Комітет з питань бюджету на Львівщині

14 листопада 2015 року в рамках виїзного засідання Комітету з питань бюджету у Львові народні депутати України провели ряд зустрічей, обговоривши  питання наповнення місцевих бюджетів області в умовах реформи та їх можливості щодо забезпечення завдань і функцій місцевого самоврядування, визначення необхідності подальшого удосконалення бюджетного та податкового законодавства, модернізації та переоснащення шахт ДП «Львіввугілля».

Зокрема було відмічено, що завдяки внесеним до бюджетного та податкового законодавства змінам обсяг місцевих бюджетів Львівщини у 2015 році збільшився майже на 30 відсотків або на 4,1 млрд. грн. Такі перетворення сприяли зміцненню фінансового стану м. Львова та інших економічно сильних територій, а також тих населених пунктів, на території яких функціонують автозаправні станції.

При цьому, покращилась структура витрат місцевих бюджетів за економічною ознакою, обсяг видатків капітального характеру зріс втричі. Лише, на ремонт доріг з різних джерел спрямовано більше 1 млрд. гривень.

Позитивну оцінку було надано започаткованому експерименту з відрахування частини митних платежів для проведення поточного ремонту доріг загального користування державного значення.

З точки зору перспектив розвитку регіону було звернуто увагу на результативність державної підтримки реалізації інвестиційних проектів та важливість її надання для соціально-економічного розвитку окремих територій надалі.

Водночас, проблемними залишаються питання належного фінансового забезпечення основних бюджетних галузей освіти та охорони здоров’я, ремонту та утримання доріг, функціонування та розвитку економічно слабших територій.

Під час перебування у Львові членів Комітету було ознайомлено із зразками автобусів, тролейбусів та трамваїв вітчизняного виробництва, які виготовляються на заводі «Електронмаш».

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку