету.

Перше питання. У Луганській області (згідно з листом Луганської обласної державної адміністрації).

Доповідає від Луганської обласної державної адміністрації Арапов Артем Олександрович.

Будь ласка. Дуже стисло, будь ласка.

І підготуватись, наступне питання – Дніпропетровська область.

 

АРАПОВ А.О. Шановні присутні, Луганська обласна державна адміністрація надає пропозиції щодо переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць та доріг комунальної власності в населених пунктах, роботи по яких планується виконати за рахунок залишків субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2018 році.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Артеме Олександровичу.

Є пропозиція надати слово від Укравтодору Цепелєву Сергію Юрійовичу. Будь ласка.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. Укравтодор відпрацював зазначені переліки і зауважень до нього не має. Просимо підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Юрійовичу.

Чи є зауваження у Міністерства фінансів? Немає.

Чи є зауваження у Рахункової палати?

Будь ласка, є пропозиція надати слово Андрію Васильовичу Майснеру, вам слово.

 

МАЙСНЕР А.В. Дякую.

Шановний головуючий, шановні народні депутати, і Луганська область, і Укравтодор, і ще 7 областей мають звіт Рахункової палати по цій субвенції за 2018 рік. Там виписана повністю "дорожня карта", всі проблеми, питання. І тому, для того щоб не займати час народних депутатів, по всіх областях до всіх єдине: читайте звіт Рахункової і виконуйте рекомендації Рахункової палати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Так, і це дуже важливо. Підтримуєте, колеги? Підтримуєте.

Слово надається голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу. Луганська область, будь ласка.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити перелік об'єктів автомобільних доріг у Луганській області за рахунок залишку субвенції станом на 1 січня 2019 (поданий листом Луганської облдержадміністрації від 14 червня 2019 року) з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Є пропозиція підтримати. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне, у Дніпропетровській області (згідно з листом Дніпропетровської обласної державної адміністрації). Від Дніпропетровської області слово надається Немога Геннадію Вячеславовичу.

 

НЕМОГА Г.В. Доброго дня!

Дніпропетровська облдержадміністрація звертається з пропозицією погодити перелік об'єктів капітального ремонту за залишок коштів 2018 року. Кошти в розмірі 18,4 мільйона гривень спрямовуються на продовження робіт з капітального ремонту автомобільних доріг і вулиць комунальної власності.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Геннадію Вячеславовичу.

Від Укравтодору Цепелєв Сергій Юрійович. Будь ласка.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. Дякую.

Укравтодор відпрацював зазначений перелік. Виникли уточнення в ході реалізації об'єктів. Укравтодор відпрацював і не має зауважень.

 

НЕМОГА Г.В. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Юрійовичу.

У Міністерства фінансів є заперечення? Немає.

Рахункова уже виступила.

Слово надається голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити перелік об'єктів щодо автомобільних доріг у Дніпропетровській області, що здійснюються за рахунок залишку субвенції станом на 1 січня 2019 (поданий листом Дніпропетровської облдержадміністрації від 9 липня 2019 року) з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

Є пропозиція підтримати. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

НЕМОГА Г.В. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступна, у Кіровоградській області (згідно з листом Кіровоградської обласної державної адміністрації). Доповідає заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Осінський Сергій Олександрович. Будь ласка.

 

ОСІНСЬКИЙ С.О. Доброго дня, Андрію Васильовичу, шановні депутати.

Кіровоградська обласна державна адміністрація звертається з проханням погодити зміни до переліків об'єктів, які будуть фінансуватися за рахунок субвенції 2019 року, а також перелік залишків 2018 року.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Олександровичу.

Слово надається від Укравтодору Цепелєву Сергію Юрійовичу. Будь ласка.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. Дякую.

Укравтодор відпрацював зазначені переліки за рахунок субвенцій 2019 року та залишків 2018 року та зауважень до них не має, просимо підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Юрійовичу.

Міністерство фінансів? Немає.

Рахункова виступила.

Слово надається голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити уточнений перелік об'єктів щодо автомобільних доріг у Кіровоградській області, що здійснюються у 2019 році за рахунок відповідної субвенції, та перелік об'єктів за рахунок її залишку на початок року (поданий листом Кіровоградської облдержадміністрації від 25 червня 2019 року) з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

Є пропозиція підтримати.

Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно, рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне: у Закарпатській області згідно з листом Закарпатської обласної державної адміністрації. Доповідає заступник директора департаменту Закарпатської облдержадміністрації Паловчик Едуард Андрійович. Будь ласка.

 

ПАЛОВЧИК Е.А. Закарпатська обласна державна адміністрація просить підтримати погодження внесених змін до переліку об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг загального значення, які погоджені Укравтодором в частині виділення коштів на поточний дрібний ремонт та зимове утримання доріг.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Едуарде Андрійовичу.

Будь ласка, від Укравтодору Цепелєв Сергій Юрійович.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. Укравтодор відпрацював вкотре перелік субвенції по Закарпатській області. Є позитивні зрушення, зменшено кількість об'єктів. Просимо підтримати.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Юрійовичу.

Мінфін? Дякую.

Рахункова? Дякую.

Слово надається голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити уточнений перелік об'єктів щодо автомобільних доріг у Закарпатській області за рахунок відповідної субвенції, поданий листом облдержадміністрації від 2 липня 2019 року з дотриманням вимог Бюджетного кодексу з використання коштів спеціального фонду бюджету.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

Є пропозиція підтримати. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

 

ПАЛОВЧИК Е.А. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Наступне: у Вінницькій області згідно з листами Вінницької обласної державної адміністрації. Доповідає Бабій Олег Васильович. Будь ласка.

 

БАБІЙ О.В. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати! Вінницька обласна державна адміністрація просить погодити перелік об'єктів за рахунок субвенції на розвиток місцевих доріг, за рахунок субвенції залишку минулого року. І просить погодити окремо зміни до переліку за рахунок субвенції поточного року.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Від Укравтодору Цепелєв Сергій Юрійович. Будь ласка.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. Укравтодор відпрацював уточнені переліки субвенції на 2019 рік та перелік субвенції за рахунок залишків 2018 року та не має зауважень до нього. Просимо підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Юрійовичу.

Мінфін? Дякую.

Рахункова? Дякую.

Слово надається голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити уточнений перелік об'єктів щодо автомобільних доріг у Вінницькій області, що здійснюється у 2019 році за рахунок відповідної субвенції, та перелік об'єктів за рахунок їх залишку на початок року, подані листами облдержадміністрації від 9 липня та 27 червня 2019 року з дотриманням вимог Бюджетного кодексу.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Є пропозиція підтримати. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався? Шановний секретар?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне: у Житомирській області згідно з листами Житомирської обласної державної адміністрації. Доповідає Крисюк Роман Анатолійович. Будь ласка.

 

КРИСЮК Р.А. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати! Вашій увазі пропонуються зміни до переліків, це залишки і субвенція на 2019 рік. Зміни пов'язані зі збільшенням видатків на капітальні ремонти і зменшенням поточного й експлуатаційного утримання. Просимо погодити.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Романе Анатолійовичу.

Будь ласка, від Укравтодору Цепелєв Сергій Юрійович.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. Дякую.

Укравтодор відпрацював перелік об'єктів за рахунок субвенції 2019 року (уточнений перелік) та залишки субвенції 2018 року (уточнений перелік) і не має зауважень до нього. Просимо підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Міністерство фінансів? Дякую.

Рахункова? Дякую.

Слово надається голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити уточнені переліки об'єктів щодо автомобільних доріг у Житомирській області, що здійснюється у 2019 році за рахунок відповідної субвенції, та перелік об'єктів за рахунок їх залишку на початок року, подані листами Житомирської облдержадміністрації від 3 липня 2019 року з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

Є пропозиція надати слово нашому колезі, який опікується кожен день питаннями Житомирської області.

Ревега Олександр, будь ласка, вам слово.

 

РЕВЕГА О.В. Дякую.

Добрий день, Андрію Васильовичу, добрий день, шановні колеги народні депутати бюджетного комітету, перший віце-прем'єр-міністр України Степан Іванович Кубів.

Прошу комітет підтримати виділення коштів шляхом перерозподілу на місцеві дороги: місто Бердичів в сумі 24 мільйона 500 тисяч, Бердичівський район в сумі 18 мільйонів 700 тисяч.

Прошу комітет врахувати, що на території міста Бердичева знаходиться 3 військові частини, їхні родини, багато техніки, спецтехніки, полігон військовий знаходиться на території Бердичівського району, тому прошу комітет підтримати і виділити кошти.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександре.

Я думаю, що ми всі підтримаємо нашого колегу Олександра Ревегу. Є пропозиція підтримати. Прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне. У Київській області (згідно з листом Київської обласної державної адміністрації). Доповідає заступник директора Департаменту регіонального розвитку Київської облдержадміністрації Романенко Андрій Степанович.

Будь ласка, Андрію Степановичу.

 

РОМАНЕНКО А.С. Шановний головуючий, шановні народні депутати, Київська обласна державна адміністрація просить погодити перелік об'єктів реконструкції капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок залишків, невикористаних у 2018 році.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Андрію Степановичу.

Від Укравтодору Цепелєв Сергій Юрійович.

Будь ласка, Сергію Юрійовичу.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. Дякую.

Укравтодор відпрацював перелік об'єктів за рахунок залишку невикористаної субвенції у 2018 році і не має зауважень до нього. Просимо підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Юрійовичу.

Чи є зауваження у Міністерства фінансів? Немає.

Чи є зауваження у Рахункової палати? Немає.

Слово надається голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Київської області, що здійснюється за рахунок залишку субвенції станом на 1 січня 2019 року, поданий Київською облдержадміністрацією від 2 липня 2019 року з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

Шановні колеги, є пропозиція підтримати. Прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Колеги, наступне, у Харківській області (згідно з листом Харківської обласної державної адміністрації. Доповідає Турченко Ігор Вікторович.

Будь ласка, Ігорю Вікторовичу.

 

ТУРЧЕНКО І.В. Доброго дня, шановні народні депутати. В результаті економії коштів в системі ProZorro майже більше 12 відсотків просимо погодити перелік нових об'єктів будівництва автомобільних доріг місцевого значення та перехідних коштів 2018 року.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Ігорю Вікторовичу.

Від Укравтодору Цепелєв Сергій Юрійович.

Будь ласка, Сергію Юрійовичу.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. Дякую.

Укравтодор відпрацював перелік об'єктів за рахунок субвенції 2019 року уточнений та перелік об'єктів за рахунок залишків невикористаних коштів субвенції у 2018 році та не має зауважень до них. Просимо підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Чи є зауваження від Міністерства фінансів? Немає.

Чи є зауваження від Рахункової палати? Немає.

Слово надається голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу.

Будь ласка, Богдане Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити уточнений перелік об’єктів автомобільних доріг у Харківській області, що здійснюється у 2019 році за рахунок відповідної субвенції та перелік об’єктів за рахунок її залишку на початок року, поданий листами Харківської обласної державної адміністрації від 5 та 8 липня 2019 року з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

Є пропозиція підтримати. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне. У Сумській області (згідно з листом Сумської обласної державної адміністрації). Доповідає Купрейчик Ірина Валеріївна – виконуюча обов’язки голови Сумської обласної державної адміністрації. Будь ласка.

 

КУПРЕЙЧИК І.В. Добрий день, Андрію Васильовичу, добрий день, шановні народні депутати. Сумська обласна державна адміністрація просить погодити зміни. Зміни передбачають перерозподіл коштів субвенції та залишку субвенції 2018 року. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Ірино Валеріївно. Думаю, що ми обов’язково вас підтримаємо.

Від Укравтодору Цепелєв Сергій Юрійович.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. Дякую.

Укравтодор відпрацював переліки за рахунок субвенції 2019 року та переліки за рахунок залишків 2018 року та не має зауважень до зазначених об’єктів, включених у переліки. Просимо підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Юрійовичу.

Мінфін? Дякую.

Рахункова палата? Дякую.

Слово надається голові підкомітету Дубневичу Богдану Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити уточнений перелік об’єктів автомобільних доріг у Сумській області, що здійснюється у 2019 році за рахунок відповідної субвенції та перелік об’єктів за рахунок її залишку на початок року, подані листами державної адміністрації від 8 липня 2019 року з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету. Дуже прошу підтримати.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

Слово надається нашому колезі Кривенку Віктору.

 

КРИВЕНКО В.М. Дякую.

Я підтримую пропозиції по Сумській області. В мене просто, користуючись нагодою, є запитання. Вчора чи позавчора вийшов сюжет на ТСН як ремонтуються дороги в Полтавській області, Гадяцький район, ви всі бачили. Я прошу представника Рахункової палати, щоб ми подивились на цю ситуацію, тим паче, міські громади Гадяча, Лохвиці, Пирятина ремонтують по 450 – 480 гривень за метр квадратний, тільки виходять за межі громади, тільки обласне підпорядкування, тільки це державна лінія, вже відразу 800 гривень. Тому, Степану Івановичу, треба якось на це реагувати. Я розумію, що це там на місцях, але ситуація така неможлива.

Друге питання в мене до Сергія Юрійовича Цепелєва. Сергію Юрійовичу, хто все ж таки приймає рішення: це приймає рішення і погоджує Автодор і бюджетний комітет чи це на місцевому рівні приймаються рішення, бо в нас там всі почали перед виборами розповідати, що це місцеві всі приймають рішення. Прошу вас.

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, є пропозиція підтримати нашого колегу Дубневича Богдана Васильовича та проголосувати по Сумській області і підтримати дане рішення. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, шановні колеги.

І окремо – те, що висловив Віктор Кривенко, ми також підтримуємо ваше занепокоєння по Полтавській області.

У Львівській області (згідно з листом Львівської обласної державної адміністрації). Від Укравтодору, будь ласка, Цепелєв Сергій Юрійович.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. До Укравтодору поданий уточнений перелік субвенції на 2019 рік по Львівській області. Внесені відповідні зміни у частині фінансування місцевих доріг, відпрацьовано, все відповідає всім нормам. Просимо підтримати зазначений перелік.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Юрійовичу.

Будь ласка, Мінфін. Немає.

Рахункова, дякую.

Голова підкомітету Дубневич Богдан Васильович. Львівська область!

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити уточнений перелік об'єктів щодо автомобільних доріг у Львівській області, що здійснюється у 2019 році за рахунок відповідної субвенції, та перелік об'єктів за рахунок їх залишку на початок року, подані листом обладміністрації від 5 і 9 липня 2019 року з дотриманням вимог Бюджетного кодексу щодо використання коштів спеціального фонду бюджету.

Щиро дякую. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

Є пропозиція підтримати. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Будь ласка, взагалі по темі автомобільних доріг Анатолій Сергійович Матвієнко.

 

МАТВІЄНКО А.С. Колеги, я хочу звернути увагу до дуже принципового питання. Є території, які ділять місцеві дороги по одній (без мікрофону) І немає ніякого конкурсу. Просто призначають і виділяють на ту чи іншу. Я не хочу називати області. Це неправильно. Нам треба будувати політику: не тільки державні, а й місцеві. А ми будуємо тільки для того, щоб розібрати і розписати. Я вважаю, цей аналіз треба було б провести і нам треба окремо було б розглянути на комітеті, бо у нас якісного використання, на превеликий жаль, не бачив, а займаються, як забрати і розділити, а не для того, щоб були дороги.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Анатолію Сергійовичу.

Будь ласка, від Рахункової палати Майснер Андрій Васильович.

 

МАЙСНЕР А.В. Я хотів би шановним колегам – і Анатолію Матвієнку, і Віктору Кривенку – відповісти на це питання, бо його ви якраз дотично порушили. Ще раз звертаю вашу увагу, шановні колеги, що завдяки співпраці, в тому числі й з бюджетним комітетом перш за все, Рахунковою нещодавно завершений аудит по місцевих дорогах. 8 областей: вибірка була в різних географічних точках України спеціально для того, щоб не було якоїсь заангажованості, а об'єктивна інформація. Це доволі резонансний звіт, він вже оприлюднений на сайті Верховної Ради. В Комітет з питань бюджету він надісланий офіційно, мав вже надійти.

Кабмін, побачивши цей звіт, вже почав виконувати ті рекомендації. І те, що ви зараз кажете, це дуже важливо. Нарешті тільки зараз ухвалено рішення на Кабміні – затвердити стратегію розвитку місцевих доріг. Весь цей час гроші витрачались без стратегічного бачення: що саме, в якому обсязі, що пріоритетне, що перше, що друге і так далі.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Шановні колеги, є пропозиція по дорогам закрити питання.

Друге питання – це про Перелік об'єктів, пов'язаних з реалізацією заходів з розвитку автодоріг у Івано-Франківській області та фінансове забезпечення, яке здійснюється за рахунок залишку коштів на кінець 2018 року від експерименту згідно з листом Івано-Франківської обласної держадміністрації.

Слово надається Цепелєву Сергію Юрійовичу від Укравтодору.

 

ЦЕПЕЛЄВ С.Ю. Дякую.

В рамках митного експерименту Івано-Франківською обласною адміністрацією не використано кошти в сумі 519,6 тисячі гривень. Пропонується передбачити фінансування на одну дорогу – Р-20 Снятин-Тязів. Ми погодили і підтримали зазначене фінансування.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Юрійовичу.

Від Міністерства фінансів? Немає зауважень.

Від Рахункової? Дякуємо.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую.

Пропонується комітету підтримати рішення згідно з підготовленим проектом ухвали. Зокрема комітет не має заперечень щодо поданого листом Івано-Франківської облдержадміністрації від 27 червня переліку об'єктів за рахунок залишку коштів експерименту та звертає увагу на необхідність забезпечення цільового спрямування залишку таких коштів з дотриманням норм Бюджетного кодексу.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Матвієнко Анатолій Сергійович, будь ласка.

 

МАТВІЄНКО А.С. Я хочу вибачитися за те, що не приїхав голова, але подивіться, яка там сума, 519 тисяч і за весь рік, який по митниці Івано-Франківська отримала. А я хочу сказати, на які інші території, але є мільярд, є 149 мільйонів території. А Вінниця, Івано-Франківськ аж 519 за цей час! Це політика цього експерименту, який був необ'єктивним. Просто я хочу до вашого відома поінформувати.

І просив би зараз проголосувати те, що ви пропонуєте.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Анатолію Сергійовичу.

Є пропозиція підтримати озвучену Горбуновим Олександром Володимировичем пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне, третє питання. Законопроект про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет на 2019 рік" (№ 10307), внесений народним депутатом Бондарем Михайлом Леонтійовичем.

Для доповіді слово надається автору – народному депутату Бондару Михайло Леонтійович, будь ласка.

 

БОНДАР М.Л. Дякую.

Шановні колеги, я попрошу розглянути мою поправку до цього закону: вилучити статтю 27-у, а також за бюджетною програмою "Реструктуризація вугільної галузі" збільшити 1 мільярд 630 на цифри 2 мільярда 630. І друге, збільшення провести за рахунок бюджетної програми "Державний фонд регіонального розвитку" – це 500 мільйонів і за бюджетною програмою "Підтримка реалізації комплексної реформи державного управління" також 500 мільйонів. Будь ласка, підтримайте.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую автору законопроекту.

Слово надається заступнику Міністра фінансів Шкуракову Василю Олександровичу.

 

ШКУРАКОВ В.О. Поданим законопроектом 10307 пропонується…(без мікрофону) Він є незбалансований. Наш висновок був, Міністерства фінансів, негативний. Проте, з урахуванням озвученої поправки народним депутатом Бондарем Михайлом Леонтійовичем, за умови фінансування додаткових заходів на бюджетну програму 2761070 загальним розміром плюс мільярд гривень за рахунок бюджетної програми 2761070 та 0421060 може бути збалансований та може бути розглянутий Верховною Радою.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Василю Олександровичу.

Є пропозиція надати слово голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу, будь ласка.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

На підкомітеті ретельно розглянуто дане питання і пропонується ухвалити наступне рішення: рекомендувати Верховній Раді законопроект за реєстраційним номером 10307 за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому як закон із пропозиціями комітету, пов'язаними із врахуванням внесених до цього законопроекту.

Уточненої пропозиції народного депутата Бондаря, збалансованих пропозицій народного депутата Горбунова та інших депутатів щодо видатків Міністерства освіти та Мінмолоді, а також народного депутата Дубневича Богдана Васильовича та інших депутатів щодо видатків спеціального фонду на розвиток доріг (проект ухвали відповідно розданий вам всім, колеги) та збільшення за загальним фондом видатків розвитку за бюджетною програмою "Фундаментальні дослідження, прикладні наукові і науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням в сфері агропромислового комплексу, підготовка наукових кадрів, фінансова підтримка технічного забезпечення наукових установ, розвитку наукової інфраструктури та об’єктів, що становлять національне надбання" (код 6591060) на 70 мільйонів гривень.

Прошу підтримати таке рішення.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Андрію Васильовичу, ще в мене є пропозиція.

 

ПАВЕЛКО А.В. Будь ласка, Богдане Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

За кодом 2804020 "Організація діяльності рибовідтворювальних комплексів та інших бюджетних установ у сфері рибного господарства" на суму 10 мільйонів і на видатки розвитку. Дуже прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Богдане Васильовичу.

 

РУДИК С.Я. Я перепрошую, 70 мільйонів – це Аграрна академія наук? А є президент Аграрної академії?

 

ІЗ ЗАЛУ. Є перший віце-президент.

 

РУДИК С.Я. Дивіться, у мене прохання таке. Вас дуже сильно лобіював народний депутат Івченко, пояснюючи, що ті негаразди, які існують в системі Аграрної академії наук, у тому числі і в частині неефективного використання державної землі, яку ви часом, вибачте мені, здаєте в протизаконний спосіб, що в наступному році буде реформування. Що як тільки закінчаться вибори, буде обрана нова Верховна Рада, новий уряд, і ті питання, які ви не повирішували, хоча вони були вирішені, ви будете доробляти.

Це дуже важливе питання, тому що я, наприклад, на своєму окрузі мав величезну проблему. В мене є у Смілянському районі підприємство, яке підпорядковане вам, на 2,5 тисячі гектарів. Була ціла комісія створена під керівництвом міністра ще того Кутового і за участю вашого президента Аграрної академії наук.

Вирішили компромісний варіант. Це село Холоднянське і два населених пункти. Вирішили компромісним шляхом – це єдина історія, де не була розпайована земля, щоб залишити землю в користуванні Аграрної академії наук, підпорядкованої вам дослідної станції, але віддати людям, атошникам і місцевим мешканцям, які отримали цю землю ще тоді на початку 90 там до тисячі гектарів. Пройшло з того часу 3 роки, так це питання і не вирішено. Наскільки я знаю, що по Україні таких проблемних питань сумарно є десь на 270 тисяч гектарів.

Я би дуже просив, щоб ви… Ми не можемо тримати вас в цій частині, тому що ми розуміємо, що це зарплата вашим педагогам і не хотіли би вашу недосконалу роботу накладати на цю проблему, але ви мусите до цього поставитись серйозно. Я знаю, що в серпні буде звіт, буде переобрання керівництва Аграрної академії наук, поставтесь, будь ласка, до цього серйозно.

 

ПАВЕЛКО А.В. Григорію Михайловичу, будь ласка, вам слово.

 

ЗАБОЛОТНИЙ Г.М. Андрію Васильовичу, я вам хочу сказати декілька слів як заступник голови комітету аграрного, і мене уповноважили прийти сьогодні на засідання.

Шановні колеги, я хочу вам сказати, що ви що думаєте, що до нас всі були дурнями, що стільки в академії наук тримали землі? Є таке питання, як просторова ізоляція. І сьогодні не можна лізти туди, всі хочуть "хапнути", всі хочуть роздерти, всі хочуть розпаювати. Я вношу вам пропозицію сьогодні: ми тричі писали листи, в тому числі і на бюджетний комітет, якби сьогодні академії наук дозволили брати кредити у банках, зняли б це питання. Або друге питання, а раз ви не даєте права заставляти державну власність і взяти кредит, то дайте їм право на сьогоднішній день як державним структурам, які заробляють гроші, не забирайте у них 100 мільйонів, а так забрали 100 мільйонів у бюджет, мільярд за минулий рік, і забрали 200 мільйонів зарплати.

Шановні колеги, послухайте одну секунду, за останніх 4 з половиною місяці звільнилося тисячу молодих науковців. Це ті люди, яких ми вивчили, захистилися, поїхали за кордон, а лишилися "діди", які вже не можуть нікуди поїхати, вони б теж поїхали, але їм вже по 80 років. І сьогодні забрати зарплату… Третій місяць немає у Академії аграрних наук зарплати. Що ми робимо?! Це вперше такий прецедент в державі!

Я прошу вас, Степане Івановичу, втрутьтеся як перший віце-прем'єр-міністр – ми розвалюємо аграрну науку в державі. Нас ще, прийде час, запитають за це.

Дякую.

 

ГЛАДІЙ М.В. Шановний Андрію Васильовичу, шановні колеги, ситуація досить складна. З 1 серпня цього року практично немає фінансування зарплати, 3 відсотки до мінімального бюджету.  Тому ми просимо вас повернути тих 200 мільйонів, які ви забрали в кінці року при формуванні бюджету.

 

ПАВЕЛКО А.В. Ми у вас нічого не забирали, для начала. Вам никто слова не давал. Что это за бардак у нас такой?! Пришли, взяли слово, сами себе рассказываете и никого не слушаете. У вас кто-то забирал деньги в этом коллективе? Вы говорите: верните то, что вы забрали. Кто забрал у вас что? У вас лично?

 

ГЛАДІЙ М.В. Ні, у мене ніхто не забирав.

 

ПАВЕЛКО А.В. Ну, тогда давайте конкретизировать то, что вы хотите сказать, или говорите конкретно. Вы подали свою проблематику. Вы подали, где вы видите этот ресурс, где его взять и у кого его забрать? Пожалуйста.

 

ГЛАДІЙ М.В. Я написав вам звернення…

 

ПАВЕЛКО А.В. Нет, вы мне не подавайте. Есть Министерство финансов, которое видит сбалансированный бюджет, где забрать и как отдать вам, образно говоря. Ваше предложение должно быть сбалансированным. Так вот, вначале мы вам дали слово для выступления, мы выслушали все стороны. Сегодня есть задача, и самая главная задача, чтобы бюджет был сбалансированный. Для этого я предоставляю слово от Министерства финансов Василию Александровичу Шкуракову.

Будь ласка, Василю Олександровичу.

 

ШКУРАКОВ В.О. Дякую, Андрію Васильовичу.

Було запропоновано народними депутатами збільшити видатки за двома бюджетними програмами на загальну суму у 80 мільйонів. Ми бачимо можливим тільки 50 мільйонів у рамках бюджетної програми, за рахунок якої… Це 0421060 "Підтримка реалізації комплексної реформи державного управління". Це з урахуванням пропозиції, яку вніс народний депутат Бондар. Тобто розподіл видатків в рамках 50 мільйонів дозволить збалансувати показники державного бюджету на 2019 рік в разі прийняття цих пропозицій.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Василю Олександровичу.

Будь ласка, Степан Іванович Кубів – Перший віце-прем'єр-міністр України.

 

КУБІВ С.І. Шановний Андрію Васильовичу, шановні депутати Верховної Ради, перш за все, хочу вам подякувати від імені Уряду за ту велику співпрацю, яка була проведена на рівні уряду, Міністерства фінансів, Міністерства економіки як базових міністерств й інших міністерств, які ми з вами є.

Друге важливе питання, яке є. Ми сьогодні розуміємо, що наповнення бюджету і збалансованість бюджету – це основна аксіома, якою ми сьогодні базуємо наше засідання і відповідно проводили всі інші засідання. Враховуючи, що бюджетний процес і формування бюджетного процесу в окремих галузях носять з собою оцінку і макропоказників, і збалансованість як дохідної, так і видаткової частини, говорить про те, що ці проблеми, які сьогодні у нас є, були закладені в глибині прийняття рішень бюджету 2019 року.

Що я пропоную в даній позиції по Академії аграрних наук? Дійсно, і наукова рада, і депутати Верховної Ради, і комітети, і профільний комітет неодноразово зверталися до Уряду, неодноразово зверталися до інших чинників можливості збалансування і забезпечення фінансування видатків розвитку за науковою бюджетною програмою КПКВК 6591060 від доведених Міністерством фінансів граничних показників обсягом відповідній сумі.

Через дефіцит коштів фінансування аграрної науки сьогодні дійсно в Академії виникла надзвичайно загрозлива ситуація, про що було сказано двома виступаючими щодо аграрної науки і на перспективу. Ця ситуація не може бути виправлена в стовідсотковому об'ємі, і ми це розглядали питання. Але ми сьогодні розглядали баланс видатків і доходів, і про що говорив заступник Міністра фінансів пан Шкураков.

Я хочу подякувати, Андрію Васильовичу, вам і подякувати депутатам, які внесли депутатську правку для збалансування даної позиції. Підтримую також депутатів щодо реформування і проведення даного аспекту. І це питання щодо земельноо реєстру, щодо кількості земельних ділянок повинно бути розглянуто і враховано в 2020-2023 році. Воно повинно носити відкритий характер, повинна бути проведена інвентаризація, залишено коштів і земельних ресурсів в міру необхідності наукових досліджень і проведення відповідної роботи. І треба зняти ту складову, яка є і завжди була 29 років загрозливою. І це питання дуже є важливим.

Відносно сьогоднішнього чіткого питання. Є люди, є зарплата і є оплата. Те, що сказав пан Шкураков, це є реально сьогодні вирішити. І ту суму прошу бюджетний комітет підтримати. Вона тягне за собою можливість визначення тої проблематики, про яку ми говорили сьогодні у виступах. І ми говоримо про те, що виділення певної суми з сьогоднішнього можливого збалансованого варіанту змінить ситуацію як мінімум до 01.10.

Чому я піднімаю це питання? Тому що, колеги, експорт України і основна база експорту виручки сьогодні іде відповідно по агробізнесу: і приватного бізнесу, і держаного бізнесу, і так далі.

Тобто я прошу підтримати позицію Міністерства фінансів, які виходять з збалансованості, і врахувати позицію як і комітету профільного, так і відповідно депутатів.

Дякую.

А на три роки представити програму відповідно реформування інвентаризації і зміни підходу до балансового активного і пасивного інвестування коштів.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Степане Івановичу.

Шановні колеги, є пропозиція висловитися нашим колегам.

Пинзеник Віктор Михайлович, будь ласка.

 

ПИНЗЕНИК В.М. Шановні колеги, я хочу нагадати, який законопроект ми розглядаємо, про реструктуризацію вугільної промисловості, зміни до бюджету по одній бюджетній програмі. Що тут тільки не з'явилось?! Тут риба з'явилась! Дороги з'явилась! Освіта з'явилась! Фізична культура і спорт з'явились!

Друзі, давайте тоді міняти Закон про бюджет, а не говорити до одної програми і ліпити все, що можна, і робити це з голосу. Ну, так не працюють з головним фінансовим документом країни!

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Вікторе Михайловичу.

Будь ласка, Віктор Кривенко.

 

КРИВЕНКО В.М. Степане Івановичу, до вашого виступу, все ж таки це уряд подав такий бюджет для Національної академії аграрних наук. Ми бачили два роки тому таку саму історію по Національній академії медичних наук, тут і Костянтин Іщейкін, ну, і всі колеги.

І в цьому відношенні ми підтримуємо. Да, ми підтримуємо цю ініціативу зараз, щоб все-таки хоч якось врятувати академію.

А до академії у мене теж є прохання. По 151-у округу є серйозні проблеми і з атошниками, і з вашими землями, і з їх використанням. Тому, будь ласка, те, що говорив Сергій Рудик, воно має під собою підґрунтя. Зрозумійте, ми за те, щоб зберегти академію, але проти того, щоб продовжувалось те, як вона діє. Тому прошу, щоб ви теж співпрацювали з бюджетним комітетом.

Дякую вам.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Вікторе Миколайовичу.

Будь ласка, Крулько. І потім – Медуниця.

 

КРУЛЬКО І.І. Шановні колеги, є проблема з виплатою заробітної плати. І це проблема, яка не буде вирішена найближчим часом, враховуючи, що у нас вибори 21 липня, потім формування Уряду, потім поки новий парламент засяде, а до того часу люди будуть сидіти без заробітної плати.

Тому єдиний варіант, хоча я погоджуюся з логікою Віктора Михайловича, яку він каже – це вирішити це питання зараз цим законопроектом, який може бути проголосований на засіданні Верховної Ради завтра.

Тому я вважаю, що питання з заробітною плато треба вирішувати. Але в той же час те, про що говорив Степан Іванович Кубів, воно має під собою дуже серйозну основу, яке стосується того, що, з одного боку, є професіонали в Академії аграрних наук, є наукові розробки, які потрібно підтримувати, і в той же час є непрозорість у діяльності цієї структури. Це теж правда. Але я хотів би підтримати, щоб кошти на зарплату людям ми сьогодні проголосували.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іване Івановичу.

Медуниця Олег Вячеславович, будь ласка.

 

МЕДУНИЦЯ О.В. Звичайно, у нас є велика кількість питань до керівництва академії, і ми мусимо ці питання озвучувати і задавати. Але в даному випадку питання головне – це доля людей і їх заробітна плата. Важливо, що це рішення збалансоване доходами державного бюджету, тому пропоную його підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олеже Вячеславовичу.

Будь ласка, Ярослав Маркевич.

 

МАРКЕВИЧ Я.В. Коллеги, я хочу вам напомнить, что на протяжении 5 лет мы каждый раз, когда заходило после, я возвращаюсь к первоисточнику – к первым двум строчкам про уголь.

Мы каждый раз с вами говорили о необходимости реформирования этой отрасли, о необходимости там введения хоть какого-нибудь уровня конкуренции. И каждый раз мы это говорили, и каждый раз к нам приходили только с одним: дайте, пожалуйста, больше денег. Реформ нет, изменений нет, отрасль осталась такой же старой, убыточной и достаточно закрытой для анализа.

То, что сейчас нам предлагают, не решит проблему угольной отрасли никак, а только усугубит, сохранив все старые взаимоотношения, с которыми мы с вами все сталкиваемся последние 5 лет. Пока нам не предложит профильное министерство нормальной реформы этой отрасли, нет никакого смысла каждый раз каждые полгода, каждые 3 месяца нам с вами или следующим собираться и давать туда еще денег. Это непрозрачно. И уже мы с вами за 5 лет видим неэффективность, мы каждые полгода с вами выделяем туда деньги, и где результат? Где хотя бы хоть какая-то рентабельность шахт? Где изменения? Их нет, их ноль. Поэтому я против данного законопроекта.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Ярославе.

Будь ласка, шановні колеги, є пропозиція переходити до прийняття рішення.

Надаю слово Степану Івановичу Кубіву. А потім голові підкомітету підсумувати наші пропозиції.

 

КУБІВ С.І. По-перше, хочу подякувати за те, що ви розумієте сільське господарство і агробізнес, які перспективи, і експортний потенціал, і переробка, і підтримка наукової, інтелектуальної власності – це важливо для перспективи, для України.

Щодо вугільної промисловості, хочу сказати, що це одна з базових галузей національної економіки, але, на превеликий жаль, за всі 29 років ми абсолютно не побудували ні ринкових, ні конкурентних середовищ, які є. Але ці шахтарі, які працюють під землею, які виконують свої обов'язки, не винні. Ми повинні переформатувати ринок, переформатувати цінову політику, і та політика повинна носити прозорий і відритий характер.

Хочу сказати, що в Україні на підконтрольній території на 1 січня 2019 року запасів вугілля, експлуатує 33 шахти загальною виробничою потужністю 11,7 мільйона тонн. Шахтовий фон галузі є застарілий. Цінова політика енергоефективності. Формування цінової політики. Ізнос на сьогоднішній день складає 61 відсоток. Ми не можемо конкурувати ціновою політикою, але 29 років ми говорили…

Мені здається, що у бюджеті 2020-о і на 23 роки макропоказник, який ми формуємо, ми зобов'язані питання програми, промисловості щодо вугільної галузі представити на абсолютно інші рейки, по кожній шахті. По кожній економічній політиці шахти і балансу ми повинні провести відповідний аналіз, аудит і прийняти правильне рішення.

І дякую вам від імені Уряду за підтримку цієї суми, яку представив сьогодні Уряд.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Олександру Горбунову.

 

ГОРБУНОВ О.В. Шановні колеги, враховуючи всі надані пропозиції, які ми розглянули, враховуючи можливості Державного бюджету і джерел, які запропоновані, пропонується прийняти наступне рішення: 10 мільйонів направити на програму 2804020 "Організація діяльності рибовідтворних комплексів та інших бюджетних установ у сфері рибного господарства", ще раз повторюю, на суму 10 мільйонів; та збільшити за загальним фондом видатки розвитку за бюджетною програмою "Фундаментальні дослідження, прикладні наукові і так далі" Академії аграрних наук на 40 мільйонів гривень. Прошу підтримати таке рішення.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, шановний наш колего, голова підкомітету Горбунов Олександр Володимирович.

Вам розданий проект рішення. Додатково те, що зараз озвучив Горбунов Олександр Володимирович, голова підкомітету, доповнив до ухвали, прошу підтримати. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Три утримались. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, шановні колеги.

Переходимо до четвертого пункту порядку денного. Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передачі бюджетних призначень, передбачених головним розпорядникам коштів державного бюджету, розподілу трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам.

Перше питання. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству юстиції (розпорядження Уряду № 459-р).

Доповідає заступник Міністра юстиції Смачило Іванна Василівна. Будь ласка.

 

СМАЧИЛО І.В. Доброго дня всім. Прошу погодити перерозподіл видатків загального фонду державного бюджету, передбачених Міністерству юстиції на 2019 рік, шляхом зменшення обсягу видатків споживання за програмою 3601020 "Виконання покарання установами і органами Державної кримінально-виконавчої служби України" в сумі 4 мільйони 100 тисяч гривень за рахунок економії і перенаправити ці кошти на збільшення обсягу видатків на споживання за програмою 3603020 "Забезпечення формування та функціонування системи безоплатної правової допомоги".

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іванно Василівна.

Будь ласка, чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Ми підтримуємо.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.  

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

За результатами розгляду зазначеного питання пропонується комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду від 26 червня за № 459-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександру Володимировичу.

Чи є зауваження у Рахункової палати? Немає.

Дякую.

Шановні колеги, є пропозиція підтримати озвучену головою підкомітету Горбуновим Олександром Володимировичем пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іванно Василівно. Дякую, колеги.

Наступне. Передача бюджетних призначень, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України на підтримку реалізації комплексної реформи державного управління (розпорядження Уряду № 416-р).

Доповідає голова Державного агентства з питань електронного урядування Риженко Олександр Володимирович. Будь ласка.

 

РИЖЕНКО О.В. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати, вашій увазі пропонується розпорядження Кабінету Міністрів про передачу деяких бюджетних призначень, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів у 2019 році. Прийнято 12 червня, № 416-р. Розпорядження розроблено Державним агентством з питань електронного урядування України на виконання плану заходів з реалізації стратегії реформування державного управління України на 2019-2021 роки. Результатом реалізації акта буде перерозподіл бюджетних призначень від Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів загальною сумою 17 мільйонів гривень, видатки розвитку на інші державні органи.

Проект розпорядження погоджений з усіма зацікавленими органами, отримано висновок Мін’юсту. Всі зауваження і пропозиції враховані. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександре Володимировичу.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Погодити.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В.  Шановні колеги, після опрацювання даного питання на підкомітеті є пропозиція рекомендувати комітету підтримати встановлене розпорядженням Уряду від 12 червня за № 416-р передачу бюджетних призначень.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександре Володимировичу.

Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

МАЙСНЕР А.В. Андрію Васильовичу, шановні народні депутати члени комітету, зауваження були висловлені під час обговорення на підкомітеті. Керівник агентства запевнив, що всі рекомендації за останнім аудитом виконуються. Тому з урахуванням цього зауважень немає.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Шановні колеги, є пропозиція підтримати пропозицію голови підкомітету Горбунова Олександра Володимировича. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне. Передача бюджетних призначень, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів за бюджетною програмою щодо національної програми інформатизації (розпорядження Уряду № 455-р).

Будь ласка, Риженко Олександр Володимирович.

 

РИЖЕНКО О.В. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати, розпорядження розроблено Державним агентством електронного врядування України в рамках виконання повноважень генерального державного замовника Національної програми інформатизації в ініціативному порядку з метою забезпечення ресурсної підтримки реалізації важливих проектів інформатизації в органах державної влади. В тому числі подальший розвиток та модернізація електронного документообігу, модернізація програмного та апаратного забезпечення загальнодержавних реєстрів, інтеграція інформаційних систем.

Результатом реалізації акту буде перерозподіл бюджетних призначень від Державного агентства електронного врядування на загальну суму 73 мільйони 70 тисяч гривень. Розпорядження було прийнято Урядом 26 червня № 455-р "Видатки розвитку". Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександре Володимировичу.

Чи заперечення у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Погодити.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

І за результатами опрацювання є пропозиція від підкомітету рекомендувати комітету підтримати встановлене розпорядженням Уряду від 26 червня за № 455-р передачу бюджетних призначень. Прошу підтримати таке рішення.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

МАЙСНЕР А.В.  Андрію Васильовичу, я вибачаюсь, шановні колеги, якраз по 455 і було моє зауваження, стосувалося. А попереднє питання так…

 

ПАВЕЛКО А.В. Добре. Дякую, Андрію Васильовичу.

Колеги, є пропозиція підтримати озвучену головою підкомітету Горбуновим Олександром Володимировичем пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, колеги.

Наступне. Передача бюджетних призначень, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів на підтримку реалізації комплексної реформи державного управління (розпорядження Уряду № 487-р). Доповідає заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів Пліс Геннадій Володимирович.

Геннадію Володимировичу, дуже вас радий бачити, вам слово.

 

ПЛІС Г.В. Доброго дня! Шановний Андрію Васильовичу, шановний Степане Івановичу, шановні народні депутати, шановні присутні. Ви знаєте, що указом Президента було утворено Офіс Президента України. Постановою Кабінету Міністрів цей Офіс було залучено до участі в  комплексній реформі державного управління.

На першому етапі вони планують залучити 150 фахівців з питань реформ. З метою забезпечення заробітної плати зазначених працівників пропонується розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 липня № 487-р перерозподілити частину бюджетних призначень від Секретаріату Кабінету Міністрів в сумі 37,3 мільйона гривень до Держаного управління справами Міністерства у справах ветеранів та Міністерства культури відповідно до додатку.

Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Геннадію Володимировичу.

Чи заперечення у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Просимо погодити.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. За результатами роботи в підкомітеті є пропозиція рекомендувати комітету погодити передачу бюджетних призначень, встановлених пунктом один розпорядження Уряду від 5 липня за № 487-р та додатком до нього. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександре Володимировичу.

Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

МАЙСНЕР А.В. Андрію Васильовичу, на підкомітеті ми оголосили ці занепокоєння, знову ж таки, за результатами аудиту реформи державного управління. Вкрай низькі темпи набору кадрів реформаторів, і збільшення цього штату чи виникнення цих реформаторів в інших державних інституціях – ніяк сьогодні не додає позитиву ходу цієї реформи, на жаль.

Стратегія була змінена на виконання рекомендацій Рахункової палати Кабінетом Міністрів. Але реформа, на жаль, поки що не демонструє жодних тих темпів, які очікує суспільство. Це єдине, що я хотів би зазначити.

Щодо цього технічного питання, то зауважень немає.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Колеги, є пропозиція підтримати озвучену головою підкомітету Горбуновим Олександром Володимировичем пропозицію.

Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, шановні колеги.

Дякую, Геннадію Володимировичу, вам за виступ.

Наступне – передача бюджетних призначень Міністерству внутрішніх справ. Розпорядження Уряду № 474-р, зміни до розпорядження Уряду № 186?р.

Доповідає тимчасово виконуючий обов'язки державного секретаря Міністерства внутрішніх справ Шевнін Сергій Михайлович.

Сергію Михайловичу, будь ласка.

 

ШЕВНІН С.М. Доброго дня.

Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати! Зазначений перерозподіл дозволить забезпечити повноцінне функціонування Кременчуцького льотного коледжу Харківського університету внутрішніх справ, який в свою чергу в березні поточного року переданий до сфери управління Міністерства внутрішніх справ відповідним розпорядженням Уряду.

Дякую за підтримку.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Михайловичу.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Просимо погодити.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. За результатами розгляду зазначеного питання пропонується підтримати передачу бюджетних призначень від Міністерства освіти і науки до Міністерства внутрішніх справ відповідно до розпорядження Уряду за номером 474-р, зміни до розпорядження Уряду за номером 186-р, з дотриманням вимог бюджетного законодавства щодо використання коштів за спеціальним фондом бюджету. Проект ухвали викладено і роздано вам.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександре Володимировичу.

Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

МАЙСНЕР А.В. Немає.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Є пропозиція, шановні колеги, підтримати озвучену головою підкомітету Горбуновим Олександром Володимировичем пропозицію. Прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Колеги, наступне. Перерозподіл видатків Державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров'я (розпорядження Уряду № 406?р). Ми пам'ятаємо, це повторний розгляд.

Шановні колеги, ми на минулому засіданні комітету визначилися розглянути і прийняти рішення щодо зазначеного питання за умови надання Міністерством охорони здоров'я розрахунків та обґрунтувань. Така інформація надійшла до комітету і вам роздана. Доповідає заступник Міністра охорони здоров'я Ковтонюк Павло Анатолійович.

Будь ласка, Павле Анатолійовичу.

 

КОВТОНЮК П.А. Дякую.

Шановний Андрію Васильовичу, шановні члени комітету, я прошу повторно розглянути і погодити проект розпорядження Кабінету Міністрів № 406-р, яким передбачено перерозподіл у сумі 14,2 мільйона з програми 2308010 на програму 2301010 "Керівництво та управління у сфері охорони здоров'я", тобто апарат міністерства.

І на минулому засіданні шановні народні депутати попросили зробити деталізовану розбивку по цій програмі, зокрема турбувало питання чи не будуть ці кошти витрачені на заробітні плати для фахівців з питань реформ, в директоратах…

 

ІЗ ЗАЛУ. Я перепрошую, я для керівництва?

 

КОВТОНЮК П.А. І керівництва.

Ми підготували всю інформацію, і я можу доповісти, що із суми 14,2 мільйона гривень, про які ми просимо, 5,6 мільйона гривень буде виплачено для надбавок за інтенсивність праці працівникам апарату Міністерства охорони здоров'я, крім керівництва і крім фахівців з питань реформ, у середньомісячному розміні 3 тисячі 600 (приблизно) гривень на одного працівника, а також на нарахування на оплату праці. І 5,5 мільйона піде для поточного ремонту, на який не виділяються кошти в бюджеті поточному майже ніколи. Хто був у Міністерстві охорони здоров'я, знає, що ми знаходимося в старому приміщенні, це частина комплексу Маріїнського палацу, воно потребує постійного ремонту, на який коштів ніколи немає. Тому я б ще раз просив розглянути і погодити нам цей акт.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Павле Анатолійовичу.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Ми підтримуємо зазначений розподіл і просимо погодити.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. При опрацюванні запропонованого перерозподілу видатків Державного бюджету було встановлено застереження з огляду на вимоги частини 11 статті 23 Бюджетного кодексу і зауваження щодо відсутності фінансово-економічних обґрунтувань та розрахунків. З огляду на зазначене, попередньо на засіданні комітету визначилися перенести розгляд цього питання. Міністерством надані додаткові матеріали щодо нього.

Так, додаткові кошти на оплату праці будуть спрямовані на збільшення надбавки інтенсивність праці працівникам апарату міністерства у середньомісячному розмірі на 3 тисячі 689 гривень на одного співробітника. Проте не надано належних розрахунків щодо оплати праці в розрізі категорій посад складових оплати праці, а також інформації про середньомісячний розмір оплати фахівців на сьогодні та його розмір з урахуванням додаткових коштів. Одночасно у матеріалах зазначено, що за рахунок видатків розвитку у сумі 368 тисяч гривень передбачається придбання професійних миючих пилососів, пропускної системи, техніки для знищування паперу та велосипедної стоянки без відповідних пояснень.

За результатами опрацювання зазначеного питання пропонується рекомендувати комітету направити розпорядження Уряду від 12 червня за номером 406-р на доопрацювання. Прошу підтримати. 406-р на доопрацювання. Прошу підтримати таке рішення.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

МАЙСНЕР А.В. Безумовно, Рахункова палата останнім часом провела цілу низку аудитів в Міністерстві охорони здоров'я. Реакція міністерства зазвичай обмежується публічними висловлюваннями на адресу Рахункової палати на сайті в Фейсбуку. Тому з урахуванням того, що тільки що висловив голова підкомітету, Рахункова палата також вважає, що треба привести все у відповідність до Бюджетного кодексу і вимог українського законодавства, і тоді приймати рішення.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Віктор Кривенко, будь ласка.

 

КРИВЕНКО В.М. Дякую, пане голово.

Павле Анатолійовичу, ми з вами говорили коротко перед комітетом. Я вам говорив про те, що ситуація там, коли з Гадяча до Миргорода дві години їхати, що треба призупиняти зараз питання знищення існуючої медичної мережі. Ви правильно кажете, що треба ремонтувати дороги. Але що робити, поки доріг немає? Тобто люди фізично не доїдуть. Їх треба буде в морг везти, а не в лікарню.

Тому, наприклад. В Харсіках і в Чорнухах півтори тисячі дітей. Закрили дитяче відділення в лікарні районній. До Лубнів їхати 1 годину 40. Неможливо доїхати. Сьогодні говорили зранку з Рябоконьом Олексієм Петровичем (це міський голова Пирятину). Він каже, що всі стогнуть від цього пілотного експерименту, який є на Полтавщині, і місцева влада говорить, що просто все знищується. Виїжджають лікарі.

Все ж таки, чи є можливість якось призупинити це укрупнення? І яке ваше бачення? Я розумію, що вам - до ґудзиків (питань нема), але питання – воно об'єктивно таке є: не можуть люди доїхати. Тому як ми можемо укрупнюватися? Закрили у … (без мікрофону) лікарню. 40 чоловік з 1 квітня без роботи. Яка ваша позиція?

 

КОВТОНЮК П.А. Пане Вікторе, зараз в сфері вторинної медичної допомоги не відбувається медична реформа. Тому ті ініціативи є, скоріше за все, місцевими. І я можу вникнути, розібратися, і ми з вами можемо обговорити ту ситуацію. Я, безумовно, згодний, що треба підходити так, щоб у людей був доступ до необхідної медичної допомоги.

І, Андрію Васильовичу, я просто хочу попросити, можливо, десь і персонально, я знаю, що до цього акту є в комітеті неоднозначне ставлення, можливо, це якийсь прояв позиції, бо у нас такі непрості стосунки між комітетом і міністерством…

 

ІЗ ЗАЛУ. … (без мікрофону) у Фейсбуці.

 

КОВТОНЮК П.А. Я працюю не через Фейсбук з комітетом, більше двох років з вами співпрацюю. Мені здається, що для таких непростих стосунків наша співпраця доволі конструктивна була ці два роки, за що я дуже дякую. І радий, що нам вдається так працювати.

Конкретно цей акт – це не є якісь "хотєлкі", це дійсно потреби поточні, які ми закриваємо кожний рік з усіх можливих джерел (з миру по нитці), бо ми знаємо, що на міністерство виділяється небагато коштів. Так як медицина в цілому в бюджеті недофінансована, так МОЗ серед міністерств нефдофінансовано. Ідеться про надбавки людям, у яких невисокі зарплати по тарифній сітці. Ви знаєте їх, і не треба додаткових обґрунтувань. Ідеться про елементарний ремонт дуже старого приміщення 200-літньої давності. На це піде 80 відсотків цих коштів. Я дуже прошу комітет і особисто прошу все-таки цей акт нам погодити і на цій ноті в цьому році в нашому співробітництві поставити кому.

Дуже був би вдячний.

 

ПАВЕЛКО А.В. Степане Івановичу, будь ласка, вам слово.

 

КУБІВ С.І. Шановні колеги, пан Василь Олександрович озвучував відповідну позицію Уряду. Ми як представники Уряду повинні відстоювати позицію Уряду, що я теж наполягаю зробити, про що говорив заступник Міністра фінансів і теж заступник Міністра охорони здоров’я. Тому що сьогодні дійсно були в дискусії ці всі питання, але є рішення Уряду, яке є прохання підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Віктор Михайлович Пинзеник, будь ласка.

 

ПИНЗЕНИК В.М. Шановні колеги, вибачте, 5 копійок ще вставлю. Я розумію, що в нас є якийсь елемент особистого сприйняття деяких речей, але давайте ті проблеми, які стосуються колективу, ми не можемо в них переносити якесь сприйняття чи несприйняття певної фігури. Ми ж добре розуміємо, що це останнє засідання бюджетного комітету. Тобто якщо настільки критичні зауваження, що ми не можемо цього зробити, я розумію. Давайте поставимо хорошу крапку чи кому, як Павло каже, для наступного парламенту і дамо можливість цей перерозподіл зробити.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Вікторе Михайловичу.

Будь ласка, Василь Васильович Амельченко.

 

АМЕЛЬЧЕНКО В.В. Шановні колеги, я прошу підтримати позицію Віктора Михайловича і зняти, напевно, все ж таки це питання, вирішивши його позитивно, тому що все ж таки МОЗ, коли стосується багатьох питань, коли нам треба допомогти людям, ми звертаємось, і вони ідуть назустріч. Я дуже хочу, щоб ми все ж таки зважили на це і підтримали цю пропозицію.

Дякую вам.

 

ПАВЕЛКО А.В. Степане Івановичу, будь ласка.

 

КУБІВ С.І. Шановні колеги, дорогі народні депутати, враховуючи, що сьогодні дійсно є останнє засідання, і завтра ми ідемо у Верховну Раду, що говорив Віктор Михайлович. Якщо ми не приймемо, завтра ідемо голосувати у Верховній Раді. Якщо ми завтра не приймемо цього рішення, не будуть люди вмотивовані за реальну працю, переробку робочого часу, я би попросив підтримати і Уряд, і Міністерство охорони здоров’я.

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, в нас є один лікар, який керує нашим підкомітетом. Будь ласка, Іщейкін Костянтин.

 

ІЩЕЙКІН К.Є. Дякую, шановний Андрію Васильовичу.

Шановні колеги, не буду підтримувати тренд колег, хоча теж зазнав нищівної карикатурної атаки від виконуючої обов’язки Супрун, і Павло Анатолійович теж у себе на сторінці розповсюджував.

Хочу сказати по суті збільшення коштів на апарат. Якщо частіше б міністерство спускалось до людей, то дізнались би, що на ФАПі взагалі зарплата 3,5. Якщо б частіше спускались до людей, зрозуміли б, що первинка ненавидить вторинку, тому що різниця в заробітній платні втричі. Якщо б частіше ходили до людей, дізнались б про те, що заробітна плата медсестри на первинці вдвічі вища, ніж у лікаря-хірурга в обласній лікарні. І все це зроблено руками діючої команди МОЗу.

Тому піднімати питання, що хтось в апараті потребує підвищення на 3600, навіть не зазначаючи прикінцеву цифру, яка має бути, просто неетично і некоректно з точки зору, Павле Анатолійовичу, етики і деонтології. Це вже кажу як лікар. Дякую за підтримку. Підтримую рішення голови підкомітету.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Медуниця Олег, будь ласка.

 

МЕДУНИЦЯ О.В. Друзі, я пропоную підтримати рішення Уряду і підтримати постанову про перерозподіл.

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, є пропозиція все ж таки іти по надходженню пропозицій.

Я хочу розділити це питання на дві складові. Перш за все, ми всі пам'ятаємо ту дуже дружню атмосферу, яка була з боку міністерства висловлена в соцсітях. Я дуже розраховую на те, що в тому, що ми два роки з вами працювали тут в комітету і ви бачили, як комітет підтримав вашу реформу, ви тут нам докладали, і ми вас підтримали.

Зараз є дві позиції: відправити на доопрацювання і підтримати і надати вам можливість, не вам, а працівникам отримати фінансову підтримку. Це рішення Кабміну. Є все ж таки варіант того, щоб підтримати Кабмін, Уряд, але я ставлю на голосування по надходженню. Перша була пропозиція нашого підкомітету, яку озвучив голова Горбунов Олександр Володимирович. Потім ми, в разі неприйняття цього рішення, перейдемо до другого питання – підтримати вашу пропозицію.

Хто за те, щоб підтримати голову підкомітету Горбунова та на доопрацювання відправити рішення Кабміну, Уряду (406-р). Прошу голосувати. Хто за?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. За – 9. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Прийнято.

Друге питання не виноситься.

Вибачаємося.

 

(Загальна дискусія)

 

ПАВЕЛКО А.В. Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. 4 – проти. 2 – утрималися.

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, переходимо до наступного питання порядку денного. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості (розпорядження Уряду № 472-р). Доповідає заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Корзун Анатолій Васильович, будь ласка.

 

КОРЗУН А.В. Дякую.

Шановні народні депутати, шановні присутні, на ваш розгляд пропонується погодження перерозподілу видатків споживання на видатки розвитку в сумі 530 тисяч гривень – це за програмою 1101010 "Загальне керівництво та управління в сфері паливно-енергетичного комплексу та вугільної промисловості" – для використання їх на зниження енергоспоживання і створення належних умов для людей з обмеженими фізичними можливостями при відвідуванні адмінбудівель Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Прохання підтримати.

Дякую за увагу.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, шановний Анатолію Васильовичу.

Будь ласка, чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Просимо погодити.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Від підкомітету не Горбунов, а Молоток Ігор Федорович.

 

МОЛОТОК І.Ф. Це моє питання, скажімо так, було.

За результатами опрацювання даного питання пропонується рекомендувати комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду від 26 червня за номером 472-р перерозподіл видатків державного бюджету з урахуванням вимог бюджетного законодавства щодо проведення видатків за спеціальним фондом бюджету. Проект ухвали є у вас в матеріалах. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Чи є заперечення, зауваження у Рахункової палати? Немає.

Є пропозиція підтримати озвучену головою підкомітету Молотком Ігорем Федоровичем пропозицію.

Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне – розподіл між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення нових, будівельно-ремонтні роботи існуючих палаців спорту та завершення розпочатих у попередньому періоді робіт з будівництва/реконструкції палаців спорту у 2019 році (розпорядження Уряду № 475-р).

Доповідає заступник Міністра молоді та спорту Даневич Микола Володимирович. Будь ласка.

 

ДАНЕВИЧ М.В. Доброго дня, Андрію Васильовичу! Доброго дня, народні депутати! Доброго дня, Степане Івановичу!

Міністерство молоді і спорту просить погодити розподіл обсягу субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на створення нових, будівельно-ремонтні роботи існуючих палаців спорту та завершення розпочатих у попередньому періоді робіт з будівництва/реконструкції палаців спорту у 2019 році згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 року № 475-р. Додаток вам поданий. Просимо підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякуємо вам, Миколо Володимировичу.

Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Просимо погодити.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякуємо.

Слово надається голові підкомітету Куліченку Івану Івановичу.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити здійснення розподілу між місцевими бюджетами в 2019 році субвенції на створення нових, будівельно-ремонтні роботи існуючих палаців спорту та завершення розпочатих у попередньому періоді робіт з будівництва/реконструкції палаців спорту згідно з розпорядженням Уряду № 475-р. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іване Івановичу.

Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

МАЙСНЕР А.В. Андрію Васильовичу, шановні народні депутати! Користуючись нагодою, на одному з останніх засідань Рахункової палати прийнято рішення про проведення, вже в цьому році початок, аудиту розбудови спортивних об'єктів, будівельних робіт на них, які знаходяться в сфері управління Мінмолодьспорту. Тому велике прохання до керівництва міністерства, з урахуванням сьогоднішнього рішення, яке буде прийнято на комітеті, з усією відповідальністю поставитися до ефективного використання коштів держбюджету.

 

ДАНЕВИЧ М.В. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Кривенко Віктор Миколайович, будь ласка.

 

КРИВЕНКО В.М. Дякую, пане голово.

Дивіться, дуже важливе рішення. Насправді лише 10 відсотків співфінансування з місцевих бюджетів і 90 відсотків з державного – на реконструкцію палаців спорту і будівництво. У нас є законопроект, який підписали і просили підтримати і пан Палатний, і пан Княжицький, і пан Співаковський, і пан Андрієвський, і пан Козаченко, я його перший автор – це передача Гребінківського палацу спорту (пане Даневич, ми з вами говорили про нього) на державний рівень. Це можна було зробити і постановою, але чомусь 10 років цього не робилося, комісії їздили. Якби він був на державному балансі, вже можна було б робити ці роботи, цю реконструкцію.

Зараз я закликаю всіх колег-депутатів завтра сконцентруватися. Рішення обіцяє профільний комітет з 12 години до 12:30. Щоб ми за 5 хвилин проголосували цей законопроект. Це унікальний спортивний комплекс, який вже можна було фінансувати.

Окремо хочу подякувати Андрію Васильовичу за те, що Федерація футболу, що ви долучаєтеся до цієї роботи.

І хотів запитати все ж таки у міністерства: якщо у вас, не доведи Боже, не вдасться провести закон, бо чому закон, бо там гарантується збереження місць робочих, доступ мешканцям громади до цього комплексу і зобов’язання Кабінету Міністрів фінансувати. Якщо не вдасться провести закон, чи можна, щоб ви все ж таки провели процедуру і на рівні постанови забрали цей комплекс, і ми тоді вже спільно в наступному скликанні будемо над цим працювати?

 

ДАНЕВИЧ М.В. Пане Вікторе, дякую за запитання. Я хотів би вам нагадати про те, що міністерство підтримало ініціативу, і ми разом відпрацьовували і пропонували передати цей спортивний об’єкт в управління Міністерства молоді і спорту. Я думаю, що ми в робочому порядку це питання з вами вирішимо.

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановний Вікторе Миколайовичу, я думаю, що ми підтримаємо ваше звернення і окремо від Асоціації українського футболу ми направимо делегацію по вивченню цього питання і підтримки даного об’єкту інфраструктури.

 

КРИВЕНКО В.М. Там і жіночий, і дитячий футбол.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

І, Миколо Володимировичу, також дуже прошу підтримати.

По цьому питанню Рудик Сергій Ярославович.

 

РУДИК С.Я. Шановні колеги, шановний пане заступник Міністра, я надзвичайно радий за Рівненську область, місто Хмельницький, Тернопіль, Кам’янка, Дніпропетровську область і Житомир. А за Тернопіль я радий "вдвойне", тому що Тернопіль має і 30 мільйонів на будівництво багатофункціонального палацу спорту і 5 мільйонів на капітальний ремонт приміщення спортивного комплексу за адресою – вулиця братів Бойчуків.

Я неодноразово до вас звертався про те, що є в місті Кам’янка розвалене приміщення спортивного комплексу, і ми спільно з державного бюджету через соцеконом і місцевий бюджет щороку пробиваємо приблизно по мільйону. Він уже більш ніж наполовину став нормальним і може приймати там фітнес, боротьбу самбо, окремі види єдиноборств. Але може все-таки б підключились. Я розумію, що ми не Тернопіль, я розумію, що ми не Житомир, Кам’янка – це маленький райцентр на 12 тисяч населення.

Я би просив, я розумію, що ця Рада вже закінчує свою каденцію, ніхто не знає, хто потрапить у наступну Раду, ніхто не знає, хто буде в наступному Кабміні, але ж ви поки що функціонуєте.

 

ДАНЕВИЧ М.В. Я вам дуже дякую за запитання. Я хотів би вас проінформувати про те, що для того, щоб отримати кошти, треба було брати участь в конкурсі, на конкурсному відборі. Ніхто не подавався.

По-друге, я думаю, що ми далі будемо, ви звернетесь, і будемо відпрацьовувати це питання.

Дякую. 

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Миколо Володимировичу.

Шановні колеги, прошу підтримати озвучену головою підкомітету Куліченком Іваном Івановичем пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне питання. Розподіл між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних п’ятдесятиметрових і двадцятип’ятиметрових басейнів (постанова Уряду № 572).

Доповідає заступник міністра молоді і спорту Даневич Микола Володимирович. Будь ласка.

 

ДАНЕВИЧ М.В. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати,  Міністерство молоді і спорту просить підтримати запропонований розподіл, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 року за № 572, деякі питання надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво нових, реконструкціюта капітальний ремонт існуючих спортивних п’ятдесятиметрових і двадцятип’ятиметрових басейнів у 2019 році, оскільки прийняття зазначеного проекту акту забезпечить подальший розвиток плавання як виду спорту в регіонах України.

Дякуємо. Просимо підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякуємо, Миколо Володимировичу.

Будь ласка, чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Підтримуємо.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Куліченку Івану Івановичу.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Шановні колеги, ми зараз говорили про пропорції. Хочу звернути вашу увагу, що на будівництво нових, реконструкцію існуючих – 10 відсотків співфінансування, а для капітального ремонту існуючих – 50 відсотків. Тобто місцеві органи влади досить багато вкладають коштів для того, щоб відновити цю спортивну інфраструктуру.

Тому пропонується підтримати таке рішення: погодити здійснення розподілу між місцевими бюджетами у 2019 році субвенції на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних п’ятдесятиметрових і двадцятип’ятиметрових басейнів згідно з постановою Уряду № 572.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іване Івановичу.

Чи є заперечення у Рахункової палати?

 

МАЙСНЕР А.В. Немає.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякуємо.

Є пропозиція підтримати озвучену Іваном Івановичем Куліченком пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне. Розподіл між місцевими бюджетами в 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту (постанова Уряду № 571).

Доповідає заступник Міністра молоді і спорту Даневич Микола Володимирович.

Будь ласка.

 

ДАНЕВИЧ М.В. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати! Міністерство молоді і спорту пропонує затвердити розподіл обсягу субвенції між регіонами України, який здійснюється із урахуванням наявності кількості населення, за виключенням тимчасово окупованих територій країни-агресором, та яка є єдиним об'єктивним критерієм, що можна застосувати з метою прозорого розподілу субвенції та ефективного використання бюджетних коштів у поточному році.

Просимо підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякуємо, Микола Володимирович.

Чи є заперечення у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Погоджуємося.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Куліченку Івану Івановичу.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Ну, дійсно, розподіл виконаний пропорційно. Крім того, оскільки це нові споруди, нова інфраструктура, пропонується також і 50 відсотків участі місцевих бюджетів.

Тому прошу погодити розподіл між місцевими бюджетами у 2019 році субвенції на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту згідно з постановою Уряду № 571.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іване Івановичу.

Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

МАЙСНЕР А.В. Андрію Васильовичу, як я вже і зазначав, що ці функціональні ігрові майданчики, спортивні басейни будуть перевірені під час аудиту. На сьогодні до розподілу у нас немає питань.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Є пропозиція підтримати озвучену Куліченком Іваном Івановичем пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Будь ласка, Сергію Ярославовичу.

 

РУДИК С.Я. Я просив би, шановні колеги, ну, я розумію, що цей розподіл іде за формулою, це прописано в проекті рішення, не забудьте про Смілу і Кам'янку, я вас дуже прошу. Бо я не хочу, щоб в Тернополі було менше спортсменів. Хоча би вирівняти хоч в цьому – хоч по багатофункціональних цих.

 

ДАНЕВИЧ М.В. Я вам дуже дякую.

Я хотів би проінформувати, що обласна рада і адміністрація буде займатися і саме проводити конкурси. Тому ви як народний депутат…

 

РУДИК С.Я. Просто щоб ви розуміли, що я, незважаючи на те, що я депутат-мажоритарник і обраний в 198-му виборчому округу, я подбав в позаминулому році, щоб із соцекономрозвитку були побудовані спортивні майданчики по 190-195 тисяч гривень в кожному райцентрі Чернівецької області, тобто не тільки в межах свого виборчого округу.

 

ДАНЕВИЧ М.В. Підтверджую.

 

РУДИК С.Я. І мені би хотілося, щоб цей паритет повернувся трохи назад і до округу. Я це розбив з розрахунку, що мої колеги захочуть зробити "алаверди" і щось зробити для Сміли і для Кам'янки, а вони отак сказали, що зроблять, і жоден не зробив. Може, Міністерство спорту десь трошки зможе цю історію скорегувати.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Ярославовичу.

Ми вже проголосували по цьому питанню, ми вже приймали рішення.

Дякую, Миколо Володимировичу, за доповідь.

Шановні колеги, переходимо до наступного питання порядку денного. Перерозподіл видатків державного бюджету, передбачених Міністерству економічного розвитку і торгівлі (розпорядження Уряду № 484-р). Доповідає державний секретар Міністерства економічного розвитку і торгівлі Перевезенцев Олексій Юрійович.

Будь ласка, Олексію Юрійовичу.

 

ПЕРЕВЕЗЕНЦЕВ О.Ю. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати, відповідне розпорядження розроблено на виконання Плану заходів з реалізації стратегії реформування державного управління України на 2019-2021 роки. Цим рішенням здійснено передачу частини бюджетних призначень, передбачених у 2019 році господарсько-фінансовому департаменту секретаріату Кабінету Міністрів в обсязі 80 мільйонів шляхом збільшення обсягу видатків. 10 мільйонів підуть на проведення дослідження рівня задоволеності користувачів якістю надання послуг через Центри надання адміністративних послуг, а 70 мільйонів відповідно будуть спрямовані на забезпечення Центрів надання адміністративних послуг, обладнання для видачі паспортних документів, а також посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів. Прохання погодити відповідний перерозподіл.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олексію Юрійовичу.

Чи є зауваження у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Немає зауважень.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Шановні колеги, при опрацюванні даного питання звернуто увагу на необхідність посилення роботи щодо належного виконання бюджетних програм, визначених Мінекономрозвитку у державному бюджеті, забезпечуючи своєчасність підготовки нормативно-правової бази, а також покращення якості бюджетного планування.

За результатами опрацювання даного питання пропонується рекомендувати комітету погодити встановлений розпорядженням Уряду за № 484-р перерозподілу видатків Державного бюджету. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександре Володимировичу.

Чи є зауваження у Рахункової палати? Немає.

Шановні колеги, переходимо до прийняття рішення. Є пропозиція підтримати озвучену Горбуновим Олександром Володимировичем пропозицію. Прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, шановні колеги, за одноголосно прийняте рішення.

Я хочу надати слово Степану Івановичу Кубіву.

 

КУБІВ С.І. Шановні колеги, я, як Міністр економічного розвитку, хочу подякувати вам за співпрацю, за формування спільної політики протягом всього цього часу, про що говорить вчасне прийняття і бюджету, і підтримка Міністерства економічного розвитку.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Степане Івановичу.

Також була дуже великим задоволенням співпраця, і я думаю, що це навзаєм. І всі бюджети ми приймали разом кожного разу.

Ще раз вам дякуємо, Степане Івановичу.

Олексію Юрійовичу, дякую вам. Рішення прийнято.

Наступне. Розподіл між місцевими бюджетами у 2019 році субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетами на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України (розпорядження Уряду № 488-р). Доповідає державний секретар Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Злакоман Сергій Леонідович.

Будь ласка, Сергію Леонідовичу.

 

ЗЛАКОМАН С.Л. Доброго дня, шановний Андрію Васильовичу, Степане Івановичу, шановні народні депутати!

Вашій увазі пропонується погодити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України. Прийнято розпорядження Кабінетом Міністрів 5 липня 2019 року № 488-р. Пропонується придбати квартири для потреб розселення внутрішньо переміщених осіб, а також придбання обладнання щодо оформлення та виготовлення паспортів з безконтактним носієм. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Сергію Леонідовичу.

Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Немає заперечень.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Куліченку Івану Івановичу.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити розподіл між місцевими бюджетами субвенції на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, в сумі 18,8 мільйона гривень згідно з пунктом 1 та додатком до розпорядження Уряду № 488-р. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іване Івановичу.

Чи є зауваження в Рахункової палати? Немає.

Є пропозиція підтримати дане рішення.

Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Шановні колеги, дякуємо.

Переходимо до 12 пункту. Ми пропустили. Передача бюджетних призначень Міністерству економічного розвитку і торгівлі (розпорядження Уряду № 486-р). 

Доповідає державний секретар Міністерства економічного розвитку і торгівлі Перевезенцев Олексій Юрійович. Будь ласка. З місця.

 

ПЕРЕВЕЗНЦЕВ О.Ю. Дякую, Андрію Васильовичу.

Шановні народні депутати, це розпорядження розроблено з метою забезпечення на належному рівні підготовки та участі України у Всесвітній виставці "Експо-2020" та виконання Держстатом рішення Господарського суду міста Києва. Передбачається здійснити перерозподіл видатків Мінекономрозвитку на 2019 рік в сумі 48,6 мільйона гривень, з них: 34,1 мільйона гривень підуть на розробку концепції внутрішнього наповнення павільйону України на Всесвітній виставці "Експо-2020" та 14,5 мільйона – на виконання Держстатом рішення Господарського суду міста Києва з метою підготовки та проведення всеукраїнського перепису населення в 2020 році.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякуємо, Олексію Юрійовичу.

Чи є заперечення в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Відсутні заперечення.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

За результатами опрацювання зазначеного питання є пропозиція рекомендувати комітету погодити передачу бюджетних призначень, встановлених пунктом 1 розпорядження Уряду від 5 липня за номером 486-р. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександре Володимировичу.

Чи є зауваження в Рахункової палати?

 

МАЙСНЕР А.В. Зауважень до передачі бюджетних призначень в даному випадку немає. Єдине, що я хотів би ще раз звернути увагу народних депутатів на джерело. Знову з реформи комплексної державного управління беруться кошти, бо вона не виконується належним чином ні Кабінетом Міністрів, ні іншими.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Є пропозиція підтримати озвучену головою підкомітету Горбуновим Олександром Володимировичем пропозицію.

Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Переходимо до додаткових питань порядку денного. Про погодження розподілу між місцевими бюджетами субвенції на створення та ремонт існуючих спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах усіх ступенів у 2019 році відповідно до розпорядження Уряду від 5 липня 2019 року за номером 493-р.

Доповідає заступник Міністра освіти і науки Даниленко Світлана Василівна. Будь ласка. З місця, будь ласка.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати! На виконання розпорядження Кабінету Міністрів Міністерство освіти і науки просить погодити розподіл обсягу субвенції з державного бюджету на будівництво спортивних комплексів для загальноосвітніх навчальних закладів у сумі  150 мільйонів. Дане розпорядження дасть змогу створити та відремонтувати існуючі спортивні комплекси у 88-ми загальноосвітніх навчальних закладах на умовах співфінансування з місцевими бюджетами.

Перелік цих комплексі було визначено комісією, яка була створена відповідно до постанови Кабінету Міністрів.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. А в якій пропорції, 50 на 50 з місцевими?

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Ні. Там для міст одна, для сіл менше вже, там 5 відсотків.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Шановні колеги, чи є зауваження у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Зауважень немає.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Чи є зауваження у Рахункової палати? Немає. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Куліченку Івану Івановичу.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити розподіл між місцевими бюджетами в 2019 році субвенції на створення та ремонт  існуючих спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах усіх ступенів у сумі 150 мільйонів гривень згідно з розпорядженням Уряду № 493-р. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іване Івановичу.

Є пропозиція підтримати дане рішення.

Будь ласка, Віктор Кривенко.

 

КРИВЕНКО В.М. У мене запитання до Міністерства освіти. У мене немає претензій, але програма 150 мільйонів гривень на оснащення і будівництво спортивних комплексів в навчальних закладах. Чи є у вас інформація: чи представлені там Гадяцький район, Решетилівський, Пирятинський, Чорнухинський?

 

ДАНИЛЕНКО С.В. У нас обласні управління освіти подавали переліки і з них вибирали ті, у кого є проекти.

 

КРИВЕНКО В.М. Я вибачаюсь, можна секундочку.

Я ще раз запитаю, питання 5 районів: Гадяцький, Лохвицький, Чорнухинський.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Там є додаток.

 

КРИВЕНКО В.М. Добре. Я подивлюсь. Я підтримую це рішення, просто треба буде…

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Шановні колеги, пропозиція приймати рішення та підтримати пропозицію Івана Івановича Куліченка. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

 

РУДИК С.Я. … (без мікрофону)…

Нещодавно прочитав пост на Фейсбуці своїх колег, які "важко" працювали у Міністерстві освіти, і так розумію, узгоджували список, який ми щойно проголосували. І там я читав коментарі: "Молодці, так важко працюєте!" … Я написав, що якби мене запросили, я б теж там важко працював! А тепер я прочитав список і зрозумів, чому мене не запросили. Тут немає жодного об'єкту з мого виборчого округу, і є тільки один з цієї Черкаської області. … 150 мільйонів. Колеги, які мене обнімали, цілували і казали, що ми брати по крові, свої питання поврегульовували, а товариство не передбачили. Що ж це таке?! Де, що ж  це за товариство таке?

Це 5 років дружити, понимаешь, а потім піти, своє все повписувати, а всі решта "пішли нафіг"! Товариство, я розумію, що вже і подякувати немає коли, бо лишилося "жити" нашому парламенті до завтра, да? Але я даю слово честі, що, дасть Бог, зайду в наступне скликання, я буду по відношенню до вас діяти точно таким же способом. Оці всі історії про товариство, розумієте, під 100 грам, вони дуже класно звучать. А оце реальна робота!

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, є пропозиція наступне питання також Міністерства освіти та науки, яке було додатково включено, питання про погодження видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки України у 2019 році відповідно до розпорядження Уряду 10 липня 2019 року за № 497-р.

Будь ласка, Даниленко Світлана Василівна, вам слово.

 

ДАНИЛЕНКО С.В. Міністерство освіти просить погодити даний перерозподіл видатків загального фонду державного бюджету в межах загального обсягу, передбачених Міністерству освіти на поточний рік.

Ця постанова дає змогу з 1 вересня 2019 року підвищити оплату праці педагогічних працівників, оплата праці яких не здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим. Їм було підвищено посадові оклади зараз на 10 відсотків. На 4 місяці цього року МОНу потрібно додаткові видатки в сумі 88 мільйонів 881,2 тисячі гривень. Ми ці кошти повинні направити на оплату праці педагогічних працівників вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Світлано Василівно.

Всім роздані матеріали, всі читали і відпрацьовували ці питання.

Будь ласка, слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. Є рекомендація підкомітету погодити перерозподіл видатків Державного бюджету, встановлений розпорядженням Уряду від 10 липня за № 497-р. Прошу підтримати таке рішення.

 

ПАВЕЛКО А.В. Є пропозиція Міністерства фінансів? Немає.

Шановні колеги, є пропозиція підтримати озвучену головою підкомітету Горбуновим Олександром Володимировичем пропозицію. Прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Є пропущене питання.

Будь ласка, Горбунов Олександр Володимирович.

 

ГОРБУНОВ О.В. Шановні колеги, якщо можна, треба включити до порядку денного розпорядження Уряду про передачу деяких бюджетних призначень, передбачених Міністерству інфраструктури на 2019 рік, за № 494-р від 10 липня 2019 року. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Шановні колеги, прошу голосувати. Хто за? Хто проти? Хто утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Будь ласка, Степан Іванович Кубів.

 

КУБІВ С.І. Шановний Андрію Васильовичу, шановні колеги, 10 липня № 494 було прийнято про передачу деяких бюджетних призначень, призначених Міністерству інфраструктури на 2019 рік. Я, як уповноважена особа від Уряду і урядової наради, яка проведена разом із Міністерством фінансів і заступником Міністра фінансів, хочу доповісти, що в частині 6-ї статті 23 Бюджетного кодексу України передати бюджетні призначення, передбачені у 2019 році Міністерству інфраструктури за програмою 3107020 "Фінансове забезпечення доходів забезпечення безпеки дорожнього руху" відповідно до державної програми. Ви маєте відповідно передані на руки документи, є прохання відповідно підтримати.

Дякую.

 

(без мікрофону)

 

ПАВЕЛКО А.В. Є пропозиція підтримати озвучену головою підкомітету Горбуновим Олександром Володимировичем пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне додаткове питання було – про погодження розподілу та зміни до розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційної програми і проектами регіонального розвитку в 2019 році відповідно до розпорядження Уряду № 492-р.

Доповідає заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Парцхаладзе Лев Ревазович.

Будь ласка, Леве Ревазовичу.

 

ПАРЦХАЛАДЗЕ Л.Р. Дякую, шановні колеги.

Цим розпорядженням затверджений розподіл на 3 мільярди 645 мільйонів гривень на фінансування 366 проектів. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Леве Ревазовичу.

Чи є зауваження у Міністерства фінансів? Немає.

Чи є зауваження у Рахункової палати? Немає.

Слово надається голові підкомітету Куліченку Івану Івановичу.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Шановні колеги, враховуючи, що всі ці питання детально обговорювались на комісії, яка працювала постійно в міністерстві, пропонується погодити розподіл і зміни до розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку відповідно до розпорядження Уряду № 492-р з врахуванням дотримання вимог Бюджетного кодексу в частині використання коштів спеціального фонду. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Будь ласка, Андрій Васильович Майснер.

 

МАЙСНЕР А.В. Леве Ревазовичу, я хотів би звернути вашу увагу і народних депутатів на те, що сьогодні одне з питань, яке розглядалось на підкомітеті Олександра Горбунова, а потім і тут, там одним з джерел є ДФРР, кошти перекидаються з Державного фонду регіонального розвитку. Це велике питання. І у Рахункової палати і народних депутатів, що невже немає куди гроші в ДФРР ефективно витрачати? Це просто додатково до цього питання. Добре?

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Будь ласка, Віктор Кривенко.

 

КРИВЕНКО В.М. Дякую, пане голово.

Є два запитання. Перше, Леве Ревазовичу, чи є там об’єкти по Полтавщині, те, що опрацьовувались? Це перше запитання.

Друге запитання і до вас, і до шановного Степана Івановича Кубіва. Завтра, наскільки я знаю, ви будете в Решетилівці. Вчора було велике збурення громади в Заводському, це Лохвицький район, Уряд прийняв рішення, наскільки знаю, воно ще недооформлене, про те, що не буде Заводської ОТГ. Тут немає претензій до Уряду. Це подала пропозицію обласна рада. І я хотів до вас звернутись, тому що не може бути, щоб місто входило в ОТГ до іншого міста, щоб мер міста став старостою в перспективі. І там немає конфлікту з головою Лохвиці, Радько Віктор Іванович підтримає, що має бути окремо Заводська ОТГ. Ніхто не буде чіпати Токарівську ОТГ.

В мене прохання, щоб ви подивились. І так само звертаюсь і до керівництва Полтавської обласної ради, щоб переглянути перспективний план і внести зміни в це розпорядження Уряду, бо це дуже болюче для громади питання.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Степане Івановичу, будь ласка.

 

КУБІВ С.І. Шановний пане Вікторе, шановний пане Андрію, сприймаю це як запит народного депутата.

Друге. Разом з Міністерством регіонального розвитку, і відповідно як представник Уряду сьогодні делегований на засідання і з приємністю є на засіданні бюджетного комітету, обов’язково це питання підніму під час мого візиту до Полтавської області.

 

ПАВЕЛКО А.В. Шановні колеги, є пропозиція прийняти рішення.

Вікторе, ви по об'єктам на підкомітеті відпрацьовуйте. Це ж не секретна інформація, це ж ваша праця в підкомітеті.

Будь ласка, шановні колеги, є пропозиція підтримати озвучену головою підкомітету Куліченком Іваном Івановичем пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Шановні колеги, наступне питання також про погодження уточненого розподілу між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів в рамках надзвичайної кредитної програми для відновлення України на 2019 рік, затвердженою постановою Уряду № 583. Доповідає заступник Міністра регіонального розвитку Парцхаладзе Лев Ревазович.

Будь ласка.

 

ПАРЦХАЛАДЗЕ Л.Р. Дякую.

Цією постановою затверджено перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів в рамках надзвичайної кредитної програми для відновлення України на суму 3,2 мільярда гривень на 56 проектів. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Будь ласка. Чи є зауваження у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Без зауважень.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Чи є зауваження у Рахункової палати? Дякую.

Слово надається голові підкомітету Куліченку Івану Івановичу.

 

КУЛІЧЕНКО І.І. Пропонується підтримати таке рішення комітету: погодити уточнений розподіл субвенції на реалізацію проектів в рамках надзвичайної кредитної програми для відновлення України згідно з постановою Уряду № 583 з дотриманням вимог Бюджетного кодексу в частині використання коштів спеціального фонду бюджету. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Іване Івановичу.

Є пропозиція підтримати дане рішення. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

 

ПАРЦХАЛАДЗЕ Л.Р. Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Наступне: додатково було запропоновано та включено, і зараз розглядається питання про погодження видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів України у 2019 році відповідно до розпорядження Уряду від 5 липня 2019 року за номером 491-р.

Будь ласка, Василь Олександрович Шкураков.

 

ШКУРАКОВ В.О. Дякую.

Шановні народні депутати, шановний головуючий, пропонується до вашого розгляду погодження перерозподілу видатків, передбачених Міністерству фінансів згідно розпорядження Кабінету Міністрів № 491-р від 5 липня. Зміст зазначеного питання полягає в тому, щоб перерозподілити частину видатків споживання на видатки розвитку в спеціальному фонді держбюджету за програмою 3501010 "Керівництво та управління у сфері фінансів" у сумі 4 мільйона 623 тисячі 200 гривень відповідно до пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів № 491.

Перерозподіл необхідний для технічного вирішення проблеми оплати отриманої Мінфіном комп'ютерної техніки в рамках проекту зміцнення управління державними ресурсами, що виконується Світовим банком за рахунок гранту, наданого Європейським Союзом.

Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Василю Олександровичу.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. Шановні колеги, є пропозиція погодити перерозподіл видатків державного бюджету, встановленого розпорядженням Уряду від 5 липня за номером 491-р.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександре Володимировичу.

Чи є зауваження у Рахункової палати?

 

МАЙСНЕР А.В. Зауважень немає. Аудит проводимо якраз зараз (без мікрофону)

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Є пропозиція підтримати озвучену головою підкомітету Горбуновим пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне: додаткове було питання про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених Міністерству інформаційної політики на 2019 рік відповідно до розпорядження Уряду від 10 липня за номером 498-р. Доповідає Біденко Артем Ігорович – державний секретар Міністерства інформаційної політики.

Будь ласка.

 

БІДЕНКО А.І. Шановні народні депутати, мова іде про перерозподіл з видатків споживання на видатки розвитку суми 118 мільйонів гривень за програмою 1020 "Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, фінансова підтримка системи державного іномовлення України".

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Артеме Ігоровичу.

Від підкомітету голова Горбунов Олександр Володимирович, будь ласка.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Шановні колеги, є пропозиція погодити встановлений розпорядженням Уряду від 10 липня за № 498-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександре Володимировичу.

Чи є зауваження у Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Без зауважень.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Чи є зауваження у Рахункової палати? Немає.

Будь ласка, шановні колеги, пропонується підтримати озвучену головою підкомітету Горбуновим Олександром Володимировичем пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне питання. Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених Міністерству культури на 2019 рік відповідно до розпорядження Уряду від 10 липня за № 499-р. Доповідає Якубівський Володимир Леонідович – начальник управління економічного розвитку та фінансів Міністерства культури. Будь ласка.

 

ЯКУБІВСЬКИЙ В.Л. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати, шановний Степане Івановичу, Міністерство культури України просить погодити перерозподіл видатків, затверджені розпорядженням Уряду від 10.07.2019 року № 499-р. Прошу погодити.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Зараз. Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрію Васильовичу.

Шановні колеги…

(без мікрофону)

 

КРИВЕНКО В.М. (без мікрофону) … зараз будуть заходи в Петриківці 13-14-15-о, там, і підготовчі, і це велика справа. Я вам дякую, це справді просуває нашу культуру. І дякую Міністерству культури окремо за те, що ви якісно працюєте.

 

ЯКУБІВСЬКИЙ В.Л. Дякую шановним депутатам бюджетного комітету за підтримку. Слава Україні!

 

ІЗ ЗАЛУ. Героям Слава!

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякуємо.

Є пропозиція підтримати голову підкомітету Горбунова Олександра Володимировича і його пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне питання. Про погодження перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених Міністерству економічного розвитку і торгівлі на 2019 рік відповідно до розпорядження Уряду від 10 липня за № 495-р.

Доповідає Вернер Ігор Євгенович, Голова Державної служби статистики.

 

ВЕРНЕР І.Є. Шановний Андрію Васильовичу, шановні народні депутати, розпорядженням Кабінету Міністрів від 10 липня 2019 року № 495?р передбачено перерозподіл 1,4 мільйона гривень з програми "Керівництво управління в сфері державної статистики" на програму "Оплату і участі домогосподарств" – на підготовку фахівців у галузі статистики. Прошу погодити зазначений перерозподіл.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Ігорю Євгеновичу.

Слово надається голові підкомітету Горбунову Олександру Володимировичу.

 

ГОРБУНОВ О.В. Дякую, Андрію Васильовичу. 

Шановні колеги, є пропозиція погодити встановлений розпорядженням Уряду від 10 липня за № 495-р перерозподіл видатків державного бюджету. Прошу підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякуємо.

Є пропозиція підтримати голову підкомітету Горбунова Олександра Володимировича і його пропозицію. Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Наступне питання.

Про звернення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо погодження проекту кошторису Комісії на 2020 рік.

Доповідає голова цієї комісії Кривенко Оксана Олександрівна.

Оксано Олександрівно, будь-ласка!

 

КРИВЕНКО О.О. (без мікрофону) та комунальних послуг на 2020 рік. Зазначений проект кошторису був розроблений відповідно до вимог Закону України про Національну комісію з урахуванням чинного законодавства. Він був доопрацьований з урахуванням тих зауважень, які були висловлені Міністерством фінансів України, а також профільним підкомітетом. Всі зауваження повністю були враховані. Хочу зазначити, що 94 відсотки проекту кошторису складають витрати на оплату праці, які розраховані відповідно до закону.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Олександро Олександрівно.

Нам ці матеріали роздані.

Чи є зауваження в Міністерства фінансів?

 

ШКУРАКОВ В.О. Просимо погодити кошторис.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Слово надається голові підкомітету Молотку Ігорю Федоровичу.

 

МОЛОТОК І.Ф. У підкомітеті 19 червня попередньо було розглянуто підготовлений регулятором проект кошторису на 2020 рік. І разом з Мінфіном було з'ясовано низку зауважень, пропозицій щодо оптимізації витрат. Але 3 липня у підкомітеті додатково розглянуто уточнений проект кошторису і з'ясовано, що зауваження підкомітету враховано і надано додаткові уточнюючі матеріали. Підкомітетом також виявлено деякі питання, пов'язані з практичним застосуванням особливих умов фінансового забезпечення регулятора.

Мінфін не висловив зауважень до уточненого проекту кошторису.

Пропонується комітету підтримати рішення, підготовлене у підкомітеті, а саме: рекомендувати комітету, керуючись вимогами частини третьої статті 11 Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, погодити проект кошторису регулятора на 2020 рік, поданий листом від 24 червня з урахуванням вимог бюджетного законодавства щодо використання коштів спеціального фонду бюджету. Рекомендувати Уряду доручити Мінфіну та Мін'юсту з залученням НКРЕКП опрацювати питання щодо особливостей фінансового забезпечення діяльності регулятора, включаючи питання оплати праці, зважаючи на рішення Конституційного Суду щодо НКРЕКП, яким визначено неконституційними і такими, що втрачають чинність до кінця року окремі норми закону щодо порядку і організації його діяльності в порядку внесення змін до кошторису та використання залишків бюджетних коштів на рахунках спеціального фонду державного бюджету, утворених від надходження внесків на регулювання. Прохання підтримати.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую, Ігорю Федоровичу.

Шановні колеги, є пропозиція підтримати.

Хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Андрію Васильовичу, два слова.

 

ПАВЕЛКО А.В. Будь ласка, Богдане Васильовичу.

 

ДУБНЕВИЧ Б.В. Я за це голосував, але з огидою.

Дякую.

 

ПАВЕЛКО А.В. Прошу внести в протокол: голосування було з огидою.

Шосте питання. Переходимо до питання "Різне". Шановні колеги, про основні підсумки роботи Комітету з питань бюджету в період десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Шановні народні депутати, відповідно до статті 53 Закону "Про комітети Верховної Ради" підготовлено і роздано інформацію про основні підсумки роботи Комітету з питань бюджету у період десятої сесії Верховної Ради восьмого скликання. Прошу таку інформацію взяти до відома та звертаю увагу, що за підсумками цього засідання така інформація буде уточнена.

І останнє питання, кадрове. Шановні народні депутати, для заміщення вакантної посади головного консультанта у секретаріаті комітету пропонується Стадник Марина Вікторівна, яка працювала в Офісі з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді. Стадник Марина успішно пройшла конкурс на випробування в Апараті Верховної Ради та за рекомендацією конкурсної комісії пропонується для зарахування на посаду головного консультанта Секретаріату комітету за випробуваним терміном у 3 місяці як така, що вперше призначається на посаду державної служби. Коротка інформація про неї надана. Прошу підтримати рішення, що викладене в розданих вам матеріалах.

Шановні колеги, хто за, прошу голосувати. Хто проти? Утримався?

 

ШКВАРИЛЮК В.В. Одноголосно. Рішення прийнято.

 

ПАВЕЛКО А.В. Дякую.

Марино Вікторівна, ми вас вітаємо.

Шановні колеги, щодо всіх питань порядку денного рішення комітету прийняті. Оголошую засідання комітету закритим. Дякую всім за участь і бажаю успіхів.